Μπαράζ εξελίξεων στην ΠΑΕ ΑΕΛ

*Παραίτηση Μάρκου. Συζήτηση με Βαγγέλη Μόρα *Μεταγραφή Τσόσιτς. Ερχονται άλλοι δύο παίκτες *Εκτίουν την ποινή τους με Ολυμπιακό Ντουρμισάι, Φιλίπ, Σπαρβ, Τρούγιτς και Μιλοσάβλιεβιτς

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2020 21:10

Του Σωτ. Κέλλα

Με την ήττα της ΑΕΛ από τον ΟΦΗ προχθές με 1-0 και με τον κίνδυνο του υποβιβασμού να βρίσκεται προ των πυλών η χθεσινή μέρα έφερε σημαντικές ανακατατάξεις στη λαρισινή ομάδα.


Η μέρα ξεκίνησε με την παραίτηση του μέχρι χθες διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου, Σωτήρη Μάρκου, με επίσημη ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ανέφερε τα εξής: «Σήμερα το μεσημέρι υπέβαλα την παραίτησή μου με άμεση ισχύ από τη θέση του Αντιπροέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΠΑΕ ΑΕΛ και τη θέση του διαχειριστή της εταιρείας Ανίκητο Άλογο ΙΚΕ έπειτα από 5μισι χρόνια, ολοκληρώνοντας τον τρίτο μου κύκλο ως στέλεχος της ομάδας, ενός κύκλου που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015 με την απόκτηση του πλειοψηφικό πακέτου των μετοχών από τον κ. Αλέξη Κούγια. Ευχαριστώ τον κ. Αλέξη Κούγια για την εμπιστοσύνη και την τιμή που μου έκανε να υπηρετήσω την ομάδα της πόλης και της καρδιάς μου από υψηλές θέσεις ευθύνης, εκπροσωπώντας την σε ανώτατο επίπεδο ως μέλος του ΔΣ της Super League και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αλλά και για τη συνεργασία μας όλο αυτό το δύσκολο διάστημα, που η ομάδα μας αγωνίστηκε να επανέλθει και να εδραιωθεί στην πρώτη κατηγορία, εκεί που δικαιωματικά ανήκει. Ευχαριστώ όλους αυτούς τους ανθρώπους που αποτέλεσαν και αποτελούν τον ζωντανό οργανισμό που λέγεται ΠΑΕ ΑΕΛ, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές, το ιατρικό προσωπικό, τους φροντιστές και τα στελέχη, για την αγαστή συνεργασία μας, τη στήριξη και τη βοήθειά τους όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ για τη συνεργασία και την αμέριστη συμπαράσταση τους κ.κ. Κώστα Μαντζιώκα, Γιώργο Μπασδέκη, Γιώργο Ζαχαρή, Γιάννη Καλογιάννη και Κώστα Τσαρέα. Τέλος, ευχαριστώ τους ακούραστους συνεργάτες, φίλους και συντρόφους μου στην απαιτητική καθημερινότητα της διοίκησης, διαχείρισης και εκπροσώπησης της ΠΑΕ Τάσο Χριστακόπουλο, Κώστα Κοταρέλα και Αγγελική Χατζή, που ήταν πάντα δίπλα μου, χωρίς προϋποθέσεις, για οτιδήποτε και οποτεδήποτε αν τους χρειάστηκα».
Η παραίτηση του κ. Μάρκου έγινε δεκτή και η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε: «Δεκτή έκανε ο κ. Αλέξης Κούγιας την παραίτηση του μέχρι σήμερα Διευθύνοντος Συμβούλου της ΠΑΕ κ. Σωτήρη Μάρκου. Ο κ. Μάρκου σε αυτά τα περίπου 6 χρόνια της παρουσίας του στην ομάδα προσέφερε εξαιρετικές υπηρεσίες και του ευχόμαστε κάθε ευτυχία, τόσο στην οικογενειακή, όσο και την κοινωνική του ζωή. Η αναπλήρωση του κ. Σωτήρη Μάρκου προσωρινά θα γίνει από μέλος του ΔΣ, αφού λόγω Covid-19 δεν μπορούν να γίνουν και απαγορεύονται οι Γενικές Συνελεύσεις».
Το δεύτερο σημαντικό γεγονός ήταν η συνάντηση που υπήρξε ανάμεσα στον μεγαλομέτοχο Αλέξη Κούγια και τον μέχρι πρότινος παίκτη και αρχηγό της ομάδας Βαγγέλη Μόρα, στον οποίο προτάθηκε να επιστρέψει ως ποδοσφαιριστής ή να πάρει τη θέση του τεχνικού διευθυντή, με τον Μόρα να αρνείται -σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ- με το αιτιολογικό ότι ο ίδιος βοήθησε στη στελέχωση της νέας του ομάδας, τον Απόλλωνα Λάρισας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Συνάντηση με τον πρώην παίκτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Βαγγέλη Μόρα είχε ο Αλέξης Κούγιας σήμερα το πρωί στον οποίο πρότεινε στην επιστροφή του, είτε ως ποδοσφαιριστής ώστε να τελειώσει την καριέρα του στην ΑΕΛ, αφού το μέλλον της Super League 2 είναι αβέβαιο, είτε στη θέση του τεχνικού διευθυντή η οποία χηρεύει. Ο Βαγγέλης Μόρας με πολύ μεγάλη ικανοποίηση άκουσε και τις δύο προτάσεις, αλλά είπε στον κ. Κούγια ότι λόγω του ότι στον Απόλλωνα Λάρισας όλοι σχεδόν οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται εκεί εξαιτίας του, την παρούσα στιγμή είναι δύσκολο, αλλά εάν τελικώς δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League 2 και οι δύο προτάσεις θα ξανασυζητηθούν».
ΠΗΡΕ ΤΣΟΣΙΤΣ
Η ΑΕΛ έκανε και την πρώτη χειμερινή μεταγραφή αφού ανακοίνωσε τον Σέρβο αμυντικό, γνώριμο στο ελληνικό πρωτάθλημα από τη θητεία του στην ΑΕΚ, Ούρος Τσόσιτς που έπαιζε στη Σόλγκορσκ της Λευκορωσίας χωρίς όμως να έχει κάνει κάποια συμμετοχή (είχε αποκτηθεί 17 Σεπτεμβρίου) και λύθηκε πρόωρα η συνεργασία του σύμφωνα με την ιστοσελίδα https://www.pressball.by/pbonline/football/88132 που αναφέρεται στη θητεία του ως ποδοσφαιριστή στη Ρουμανία στην Ουνιβερσιτέα Κραϊόβα στην οποία ανήκε πριν πάει στην ομάδα της Λευκορωσίας που φέτος πήρε αρκετούς παίκτες.
Ο Ούρος Τσόσιτς γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1992 στο Βελιγράδι και έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην Ακαδημία του Ερυθρού Αστέρα απ’ όπου μόλις στα 17 του χρόνια μεταγράφηκε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στη συνέχεια, αγωνίστηκε ως δανεικός στον Ερυθρό Αστέρα και στην ιταλική Πεσκάρα, η οποία τον απέκτησε με μεταγραφή το καλοκαίρι του 2013 αντί 880.000 ευρώ. Αφού αγωνίστηκε και για μισή σεζόν ως δανεικός στη Φροζινόνε στις 31 Αυγούστου 2015 αποκτήθηκε από την Έμπολι όπου έπαιξε σε 23 αγώνες.
Στην ΑΕΚ υπέγραψε τον Ιούλιο του 2017 μέχρι το 2019 και αγωνίσθηκε σε 28 παιχνίδια πρωταθλήματος και 8 κυπέλλου. Ο Ούρος Τσόσιτς έχει 43 συνολικές συμμετοχές στη Serie A και 36 στη Serie B του ιταλικού πρωταθλήματος και είναι 15 φορές διεθνής με την Κ19 και την Κ21 της Εθνικής Σερβίας.
Στην Πεσκάρα έπαιξε 49 παιχνίδια, στην ΑΕΚ 48, στην Έμπολι 25, στον Ερυθρό Αστέρα 21, στην Κραϊόβα 20 και στη Φροζινόνε 11.
ΕΚΤΙΟΥΝ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Πέντε παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1. Κίτρινη κάρτα είδαν ο Τιμ Σπαρβ, ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς και ο Νίκολα Τρούγιτς, που έφθασαν τις τέσσερις κίτρινες κάρτες, ενώ έχουν συμπληρώσει και Ντουρμισάι με τον Φιλίπ. Όλοι αυτοί θα εκτίσουν την ποινή τους στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.
Προχθές κίτρινη κάρτα αντίκρισαν ο Σπύρος Γλυνός, που ήταν η πρώτη, και ο Βαγγέλης Πλατέλλας που έφθασε τις τρεις και είναι στο όριο.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ στη Superleague 1 τη σεζόν 2020-2021:
Φιορίν Ντουρμισάι, Στελιάνο Φιλίπ, Νίκολα Τρούγιτς, Τιμ Σπαρβ, Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς 4, Βαγγέλης Πλατέλλας 3, Χαμζά Γιουνές, Αλέξης Μιχαήλ 2, Γιώργος Μαϊδανός, Μανώλης Μπέρτος, Αλέξανδρος Νικολιάς, Ματέο Μούζεκ, Θεοχάρης Ηλιάδης, Νίκολα Ζίζιτς, Σπύρος Γλυνός, Ιωάννης Κωστή 1.

Ερχονται και αμυντικά χαφ;
Μεταγραφικό μπαράζ ετοιμάζει η ΑΕΛ με στόχο να ενισχυθεί η ομάδα, ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Μετά τη μεταγραφή του Τσόσιτς βρίσκεται κοντά στην υπογραφή συμβολαίου με δύο αμυντικά χαφ.
Από κει και πέρα, η ΑΕΛ θα κινηθεί για την απόκτηση ενός επιτελικού μέσου και ενός ακόμα στόπερ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass