Επιασε δουλειά ο Ν. Παπανικολόπουλος

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ - ΔΙΧΤΥΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΣΕΝΤΕΡ

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2020 21:03

«Eνας φίλος ήρθε από τα παλιά» όπως τραγουδούσε ο Σώτος Παναγόπουλος στη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ και αναφερόμαστε στον Νίκο Παπανικολόπουλο που για τρία χρόνια αγωνίστηκε ως παίκτης σε ΓΣΛ και ΑΕΛ ΓΣ (2005-2008) και τώρα έρχεται ως προπονητής με στόχο να οδηγήσει την ομάδα στην παραμονή στην κατηγορία της Basket League.


Ο 41χρονος πλέον Νίκος Παπανακολόπουλος έχει διαγράψει μια προπονητική καριέρα αφού την περίοδο 2015-16 ξεκίνησε ως βοηθός στην ομάδα του Κόροιβου και με το πέρας της σεζόν αναβαθμίστηκε σε πρώτο προπονητή της ομάδας. Το 2018, μετακόμισε στο Περιστέρι ως βοηθός προπονητή, αρχικά του Αργύρη Πεδουλάκη και ύστερα του Ηλία Ζούρου. Μετά την αποχώρηση του δεύτερου τον Νοέμβριο του 2019, προήχθη σε πρώτο προπονητή της ομάδας. Με το Περιστέρι έφτασε μέχρι τον τελικό του Σούπερ Καπ Ελλάδος, αποκλείοντας στον ημιτελικό τον Παναθηναϊκό, αλλά ηττήθηκε από τον Προμηθέα Πατρών. Συμμετείχε επίσης στους ομίλους του Μπάσκετμπολ Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο μετά από τις συνεχόμενες ήττες από ΑΕΚ και Ρίγα, τον Νοέμβριο του 2020, αποτέλεσε παρελθόν από το Περιστέρι.
Ο Καλαματιανός προπονητής πατέρας δύο παιδιών (ενός αγοριού ηλικίας 6 ετών και ενός κοριτσιού 4 ετών) που βρίσκεται από χθες στη Λάρισα πήγε στο κλειστό της Νεάπολης και εγκαταστάθηκε στο σπίτι που του παραχώρησε η ομάδα σε συνοικία κοντά στο κλειστό και σήμερα θα κάνει τη γνωριμία του με τους παίκτες.
Πιστεύει στο υλικό της ομάδας, ενώ αυτήν τη στιγμή σε συνεργασία με τον Νέστορα Κόμματο και τα υπόλοιπα μέλη της τεχνικής ηγεσίας (Τζήμα, Κουτσοκέρα) βρίσκονται σε αναζήτηση ψηλού παίκτη, αφού ο Γκούντγουιν εντός της εβδομάδας αναμένεται να λύσει το συμβόλαιό του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα έχει ρίξει «δίχτυα» στην Ιταλία.
Από κει και πέρα θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το κρίσιμο παχνίδι της Κυριακής με το Μεσολόγγι.

 

ΡΕΚΟΡ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ-ΠΑΠΑΔΑΚΗ
Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ έκανε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στο Περιστέρι προχθές στην Αθήνα, παρά την ήττα με 82-78 και το κύριο χαρακτηριστικό ήταν ότι πήρε μεγάλη βοήθεια από τους Έλληνες παίκτες. Δύο από αυτούς μάλιστα έφτασαν σε ρεκόρ καριέρας.
Ο Τάσος Σπυρόπουλος είχε επτά πόντους στα έξι προηγούμενα παιχνίδια του, αλλά προχθές σημείωσε 14 που είναι η κορυφαία επίδοση των 47 εμφανίσεών του στην Basket League. Η προηγούμενη καλύτερη ήταν οι 11 που είχε στην 26η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2014-15 με τον Πανιώνιο σε ματς απέναντι στη Νέα Κηφισιά.
*Ρεκόρ καριέρας και για τον Κώστα Παπαδάκη που μοίρασε επτά ασίστ, δύο περισσότερες από την προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του. Είχε πέντε ασίστ ως παίκτης του Κολοσσού στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος 2016-17 κόντρα στον Προμηθέα και δύο φορές φέτος με τη Λάρισα στα ματς με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη.
*Για δεύτερη φορά σε τέσσερις μέρες -μετά το ματς της Τετάρτης με τον Άρη- και τρίτη συνολικά στο Πρωτάθλημα, ο Τζέιμς Ουέμπ έφτασε σε double-double με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ. Έτσι είναι πλέον πρώτος στη σχετική λίστα προσπερνώντας τον Βασίλη Καββαδά που έχει δύο.
*Σε ομαδικό επίπεδο, η Λάρισα είχε για πρώτη φορά πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Στον αντίποδα έμεινε για τρίτη φορά χωρίς κόψιμο, μετά τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σε αναμετρήσεις για την 8η αγωνιστική της Α1 Ανδρών/Basket League στο μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Κολοσσός Ρ.-ΠΑΟΚ    84-85
Ιωνικός Ν.-Προμηθέας Π.    86-77
Περιστέρι-ΛΑΡΙΣΑ    82-78
Ηρακλής-Λαύριο    60-77
ΑΕΚ-Άρης    84-67
Μεσολόγγι-Παναθηναϊκός    66-73

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΕΚ    14 -7αγ.
Περιστέρι    13 -8 αγ.
Ηρακλής    12 -8 αγ.
Παναθηναϊκός    12 -6 αγ.
ΠΑΟΚ    11 -8 αγ.
Ιωνικός    11 -8 αγ.
Λαύριο    11 -7 αγ.
Μεσολόγγι    11 -8 αγ.
Κολοσσός    10 -8 αγ.
Άρης    10 -7 αγ.
Λάρισα    8 -7 αγ.
Προμηθέας Π.    6 -4 αγ.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass