«Πράσινο» το ντέρμπι

*Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ 2-1 *Μεγάλο «διπλό» του Απόλλωνα στο Ηράκλειο *Μόνος στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2020 20:38

Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο αθηναϊκό ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι ήταν κατά διαστήματα εντυπωσιακή και κυριάρχησε απόλυτα δίκαια με τα

γκολ του Μακέντα (34’) και του Κουρμπέλη (45+1’). Μείωσε στο 87’ ο Ολιβέιρα για την ΑΕΚ, που πλέον έμεινε έξι βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.
Πιο καλά διαβασμένος ο Παναθηναϊκός, μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 4’ ο Μαουρίτσιο έχασε απίθανη ευκαιρία, όταν σε κενή εστία, βρήκε την μπάλα με το σώμα και αυτή έφυγε ψηλά. Η ΑΕΚ ισορρόπησε και είχε απόλυτο έλεγχο για περίπου ένα δεκάλεπτο έως το 25’, όμως οι «πράσινοι» κατάφεραν να βγουν αλώβητοι, χωρίς καν να απειληθούν με εξαίρεση μια φάση, με τον Αλεξανδρόπουλο να προλαβαίνει τελευταία στιγμή τον Μάνταλο μετά από λάθος του Ζαγαρίτη.
Λένε ότι τα ντέρμπι κρίνονται από τις ατομικές εμπνεύσεις. Τέτοια ήταν και η καταπληκτική ντρίπλα του Χατζηγιοβάνη στον Νεντελτσεάρου και στη συνέχεια η ασίστ στον Μακέντα, ο οποίος «έγραψε» το 0-1 στο 34’. Τέσσερα λεπτά αργότερα ξανά ο Χατζηγιοβάνης «άδειασε» με υπέροχη προσπάθεια τον Ινσούα και δοκίμασε να τελειώσει μόνος, αλλά ο Τσιντώτας έσωσε την ΑΕΚ.
Στο πιο κομβικό σημείο, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, οι -τύποις- φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Αυτήν τη φορά η εξαιρετική έμπνευση ανήκε στον νεαρό (γεννηθείς το 2001) Ζαγαρίτη, που πέρασε τον Βασιλαντωνόπουλο και πάσαρε στον Κουρμπέλη, ο οποίος σκόραρε από κοντά.
Όπως και την περασμένη Πέμπτη εναντίον της Μπράγκα, η ΑΕΚ βρέθηκε με δύο γκολ πίσω στο σκορ και είχε ένα βουνό να ανεβεί.
Η κακή «χημεία» των σέντερ μπακ, η μέτρια απόδοση των ακραίων μπακ και η «εξαφάνιση» του Πέτρου Μάνταλου -παίκτης «κλειδί» από την αρχή της σεζόν- ήταν τα καίρια θέματα που αντιμετώπιζε ο Καρέρα.
Η επιλογή του Λιβάι Γκαρσία δεν ήταν η ενδεδειγμένη, καθώς χρειάζεται «ανοιχτό» γήπεδο που φυσικά δεν το είχε όσο ο Παναθηναϊκός περίμενε στην άμυνά του, έχοντας επαναπαυτεί φυσιολογικά στο 2-0. Ούτε σχηματισμό άλλαξε η ΑΕΚ, παρά μόνο πρόσωπα και μπορεί να υπάρχει βάθος στον πάγκο, όμως αυτό δεν αρκεί για να ανατραπεί ως διά μαγείας ένα τόσο σημαντικό μειονέκτημα. Έτσι στο μέσο του β’ ημιχρόνου πήρε το ρίσκο να απογυμνώσει το κέντρο και να τα παίξει όλα για όλα, με τον Ολιβέιρα να αντικαθιστά τον Σάκχοφ.
Ο Πορτογάλος ήταν αυτός που μείωσε στο 87’ από σέντρα του Παουλίνιο και έδωσε «άγρια ομορφιά» στο ματς για τα επόμενα 7-8 λεπτά με τις καθυστερήσεις, χωρίς όμως αίσια κατάληξη για την ΑΕΚ.
Oι «πράσινοι» πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση, κάτι που οφείλουν εν πολλοίς στην ικανότητα των Μαουρίτσιο, Αλεξανδρόπουλου, Κουρμπέλη να «ματσάρουν» τους πολύ δυνατούς χαφ της ΑΕΚ.
Διαιτητής: Ιρφάν Πέλιτο (Βοσνία).
Κίτρινες: Λιβάγια, Κρίστιτσιτς, Ινσούα - Βιγιαφάνιες, Ζαγαρίτης, Μακέντα.
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου (82’ Χνιντ), Ινσούα, Σάκχοφ (66’ Ολιβέιρα), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Τάνκοβιτς, Λιβάγια, Ανσαριφάρντ (82’ Μαχαίρας).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος (87’ Πούγγουρας), Βιγιαφάνιες (70’ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (87’ Χουανκάρ), Μακέντα (72’ Αγιούμπ).

ΜΙΛΗΣΕ Η ΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ
Ο Βόλος είχε βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο, καθώς με εξαιρετική εμφάνιση είχε εκπλήξει τους «ερυθρόλευκους», αλλά στην επανάληψη μίλησε η τεράστια κλάση του Ελ Αραμπί, που πέτυχε χατ-τρικ και οδήγησε την ομάδα του σε μιας ευρείας έκτασης νίκη με 4-1.
Οι Θεσσαλοί δεν κατάφεραν να διατηρήσουν υπέρ τους το προβάδισμα, καθώς δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και στο δεύτερο μισό δεν κατάφεραν να αντέξουν στον ρυθμό του Ολυμπιακού, όταν οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να «πατήσουν γκάζι».
Η πειραϊκή ομάδα στρέφει πια την προσοχή της στον «τελικό» με την Πόρτο, ενώ είναι μόνη πρώτη στην κατάταξη, καθώς νωρίτερα ο Άρης είχε αφήσει δύο βαθμούς στο Περιστέρι.
Ο Βόλος, αφού η έξοχη προσπάθεια του Δουβίκα στο 7’ κατέληξε σε «κεραυνό» στο οριζόντιο δοκάρι του Σα, προηγήθηκε στο 11ο λεπτό με πέναλτι του Μπαριέντος, στο οποίο είχε υποπέσει ο Μπα επί του Δουβίκα. Οι γηπεδούχοι, που είχαν ένα μέτριο πρώτο μισό, έφτασαν στην ισοφάριση δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου με ηρωική προσπάθεια του Μασούρα, ο οποίος έβαλε το κεφάλι του στη σέντρα του Μπουχαλάκη, πρόλαβε την έξοδο του Γκαραβάλη και τραυματίστηκε στο πρόσωπο.
Στο 66’ ο Καμαρά έκανε τη διαγώνια πάσα στον Ελ Αραμπί, που με το δεξί απέφυγε την αντίπαλη πίεση και με ένα αριστοτεχνικό πλασέ στην απέναντι γωνία νίκησε τον Γκαραβέλη και ταυτόχρονα άρχισε το προσωπικό... σόου του.
Στο 80’ ο Μαροκινός βρήκε τον Μασούρα κι αυτός στον Φορτούνη, που πάσαρε στον κενό χώρο για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος με αριστερό πλασέ έκανε το 3-1, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων από σέντρα του Τιάγκο Σίλβα κατέβασε με το στήθος και με αριστερό πλασέ έγραψε το τελικό σκορ.
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος.
Κίτρινες: Μπα - Σάντσες.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Μπα (59’ Σισέ), Βινάγκρε (46’ Χολέμπας), Ντρέγκερ (5’ λ. τρ. Ραντζέλοβιτς), Καμαρά, Μπουχαλάκης (58’ Πέπε) , Φορτούνης (81’ Τιάγκο Σίλβα), Μασούρας, Βρουσάι, Ελ Αραμπί.
ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Γκαραβέλης, Ντεντάκης (75’ Κιάκος), Φεράρι, Σάντσες, Δουβίκας, Ουάρντα (68’ Περέα), Μαρτίνες, Μπαριέντος (19’ λ. τρ. Νίνης), Κολόμπο, Ριένστρα, Μπαρτόλο.

ΠΕΜΠΤΗ ΣΕΡΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ
Μέτριος, προβλέψιμος και χωρίς οργάνωση στο πρώτο ημίχρονο, καλύτερος και πιο ουσιαστικός στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μια νίκη (2-0), χωρίς να παίξει θετικό ποδόσφαιρο απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, χάρη σε μια μοναδική έμπνευση του Τζόλη και ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αντρ. Ζίβκοβιτς που κέρδισε ο επιδέξιος νεαρός Έλληνας επιθετικός, που ήταν και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην αναμέτρηση της Τούμπας.
Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας).
Κίτρινες: Γιαννούλης, Σφιντέρσκι, Σβαμπ, Ουαγκέ, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Μουργκ - Τασουλής, Γκαρσία, Σουάρες, Μπόρχα Φερνάντεθ, Πασαλίδης.
Κόκκινες: Ελ Καντουρί (37’).
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (21’ Ουαγκέ), Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Σβαμπ, Αουγκούστο, Αντρ. Ζίβκοβιτς (88’ Μουργκ), Καντουρί, Τζόλης (88’ Κρέσπο), Σβιντέρσκι (68’ Τσιγγάρας).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Καστάνιο, Σουάρεθ (60’ Πασαλίδης), Άλβαρες, Τασουλής, Μπόρχα Φερνάντεθ (78’ Γκόμεζ), Βαλιέντε (60’ Ιγκλέσιας), Τίλικα, Σίτο (78’ Τζίμας), Κρέσπι.

ΠΡΩΤΟ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ... ΤΡΙΠΟΝΤΟ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Επιτέλους εντός έδρας νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες στο Εθνικό Στάδιο «Οι Ζωσιμάδες» πήρε το πολύτιμο «τρίποντο», επικρατώντας 2-0 της Λαμίας για την 11η αγωνιστική της Super League. Ο Ελευθεριάδης στο 30’ και ο Παμλίδης με πέναλτι στο 87’ πέτυχαν τα γκολ της αναμέτρησης, κρατώντας την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ «βυθισμένη» στην τελευταία θέση της κατάταξης, με μόλις δύο βαθμούς και χωρίς θετικό αποτέλεσμα μακριά από τη Λαμία.
Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).
Κίτρινες: Ελευθεριάδης, Οικονομόπουλος, Καρτάλης, Παμλίδης, Νάουμετς - Αντέτζο, Καραμάνος, Σαραμαντάς, Σκόνδρας, Μπεχαράνο, Τζανετόπουλος.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος, Πίρσμαν, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σιόντης, Κάστρο, Μπρένερ (64’ Καρτάλης), Ελευθεριάδης (90’+ Νάουμετς), Ντομίνγκεθ (77’ Κάργας), Παμλίδης (90’+ Δούμτσης).
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μπεχαράνο (90’ Γκούγκα), Μπουλούλης (56’ Αραμπούλι), Ρόμανιτς, Μπάχανακ (79’ Τσούκαλος), Βασιλόγιαννης (56’ Ντέλετιτς), Καραμάνος.

ΦΑΤΙΟΝ ΚΑΙ ΝΤΑΟΥΝΤΑ
«ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Super League πανηγύρισε στο Ηράκλειο ο Απόλλων Σμύρνης. Με γκολ δύο πρώην παικτών της ΑΕΛ, του Φατιόν στο 3ο λεπτό και του Ντάουντα στο 70’, η «ελαφρά ταξιαρχία» επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ στο γήπεδο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης», στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, και πήρε βαθμολογική «ανάσα», επιτυγχάνοντας την πρώτη της νίκη μετά από δύο μήνες.
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).
Κίτρινες: Γιαννούλης, Νέιρα - Χουχούμης, Μπεντινέλι, Φατιόν, Τσαμπούρης.
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης (82’ Λυμπεράκης), Γιαννούλης, Διαμαντής, Ουές, Σακόρ (58’ Στάικος), Νέιρα, Μπαλογιάννης (74’ Βούρος), Στάρτζεον, Σαρδινέρο, Γρίβας (58’ Γιάννου).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούσιτς, Χουχούμης (46’ Τσαμπούρης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης (75’ Μουνιέ), Ιωαννίδης (55’ Ντάουντα), Μπεντινέλι (67’ Κολ), Σλίβκα, Τσιλούλης (75’ Βάρκας), Φατιόν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass