«Δηλητήριο» για υποβιβασμό

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΟΦΗ(Σ) ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΑΕΛ ΜΕ 1-0 ΑΠΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΠΑΡΒ (58’)

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2020 21:03

Θανατηφόρος ΟΦΗ(Σ) τσίμπησε την ΑΕΛ χθες στο Αλκαζάρ και της έριξε «δηλητήριο» υποβιβασμού, καθώς η ομάδα της Κρήτης στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League κέρδισε με αυτογκόλ του Σπαρβ στο 58’ και βελτίωσε αισθητά τη θέση της στον βαθμολογικό πίνακα, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που παρέμειναν εντός της επικίνδυνης ζώνης του υποβιβασμού.


Η λαρισινή ομάδα έκανε ένα ακόμα παιχνίδι, είχε άσχημη απόδοση ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος που δεν μπόρεσε να κάνει ούτε μία ευκαιρία. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι η ομάδα αντί να βελτιώνει την απόδοσή της, σε κάθε παιχνίδι γίνεται χειρότερη, με αποτέλεσμα να «βυθίζεται» στον βαθμολογικό πίνακα και τελικά η παραμονή της στην κατηγορία να γίνεται ο πρώτος στόχος με καθοριστικό το εξ αναβολής παιχνίδι με τη Λαμία.
Η ΑΕΛ αυτήν τη φορά δεν είχε ούτε κατοχή μπάλας, ούτε προσπάθησε να δημιουργήσει παιχνίδι, παίζοντας με έναν ΟΦΗ που έκανε το αυτονόητο, έπαιξε απλά μεθοδικά και με λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε πέτυχε ένα γκολ έστω και με τη βοήθεια ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ.
Εκτός από την πανδημία του κορονοϊού υπάρχει και η πανδημία χαμένων παιχνιδιών για την ΑΕΛ (επτά ήττες μέχρι τώρα) που περιμένει τις διορθωτικές κινήσεις της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Γιάννης Τάτσης ξεκίνησε με τη γνώριμη ενδεκάδα και τακτική (3-5-2) έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ναγκί, στην άμυνα τούς: Ηλιάδη, Μιχαήλ, Ζίζιτς, στη μεσαία γραμμή δεξιά τον Μπέρτο και αριστερά τον Φιλίπ, ενώ αμυντικό χαφ είχε τον Σπαρβ και πιο μπροστά τον Μιλοσάβλιεβιτς και τον Πλατέλλα, ενώ στην επίθεση Πινακά και Ντουρμισάι.
Ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ Γιώργος Σίμος αγωνίσθηκε με 4-2-3-1 έχοντας τον Σωτηρίου κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τον Ουές δεξί μπακ, τον Γιαννούλη αριστερό και τους Διαμαντή και Βούρο στο κέντρο. Στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τον Στάικο και Μεγιάδο και τους Στάρτζεον Λυμπεράκης και Μπαλογιάννης πίσω από τον Σαρδινέρο.
Η ΑΕΛ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι σε σουτ του Πλατέλλα στο 2’. Στη συνέχεια ο ΟΦΗ είχε τη διαχείριση του αγώνα, αλλά χωρίς μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους να κάνει τη σπουδαία ευκαιρία.
Στο δεύτερο ημίχρονο από την αρχή φάνηκε ότι ο ΟΦΗ θα είχε τα ηνία της αναμέτρησης. Και αν ο Ναγκί νίκησε στο 52’ τον Στάικο, δε συνέβη το ίδιο και με τον Σπαρβ που στο 58’ έβαλε γκολ σε βάρος της ομάδας μετά από εκτέλεση φάουλ του Λυμπεράκη.
Από το λεπτό εκείνο και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, οι παίκτες της ΑΕΛ δεν πίστεψαν ούτε στην... ισοφάριση. Οι αλλαγές ήταν σαν να μην έγιναν ποτέ…
Το 0-1 φάνηκε φυσιολογικό, αφού στο δεύτερο ημίχρονο οι «βυσσινί» δεν έκαναν ούτε μία ευκαιρία!

 

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
2’: Ο Φιλίπ από πλάγια θέση εκτελεί πλασαριστά φάουλ στον Πλατέλλα, το σουτ του οποίου καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σωτηρίου.
25’: Ο Σαρδινέρο μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή, βρίσκεται προ του Ναγκί, αλλά το διαγώνιο σουτ που κάνει καταλήγει άουτ.
30’: Σέντρα του Φιλίπ από αριστερά και κεφαλιά του Πινακά από το σημείο του πέναλτι, ο Σωτηρίου μπλοκάρει την μπάλα.
52’: Δυνατό σουτ από τον Στάικο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Ναγκί απομακρύνει δύσκολα.
58’: Ο Λυμπεράκης εκτελεί ο φάουλ από τα αριστερά, και ο Σπαρβ βρίσκεται με προβολή προ του Διαμαντή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
61’: Σουτ από τον Στάρτζεον μέσα από τη μεγάλη περιοχή από πλάγια θέση, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Ναγκί.
75’: Σουτ του Μπαλογιάννη έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Ναγκί.
81’: Σέντρα του Στάικου από αριστερά και κεφαλιά του Διαμαντή, η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κανένας παίκτης δεν ξεπέρασε τη μετριότητα, με εξαίρεση τον Πλατέλλα και τον Φιλίπ στο πρώτο μέρος και βέβαια τον Ναγκί που δεν έχει καμία ευθύνη για το τέρμα που δέχθηκε. Ο Ζίζιτς κέρδισε και έχασε μάχες, ενώ ο Μιχαήλ με τον Ηλιάδη πάλεψαν.
Ο Σπαρβ έκανε το χειρότερό του παιχνίδι, ενώ ο Μπέρτος επίσης δεν τα πήγε καλά. Πολύ άσχημος και ο Ντουρμισάι, ενώ ο Πινακάς ψάχνει να βρει τον καλό του εαυτό. Ο Μιλοσάβλιεβιτς και αυτός στα χειρότερά του…
Αλλαγές είναι σαν να μην έγιναν… Το μόνο που καταλάβαμε ήταν ότι έπαιξε ο Γιουνές, αφού είχε κάποιες δυνατές μονομαχίες με αντιπάλους του.
Από τον ΟΦΗ καλύτερος ο Μπαλογιάννης και ακολούθησαν οι: Λυμπεράκης, Στάικος. Πολύ καλή παρουσία και ο Διαμαντής που μοιάζει στον… παλαίμαχο παίκτη του ΟΦΗ και του Παναθηναϊκού Γρηγόρη Τσινό που ήταν στον πάγκο με την ιδιότητα του γενικού αρχηγού.Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Αριστομένη Κουτσιαύτη (Άρτας) και σωστοί στις υποδείξεις οι βοηθοί Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (Αιτ/νίας).
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Γλυνός, Μιλοσάβλιεβιτς, Πλατέλλας, Σπαρβ, Τρούγιτς, Μπαλογιάννης, Σωτηρίου.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Ναγκί, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς (80’ Ζαχαράκης), Ντουρμισάι (57’ Γιουνές), Πλατέλλας, Ζίζιτς, Πινακάς (57’ Τρούγιτς), Μπέρτος (63’ Γλυνός).
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Λυμπεράκης (86’ Κοροβέσης), Γιαννούλης, Διαμαντής, Βούρος, Ουές, Μεγιάδο, Στάικος, Μπαλογιάννης (78’ Γιάννου), Στάρτζεον (90+3’ Γρίβας), Σαρδινέρο.

 

Τάτσης: Η ομάδα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ, Γιάννης Τάτσης, δήλωσε: «Δεν παίξαμε τόσο καλά, όσο με τον Παναιτωλικό την προηγούμενη αγωνιστική, εκεί κάναμε πολλές ευκαιρίες, εδώ σήμερα είχαμε τις προϋποθέσεις, κάναμε τελικές και από τη στιγμή που δεν σκοράραμε, έχουμε μια δυσκολία εκεί, το παιχνίδι μετά φτάνει οριακά. Κρατάμε ατομικές αποδόσεις είτε θετικές είτε αρνητικές. Είναι μεταβατικό στάδιο για την ομάδα, υπάρχει μια ανισορροπία, μπαίνουν - βγαίνουν παιδιά στο ρόστερ, υπάρχουν τραυματισμοί».

 

Σίμος: Πετύχαμε μία δίκαιη νίκη

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ και νυν του ΟΦΗ είπε: «Αγωνιστήκαμε αρκετά καλά, οι ποδοσφαιριστές μου είχαν συγκέντρωση, αποφασιστικότητα και πάνω από όλα ήμασταν στο στιλ παιχνιδιού που θέλαμε, ήμασταν κυρίαρχοι, πετύχαμε μία δίκαιη νίκη. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, να αποβάλλουμε μόνο το αδικαιολόγητο στρες. Κάναμε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο».

 

Μιχαήλ: Να ψάξουμε την τύχη μας!

Ο αμυντικός της ΑΕΛ, Αλέξης Μιχαήλ, για την εντός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ δήλωσε: «Σε τέτοια ματς πρέπει να έχεις λίγο τύχη. Νιώθω πως κάπου μας έχει αφήσει στα τελευταία ματς. Η ομάδα χρειάζεται βαθμούς. Προσπαθούμε να παίξουμε καλά προκειμένου να παίρνουμε το αποτέλεσμα και όλοι είμαστε προβληματισμένοι με τη θέση μας. Ίσως βέβαια ήταν αλλιώς εάν ήμασταν πιο τυχεροί. Δυσκολευόμαστε να πετύχουμε γκολ και δεχόμαστε εύκολα γκολ! Κάποια στιγμή θα πρέπει να ψάξουμε την τύχη μας και να βελτιώσουμε πολλά στην εικόνα και τα αποτελέσματά μας!».

 

Λυμπεράκης: Αξίζαμε τη νίκη, κυριαρχήσαμε

Ο Οδυσσέας Λυμπεράκης από τον ΟΦΗ τόνισε πως η ομάδα του άξιζε τους τρεις βαθμούς.
Αναλυτικά: «Aξίζαμε τη νίκη, ήμασταν κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το κλειδί είναι πως είτε προερχόμαστε από νίκη, είτε από ήττα, εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε. Πήραμε τους τρεις βαθμούς που τους θέλαμε τόσο πολύ, βλέπουμε ξεχωριστά το κάθε ματς».

 

Τέλος Μούζεκ και Νούνιτς…

ΟΜΙΛΙΑ ΚΟΥΓΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΤA ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Στο χθεσινό παιχνίδι ΑΕΛ-ΟΦΗ 0-1 υπήρχε και τρίτο (κυριολεκτικά σε χρόνο) ημίχρονο, αφού ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στους παίκτες του και τους είπε ότι δεν έχουν καταλάβει ότι το έργο είναι πολεμικό και πρέπει να παίζουν με ψυχή.
Πολλές λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, αλλά σίγουρα όπως διέρρευσε παρελθόν αποτελούν ο Μούζεκ με το Νούνιτς, ενώ αναφορές γίνονται για πέντε μεταγραφές τη χειμερινή περίοδο χωρίς όμως να γνωρίζουμε σε ποιες θέσεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες τρεις παίκτες έχουν ήδη συμφωνήσει.
Μέχρι την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου υπάρχουν και άλλα παιχνίδια οπότε μερικά σχέδια μπορούν να αναθεωρηθούν.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass