Ελπίδες για ξεκίνημα στη Super League 2

*Αν δεν έχουμε αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες *Στον Απόλλωνα Λάρισας είναι έτοιμοι για την πρεμιέρα

Δημοσίευση: 23 Νοε 2020 21:10

Τα μηνύματα συμπαράστασης από τη Super League 1 για τους συναδέλφους τους ποδοσφαιριστές της Super League 2 και της Football league, όσον αφορά στη μη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων των αντίστοιχων κατηγοριών, συνεχίστηκαν και στους χθεσινούς αγώνες της 9ης αγωνιστικής.


Η αγωνία χτυπάει… κόκκινο για την έναρξη των δύο πρωταθλημάτων και οι ομάδες ελπίζουν πως μέχρι το τέλος του μηνός, θα έχουν ευχάριστα νέα, αν και πάλι χθες τα θύματα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ήταν πολλά (103).
Στον Απόλλωνα Λάρισας είναι έτοιμοι για την πρεμιέρα και απλά περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση, για να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς.
Καθημερινά οι παίκτες προετοιμάζονται σε γκρουπ δύο ή τριών ατόμων και αυτό που χρειάζεται πλέον, είναι να δοθεί η εντολή από τους αρμοδίους για να αρχίσουν ξανά οι ομαδικές προπονήσεις.

12 ΚΑΙ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ;
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το απαγορευτικό για την τέλεση αγώνων είναι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται και περαιτέρω παράταση, κάτι που αναμένεται πως θα γίνει γνωστό εντός της εβδομάδας.
Αν γυμνάζονται όλοι οι ποδοσφαιριστές, θα χρειαστεί μετά προσαρμογή μιας περίπου εβδομάδας ή και δύο ακόμη και μετά να ξεκινήσουν τους αγώνες. Το πόσο διάστημα ακριβώς θα χρειαστεί για να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να ανταποκριθούν με ασφάλεια στις απαιτήσεις των αγώνων, θα εξαρτηθεί και σε τι επίπεδο φυσικής κατάστασης βρίσκεται ο καθένας.
Αν η καραντίνα λήξει τέλος Νοεμβρίου, φαίνεται πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
Αν παραταθεί όμως και τον Δεκέμβριο, θα μπουν τότε άλλα δεδομένα. Θα χρειαστεί ένα πρόγραμμα προσαρμογής τριών εβδομάδων και μετά να αρχίσουν αγώνες.
Αν ξεκινήσουν αγώνες, χωρίς τις ανάλογες προσαρμογές, εγκυμονούν κίνδυνοι τραυματισμών, όπως όλοι μας αντιλαμβανόμαστε.
Από τα πρωτόκολλα που δόθηκαν στις ομάδες, χρειάζεται μια μεταβατική περίοδος επανένταξης στους αγώνες και στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί ένα πρόγραμμα προσαρμογής δύο εβδομάδων.
Αν συνεχιστεί η απαγόρευση μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, θα χρειαστεί τρεις εβδομάδες μετά προετοιμασία, διότι δεν λείπουν μόνο οι προπονήσεις, αλλά και παράλληλα ο αγωνιστικός ρυθμός.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων λοιπόν και σύμφωνα με τους πιο αισιόδοξους, υπολογίζεται πως στις 12 Δεκεμβρίου θα έχουμε πρεμιέρα στη Super League 2 και το τριήμερο 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθούν αναμετρήσεις του Κυπέλλου Ελλάδος, με τη συμμετοχή συλλόγων από τη Super League 1 και τη Super League 2.
Οι απαισιόδοξοι κάνουν λόγο ακόμη και ξεκίνημα αρχές του νέου έτους, που θα είναι σε αυτή την περίπτωση τεράστια ζημιά για όλες τις ομάδες...

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass