Μάχη με τον χρόνο για την επιχορήγηση

*ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ *ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΑΒΕ ΩΣ ΠΡΙΜ 15.000 ΕΥΡΩ *ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΛΟ ΤΟΥ ΝΟΛ

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2020 21:05
Η γυναικεία ομάδα του ΝΟΛ που παίζει στην Α’ Εθνική  κατηγορία επιστρέφει στις προπονήσεις με το νέο έτος Η γυναικεία ομάδα του ΝΟΛ που παίζει στην Α’ Εθνική κατηγορία επιστρέφει στις προπονήσεις με το νέο έτος

Μάχη με τον χρόνο δίνουν λαρισινά σωματεία για να καταθέσουν χαρτιά εγγραφής στο αθλητικό μητρώο μέχρι 31 Δεκεμβρίου ώστε να εξασφαλίσουν επιχορήγηση 2.500 ευρώ την οποία ήδη έχουν εισπράξει 75 λαρισινά σωματεία.


Τα σωματεία που θα το καταφέρουν αναμένεται να πάρουν χρήματα εντός του Ιανουαρίου σε διαφορετική περίπτωση θα περιμένουν σημαντικό χρονικό διάστημα.
Σχετικά με το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές των ομοσπονδιών αρκετά σωματεία ολοκληρώνουν τους φακέλους τους και ήδη στη Λάρισα κινούνται με γρήγορους ρυθμούς καθώς έφθασαν τα 65.
Προστέθηκαν στις τελευταίες μέρες τα εξής:
*Αθλητικός Όμιλος Ν. Περιβολίου - Αστήρ (ποδόσφαιρο)
*Σύνδεσμος Φυσικής Αγωγής Νέων «ΣΦΑΝ Ο ΚΙΣΣΑΒΟΣ» (ποδόσφαιρο)
*Αθλητικός Όμιλος Ομόνοια Λάρισας (ποδόσφαιρο)
*Όμιλος Αγωνιστικού Μπρίτζ Λάρισας (μπριτζ)
*Πολυδάμας Παγκρατιαστής (παγκράτιο)
*Ναυτικός Όμιλος Λάρισας (κολύμβηση, υδατοσφαίριση)
*Δόξα Αργυροπουλίου (ποδόσφαιρο)
ΠΡΙΜ 15.000 ΕΥΡΩ
Με εισήγηση του Υφυπουργείου Αθλητισμού αποφασίστηκε η χορήγηση οικονομικών επιβραβεύσεων στους αθλητές και προπονητές των οποίων οι αθλητές κατά το ημερολογιακό έτος 2017 σημείωσαν εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις των περ. 4, 14 και 18 της παρ. 8 του άρθρου 18 του Ν. 3708/2008 σε αγωνίσματα ατομικών αθλημάτων ή σε ομαδικά αθλήματα που περιλαμβάνονται στο ισχύον επίσημο Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και σε Αθλητές Προπονητές και Συνοδούς των οποίων οι αθλητές κατά το ημερολογιακό έτος 2017 σημείωσαν εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις των περ. 4 , 14 και 18 της παρ. 8 του άρθρου 18 του Ν. 3708/2008 σε αγωνίσματα ατομικών αθλημάτων ή σε ομαδικά αθλήματα που περιλαμβάνονται στο ισχύον επίσημο Πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων, των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών και των Παγκόσμιων Αγώνων Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαιρόμενων.
Ανάμεσα στους ωφελούμενους είναι ο Λαρισαίος Παναγιώτης Ντικούδης που με την Εθνική ομάδα κωφών καλαθόσφαιρας κατέλαβε την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών και πήρε 15.000,00 ευρώ.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΟΛ
Αναμονή... τέλος για τους αθλητές και τις αθλήτριες των ομάδων Α’ κατηγορίας μπάσκετ και βόλεϊ γυναικών, υδατοσφαίρισης και χάντμπολ ανδρών και γυναικών, καθώς η ΓΓΑ ανακοίνωσε σήμερα, πως από την 1η Ιανουαρίου 2021 θα επιτραπεί η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, αλλά χωρίς παρουσία θεατών. Από τις λαρισινές ομάδες ωφελούμενη είναι η γυναικεία ομάδα πόλο του ΝΟΛ που μετέχει στην Α’ εθνική κατηγορία και μπορεί πλέον να προπονείται κανονικά. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για τη συγκεκριμένη ομάδα θα ξεκινήσουν μετά τα μέσα Φεβρουαρίου.
Η σχετική ενημέρωση αναφέρει τα εξής:
«Από την 1η Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, πετοσφαίρισης γυναικών, υδατοσφαίρισης ανδρών-γυναικών και χειροσφαίρισης ανδρών-γυναικών.
Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για Covid-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια».
Η συγκεκριμένη προσθήκη σε ό,τι αφορά στην επιτρεπόμενη αθλητική δραστηριότητα, που υπογράφηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, περιλαμβάνεται σε Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία εκδόθηκε αργά χθες βράδυ με τροποποιήσεις στα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού Covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021».
Είχε προηγηθεί θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, αναφορικά με σχετικό αίτημα του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, η οποία εγκρίθηκε από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού Covid-19.
Η έναρξη των προπονήσεων των εν λόγω αθλημάτων από το νέο έτος θα επιτρέπεται με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
1. Υποχρεωτικό προληπτικό τεστ COVID πριν ξεκινήσουν οι προπονήσεις.
2. Καθορισμός υπευθύνου Covid-19 σε κάθε ομάδα για άμεση συνεννόηση.
3. Ονομαστική λίστα παικτών - προπονητών - τεχνικού προσωπικού (έως 25 άτομα συνολικά) για τις προπονήσεις.
4. Συγκεκριμένο, μοναδικό χώρο προπόνησης.
5. Συγκεκριμένο ωράριο προπόνησης και μόνο μία προπόνηση την ημέρα.
6. Καθημερινή ενεργητική επιτήρηση για τυχόν συμπτώματα.
7. Εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο με τεστ COVID σε διαπιστευμένα εργαστήρια.
8. Εβδομαδιαία ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τον αριθμό των ελέγχων και των τυχόν κρουσμάτων.
9. Εφαρμογή των πρωτοκόλλων των αντίστοιχων αθλημάτων που υπάρχουν στην ενότητα «Αθλητισμός και COVID-19» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass