Φορτούνης ...κορυφής

*ΛΥΤΡΩΤΗΣ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ (1-0)

Δημοσίευση: 22 Νοε 2020 20:08

Ένα γκολ του Κώστα Φορτούνη στο 21ο λεπτό έκρινε το ντέρμπι «αιωνίων» και χάρισε τη νίκη με 1-0 στον Ολυμπιακό επί του Παναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής.


Ο διεθνής μεσοεπιθετικός συνέχισε την καλή παράδοση που έχει απέναντι στους «πράσινους» και χάρισε μια νίκη-«χρυσάφι» στην ομάδα του, που παρατάχθηκε λαβωμένη από τις απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών της (Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά, Χολέμπας, Χασάν), κυριάρχησε στο πρώτο και υπέφερε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά κατάφερε να κρατήσει ως το τέλος το προβάδισμα. Ο πρωταθλητής πέτυχε την έκτη νίκη σε επτά αγώνες κι έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον Άρη όμως να έχει παιχνίδι λιγότερο. Ταυτόχρονα, υποχρέωσε τον αντίπαλό του στην τέταρτη ήττα σε σύνολο εννέα συναντήσεων. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ασφυκτική πίεση, εγκλώβισε τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά δεν δημιούργησαν την πολύ μεγάλη φάση σε αυτό το διάστημα, πέτυχε όμως το στόχο του στο 21ο λεπτό.
Στο σημείο εκείνο ο Εμβιλά έστειλε «συστημένη» μακρινή μπαλιά στον Ραφίνια, που απόντων Χολέμπας και Βινάγκρε έπαιξε αριστερό μπακ. Ο πολύπειρος Βραζιλιάνος κατέβασε εντυπωσιακά την μπάλα και βρήκε τον Μασούρα που ερχόταν από πίσω, εκείνος πλάσαρε πάνω στον Διούδη, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Φορτούνη, που με ασύλληπτο αριστερό σουτ την έστειλε στο αριστερό «Γ» της «πράσινης» εστίας.
Ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλο πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο, τόσο στο κράτημα και την κυκλοφορία της μπάλας όσο και στο δεξιό άκρο της άμυνας, καθώς οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς είχαν «φορτώσει» τις πλευρές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν μόνο μία καλή στιγμή κι εκείνη όχι από συνδυασμό αλλά από μία κεφαλιά του Κουρμπέλη που πήδησε μόνος σε φάουλ του Χατζηγιοβάνη, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ στο 33ο λεπτό. Στο 56’ νέα κεφαλιά σε στατική φάση, του Μαουρίσιο αυτή τη φορά, δεν βρήκε στόχο για λίγο και στο 59’ από γύρισμα του Καρλίτος ο Σα έδιωξε σε κόρνερ την προβολή του Χατζηγιοβάνη. Οι «πράσινοι» απείλησαν δε εκ νέου στο 77’, όταν στη σέντρα του Ζαγαρίτη ο Μακέντα πλάσαρε από κοντά εν κινήσει, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το δοκάρι.
Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός είχε άλλη μια καλή ευκαιρία, που όμως είναι αμφίβολο αν μετρούσε το γκολ σε περίπτωση επίτευξή του, καθώς ο Σα απέκρουσε την κεφαλιά του Καρλίτος, που ήταν σε θέση οφ σάιντ αλλά δεν καταλογίστηκε. Λίγο νωρίτερα (90’+1) είχε αποχωρήσει τραυματίας και δακρυσμένος ο Σαβιέρ.
Διαιτητής: Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Εμβιλά, Ραφίνια, Μπουχαλάκης - Χουάνκαρ, Σάντσες, Βιγιαφένιες.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ντρέγκερ, Σεμέδο, Σισέ, Ραφίνια, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά (78’ Πέπε), Ραντζέλοβιτς (66’ Σουντανί), Φορτούνης (87’ Ανδρούτσος), Μασούρας (86’ Λοβέρα).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Ζαγαρίτης, Πούγγουρας, Σένκεφελντ (46’ Αλεξανδρόπουλος), Σάντσες, Μαουρίσιο, Κουρμπέλης, Χουάνκαρ (46’ Σαβιέρ, 90’+1 Μολό), Χατζηγιοβάνης (64’ Βιγιαφάνιες), Μακέντα, Καρλίτος.
2-2 ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ...
Στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Super League, Λαμία και Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Ντέλετιτς (56’ πεν.) και Τσούκαλος (69’), ενώ για τον Αστέρα σκόραραν οι Μπαράλες (41’ πεν.) και Ριέρα (78’).
Στο 40ο λεπτό ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι, όταν μετά από σέντρα του Ριέρα από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αντέτζο. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Μπαράλες στο 41’ και οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα.
Στο δεύτερο μέρος, το ματς ήταν καλύτερο και στο 50’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μουνάφο στον Ντέλετιτς. Η φάση ελέγχθηκε από τον VAR και ο Ντέλετιτς ευστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 56’ ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο 69’, Ο Τσούκαλος επιχείρησε συρτό σουτ μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου κάνοντας το 2-1 για τη Λαμία. Εννέα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 78’ σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή της Λαμίας, ο Τασουλής έκανε το σουτ, έδιωξε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, αλλά ο Ριέρα με νέο σουτ ισοφάρισε για τον Αστέρα σε 2-2.
Πριν την αναμέτρηση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στο ματς, αφού οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων της Super League αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διαμαρτυρία για τη μη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων των μικρότερων κατηγοριών.
Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης
Κίτρινες: Σκόνδρας, Μπεχαράνο - Μπαράλες, Κώτσιρας, Τασουλής.
ΛAMIA (Μπάμπης Τεννές): Επασί, Σκόνδρας, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Αραμπούλι (66’ Τσούκαλος), Ρόμανιτς, Μπεχαράνο, Μπαχανάκ, Καραμάνος, Μπουλούλης (99’ Σαραμαντάς), Ντέλετιτς.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Mίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Μουνάφο (76’ Φερνάντεθ), Βαλιέντε (88’ Ιγκλέσιας), Ριέρα (88’ Αλί Μπαμπά), Σίτο (76’ Ντρούπι Γκόμες), Μπαράλες, Κρέσπι (65’ Τίλικα).
...ΚΑΙ 2-2 ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ισόπαλη 2-2 έληξε και η αναμέτρηση του Ατρόμητου με τον Απόλλωνα Σμύρνης, στο Περιστέρι. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές με τους Φατιόν (4’) και Ιωαννίδη (47’) για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι με ισάριθμα πέναλτι του Μανούσου (37’, 72’).
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά την αναμέτρηση και έχασαν καλή ευκαιρία στο 2ο λεπτό, όταν ο Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά σε σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Γιαννιώτης έδιωξε σε κόρνερ.
Δύο λεπτά αργότερα (4’), ο Φατιόν με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μπεντινέλι, άνοιξε το σκορ για τον Απόλλωνα Σμύρνης.
Ο Ατρόμητος ανέβασε την απόδοσή του μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο και στο 36’ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κωτσόπουλου. Ο Μανούσος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-1 στο 37’, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο: Με τον Απόλλωνα να πιέζει και να παίρνει προβάδισμα στο σκορ. Αυτήν τη φορά μετά από φάση διαρκείας μπροστά από την εστία του Ατρόμητου, ο Ιωαννίδης πλάσαρε από κοντά και έδωσε το προβάδισμα (2-1) στην ομάδα του στο 47ο λεπτό.
Στο 65’ ο Ατρόμητος έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Βέρχουλστ με φοβερή επέμβαση απέκρουσε την κεφαλιά του Γούτα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκάλο. Στο 70’ ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα του Κιτόκο στον Χριστοδουλόπουλο και το κατελόγισε ο Τζήλος, αφού πρώτα πήγε στο VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Μανούσος που ευστόχησε κάνοντας το τελικό 2-2 στο 72’. Για το πέναλτι εκφράστηκαν παράπονα από τον Απόλλωνα.
Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Κίτρινες: Μάτιτς, Γκαλβάο, Ραμπέγιο, Σάλομον – Φατιόν, Μπρούσιτς
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο, Κιβρακίδης (87’ Ούμπιδες), Γούτας, Γκαλβάο, Σάλομον (87’ Τομάσεβιτς), Χαρίσης (57’ Μπουσούλατζιτς), Χριστοδουλόπουλος, Μανούσος, Κωτσόπουλος (78’ Ενσικουλού), Μάτιτς (57’ Ραμπέγιο)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούσιτς, Μπαξεβανίδης, Φατιόν (82’ Σλίβκα), Κολ (82’ Μαρκ Φερνάντεθ), Χουχούμης (60’ Κιτόκο), Μπεντινέλι, Ιωαννίδης (88’ Ντάουντα), Μουνιέ (60’ Τσαμπούρης)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΧΘΕΣ
*Λαμία-Αστέρας Τρίπολης 2-2
(Ντέλετιτς 56’ πεν., Τσούκαλος 69’/ Μπαράλες 41’ πεν., Ριέρα 78’).
*Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης 2-2
(37'-72' Μανούσος πεν./4' Φατιόν, 47' Ιωαννίδης)
*Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0
(21’ Φορτούνης)
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
15:00 «Γεώργιος Καμάρας», ΑΕΚ – ΑΕΛ
17:15 Παναιτωλικός – Άρης
19:30 ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα
ΑΥΡΙΟ
19:30 ΝΠΣ Βόλος – ΟΦΗ
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 9 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 7 15-1 19
2. Άρης 6 9-3 16
3. ΠΑΟΚ 7 12-4 15
4. ΑΕΚ 6 9-3 13
5. Βόλος 7 8-5 12
6. Ατρόμητος 9-13 12
7. Αστέρας Τρίπολης 7 8-8 11
8. ΠΑΣ Γιάννινα 8 9-9 9
9. Παναθηναϊκός 7-8 9
10. ΟΦΗ 8 8-14 6
11. ΑΕΛ 6 5-8 5
12. Παναιτωλικός 8 3-11 4
13. Απόλλων Σμύρνης 7 5-11 4
14. Λαμία 7 5-14 2

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass