Ευκαιρίες και δοκιμές...

ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (15.00) - ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΟΝΟ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ - ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2020 14:02

Ευκαιρίες σε νέους παίκτες (ή θεωρητικά αναπληρωματικούς) και δοκιμές σχημάτων θα περιλαμβάνει για την ΑΕΛ ο σημερινός αγώνας (15.00) κόντρα στον Ολυμπιακό στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, καθώς ο τεχνικός Γιάννης Τάτσης και όλη η ομάδα έχουν το μυαλό τους στο παιχνίδι της Τετάρτης εντός έδρας με τη Λαμία.

Να αναφέρουμε ότι ο αγώνας αυτός σύμφωνα με την ΠΑΕ ΑΕΛ δεν θα γίνει μόνο αν η Λαμία έχει ακόμα πέντε κρούσματα από τα εννέα ήδη δηλωθέντα, που είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή του σημερινού παιχνιδιού με τον Ατρόμητο Αθηνών.
Ο προπονητής της ομάδας με δεδομένες τις απουσίες των τραυματιών Νίκολα Ζίζιτς, Ματέο Μούζεκ και των τιμωρημένων Φιορίν Ντουρμισάι, Στελιάνο Φιλίπ, Νίκολα Τρούγιτς, Τιμ Σπαρβ και Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα και πιθανόν να δούμε στο αρχικό σχήμα τους: Μαϊδανό, Γκοτζιαμανίδη Γλυνό, Χαλάτση...
Αυτό που αναμένεται να δούμε είναι μια κλειστή διάταξη ώστε να μην αφήσει η λαρισινή ομάδα διαδρόμους στους παίκτες της πρωτοπόρου ομάδας του πρωταθλήματος. Επίσης κάποιοι παίκτες θα έχουν μια σημαντική ευκαιρία να διεκδικήσουν θέση στην αρχική ενδεκάδα στα επόμενα παιχνίδια, ενώ ίσως δούμε και κάποια νέα τακτική.
Κάτω από τα δοκάρια λογικά θα καθίσει ο Ναγκί, ενώ στην άμυνα θα παίξουν Μπέρτος, Μιχαήλ και από κει και πέρα υποψήφιοι είναι οι: Ηλιάδης, Γρηγορόπουλος, Γκοτζιαμανίδης. Αν παίξει η ομάδα 4-4-2 θα αγωνιστούν οι δυο πρώτοι, ενώ σε ένα 3-5-2 ο τρίτος.
Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν σίγουρα Πλατέλλας, Νικολιάς, Γλυνός και από κει και πέρα μάλλον ο Μαϊδανός. Σε περίπτωση 3-5-2 λογικά θα αγωνιστεί αμυντικό χαφ ο Ηλιάδης.
Στην επίθεση Πινακάς και Γιουνές δεν έχουν αντίπαλο... εκτός αν επιφυλάξει κάποια έκπληξη ο Γιάννης Τάτσης.
Οι δεκαεννιά ποδοσφαιριστές που επέλεξε για την αποστολή που κατέλυσε σε ξενοδοχείο της Ελευσίνας ο τεχνικός των «βυσσινί» Γιάννης Τάτσης, είναι οι Ναγκί, Μπάγιτς, Ηλιάδης, Μπέρτος, Μαϊδανός, Μιχαήλ, Γκοτζαμανίδης, Γρηγορόπουλος, Δάκτυλας, Γλυνός, Κοτσιανούλης, Λουφάκης, Πλατέλλας, Χαλάτσης, Νικολιάς, Γιουνές, Πινακάς, Ζαχαράκης, Νούνιτς.

 

ΔΥΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Η ΑΕΛ χτυπήθηκε για δεύτερη φορά από τον κορονοϊό καθώς είχε δύο κρούσματα, ένα σε παίκτη και ένα σε μέλος της τεχνικής ηγεσίας. Ο συγκεκριμένος παίκτης είναι ξένος, σύμφωνα με πληροφορίες, και δεν θα αγωνιστεί ούτε στο παιχνίδι με τη Λαμία.
Για τα κρούσματα κορονοϊού η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: « Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε ότι στον τακτικό προγραμματισμένο μοριακό έλεγχο για τον Covid 19, του αγωνιστικού τμήματος και των υπολοίπων εμπλεκομένων στη διαδικασία του αγώνα με τoν Ολυμπιακό που γίνεται αύριο 20/12/2020, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα και τις οδηγίες των ΓΓΑ, ΕΟΔΥ και Super League, που διεξήχθη από το εργαστήριο Gene του κ. Γεωργίου Ράπτη στη Λάρισα χθες 18/12/2020, ένας ποδοσφαιριστής μας και ένα μέλος του προπονητικού team βρέθηκαν θετικοί, ενώ τα υπόλοιπα 45 δείγματα ήταν αρνητικά. Η ΠΑΕ ΑΕΛ σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα της ΓΓΑ, του ΕΟΔΥ και της Super League προέβη στην άμεση ενημέρωση των φορέων, ο ποδοσφαιριστής και ο προπονητής έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα και η κλινική τους κατάσταση είναι βελτιωμένη. Πραγματοποιήθηκε ήδη απολύμανση στο Προπονητικό Κέντρο των Δένδρων, στο Στάδιο Αλκαζάρ, αλλα και στο λεωφορείο της ομάδας».

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
Στο μεταξύ με απόφαση του μεγαλομετόχου Αλέξη Κούγια σε συνεργασία με τον προπονητή Γιάννη Τάτση και τον συνεργάτη του Κώστα Κατσάρα (είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωσή του ως μέλους της τεχνικής ηγεσίας των «βυσσινί»), δεν θα υπάρχει κανένα άλλο μέλος της ομάδας στις αποστολές. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι κάποιο μέλος της ομάδας θα χάσει τη θέση του, αλλά είναι μία επιλογή για καλύτερη ποδοσφαιρική λειτουργία, όπως έλεγε χθες στέλεχος της ΠΑΕ.

 

«ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ»
Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Θανάσης Ανδρούτσος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για το παιχνίδι με την ΑΕΛ στο «Καραϊσκάκη», μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι. Αναλυτικά είπε: «Συνέχεια μαθαίνουμε. Σίγουρα υπήρξαν λάθη. Κοιτάμε να τα διορθώσουμε για τη συνέχεια. Σίγουρα δεν μας βοήθησε και ο αγωνιστικός χώρος. Αλλά πιστεύω η συγκέντρωση στο παιχνίδι, είναι αυτό που θα μας βοηθήσει, για τη συνέχεια. Είμαστε επαγγελματίες. Σίγουρα δεν βοηθάει (σ.σ. ο κακός αγωνιστικός χώρος) για εμάς που θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, αλλά οφείλουμε και προσπαθούμε να προσαρμοζόμαστε. Τώρα θα κοιτάξουμε το παιχνίδι με την ΑΕΛ. Να είμαστε εξ αρχής πολύ συγκεντρωμένοι. Θα έχει κύριο ρόλο η συγκέντρωση. Είμαστε ακόμη εδώ, παρότι έρχονται οι γιορτές. Έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη. Θα κοιτάξουμε αυτό το παιχνίδι όπως όλα. Το ότι η ΑΕΛ δεν τα έχει πάει καλά, έως τώρα, δεν πρέπει να μας καθησυχάσει. Με βοήθησε πολύ η συμμετοχή μου με τη Λαμία. Ανέβασε την ψυχολογία μου, το ότι έπαιξα, όπου με έβαλε ο προπονητής μου. Με βοηθούν και οι συμπαίκτες μου, στις προπονήσεις, αφού αυτές είναι υψηλού επιπέδου. Έτσι, όλοι όσοι παίζουν ή δεν παίζουν, είναι έτοιμοι να μπουν στο γήπεδο και να βοηθήσουν. Έχω παίξει σε πολλές θέσεις. Το έχω ξαναπεί. Όπου μου ζητήσει ο προπονητής μου να είμαι, θα είμαι. Και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, για να βοηθήσω την ομάδα μου».

 

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης     0-1
ΟΦΗ - Άρης     0-3
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
15:00 Ολυμπιακός - ΑΕΛ Novasports 1 HD
Ατρόμητος - Λαμία Αναβολή
19:30 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός Novasports 1 HD
ΑΥΡΙΟ
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρ. Novasports 2 HD
19:30 ΑΕΚ - Βόλος Novasports 1 HD

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες)
1. Ολυμπιακός    29 -11 αγ.
2. Άρης    29 -12 αγ.
3. ΠΑΟΚ    24 -11 αγ.
4. ΑΕΚ    23 -11 αγ.
5. Παναθηναϊκός    18
6. Αστέρας Τρίπολης    16
7. ΟΦΗ    15-13 αγ.
8. Βόλος    15
9. Ατρόμητος    14
10. ΠΑΣ Γιάννινα    12
11. Απόλλων Σμύρνης    12
12. Παναιτωλικός    8 -13 αγ.
13. ΑΕΛ    6 -11 αγ.
14. Λαμία    2 -10 αγ.

 

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ
Η Super League γνωστοποίησε την αναβολή του σημερινού (17:15) αγώνα του Ατρομήτου με τη Λαμία. Οι δύο ομάδες επρόκειτο να αναμετρηθούν στο γήπεδο του Περιστερίου, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, αλλά η διοργανώτρια αρχή ανέβαλε το παιχνίδι, καθώς εννέα ποδοσφαιριστές της ομάδας από τη Φθιώτιδα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.
Η ανακοίνωση της Super League για την αναβολή έχει ως εξής:
«Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας Aτρόμητος Αθ.-Λαμία, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, αναβάλλεται, για προληπτικούς λόγους, μετά τη διαπίστωση θετικών κρουσμάτων COVID-19 σε ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Λαμία.
Σε εφαρμογή όσων προβλέπονται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων, αποφασίστηκε η αναβολή του αγώνα, καθώς η απαρέγκλιτη τήρηση του πρωτοκόλλου αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ βάσει όσων προβλέπονται έχουν ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ και έχει γίνει άμεση απομόνωση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, δεδομένου ότι η διαφύλαξη της υγείας όλων των εμπλεκομένων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Super League».

 

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ
Ο 35χρονος Τάσος Παπαπέτρου, από τον σύνδεσμο διαιτητών Αθηνών, λογιστής στο επάγγελμα, που εργάζεται στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα, θα διαιτητεύσει την εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1.
Ο Τάσος Παπαπέτρου, που έχει μείνει στην... ιστορία για τον αγώνα της Football League, το 2012, ΑΕΛ-Πανσερραϊκός, όταν έκανε δεκτή υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ από πλάγιο-άουτ(!). Ο Τάσος Παπαπέτρου, είναι μοναχοπαίδι του παλαιού διαιτητή, Γιάννη Παπαπέτρου, γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1985, έβγαλε τη σχολή διαιτησίας το 2002 και βρίσκεται από το 2011 στους πίνακες διαιτητών Super League, ενώ σφυρίζει αγώνες από τη σεζόν 2013-2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε σφυρίξει την ΑΕΛ, τη σεζόν 2020-2021, στο ΑΕΛ-Παναθηναϊκός 1-1 (28/09/2020), τη σεζόν 2018-2019, στην εντός έδρας νίκη με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης (30/03/2019, για τη Super League, την εκτός έδρας ήττα για τη Super League με 2-0 από τον Αστέρα Τρίπολης (24/11/2018), στο εντός έδρας ισόπαλο 0-0 με τον ΟΦΗ, για το πρωτάθλημα της Super League, που είχε γίνει (27/10/2018) στο AEL FC ARENA, ενώ είχε σφυρίξει τον επαναληπτικό της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας και συγκεκριμένα την ήττα της ΑΕΛ με 1-0 από την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ (18/04/2018).
Βοηθοί του, θα είναι οι Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας) και Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας). Τέταρτος θα είναι ο Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών), στο VAR ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), στο AVAR ο Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Χαράλαμπος Καρατζάς (Εύβοιας).

 

ΜΟΛΙΣ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ
Τριάντα δύο φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΛ, σ’ όλες τις διοργανώσεις, με γηπεδούχο την ομάδα του Πειραιά. Τους «ερυθρόλευκους» ευνοεί η προϊστορία στα παιχνίδια με την ΑΕΛ, όταν είναι γηπεδούχοι, καθώς έχουν 29 νίκες, οι «βυσσινί» μετρούν δύο νίκες, ενώ μόλις ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο. Στα συνολικά γκολ υπερτερεί ο Ολυμπιακός με 90-27.
Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων του Ολυμπιακού με την ΑΕΛ
26/05/1974    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    2-1    Α’ Εθνική
01/06/1975    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    1-0    Α’ Εθνική
03/09/1978    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    4-3    Α’ Εθνική
02/12/1979    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    4-0    Α’ Εθνική
28/09/1980    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    3-1    Α’ Εθνική
08/11/1981    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    2-1    Α’ Εθνική
29/05/1983    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    0-1    Α’ Εθνική
22/01/1984    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    3-0    Α’ Εθνική
13/01/1985    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    1-0    Α’ Εθνική
12/01/1986    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    2-0    Α’ Εθνική
28/09/1986    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    3-0    Α’ Εθνική
24/01/1988    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    2-2    Α’ Εθνική
15/01/1989    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    3-1    Α’ Εθν. (Πάτρα)
26/11/1989    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    2-1    Α’ Εθνική
03/03/1991    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    2-0    Α’ Εθν. (Γιάννενα)
08/03/1992    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    3-1    Α’ Εθνική
22/11/1992    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    2-1    Α’ Εθνική
22/12/1993    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    4-1    Α’ Εθνική
04/06/1995    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    4-3    Α’ Εθνική
14/01/1996    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    3-1    Α’ Εθνική
03/10/2001    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    5-3    Κύπελλο
12/12/2005    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    4-0    Α’ Εθνική
22/03/2006    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    3-1    Κύπελλο
26/11/2006    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    4-0    Α’ Εθνική
06/04/2008    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    2-1    Α’ Εθνική
12/04/2009    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    0-1    Α’ Εθνική
10/01/2010    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    2-1    Α’ Εθνική
17/04/2011    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    6-0    Α’ Εθνική
11/02/2017    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    2-0    Α’ Εθνική
19/08/2017    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    4-1    Α’ Εθνική
30/01/2019    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    4-0    Α’ Εθνική
18/12/2019    Ολυμπιακός-ΑΕΛ    4-1    Α’ Εθνική

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass