Προπονητικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών

*ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΑΕΛ ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΨΗ *ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2020 21:00

Μετά τη μετακόμιση της ΑΕΛ από το AEL FC ARENA στο στάδιο Αλκαζάρ, όπου φέτος είναι η φυσική της έδρα στους μέχρι τώρα αγώνες που έδωσε για το πρωτάθλημα της Super League, οι «βυσσινί» ρίχνουν πλέον το κύριο βάρος και παρά την πανδημία του κορονοϊού, στην αναμόρφωση των  εγκαταστάσεων στα Δένδρα. Πρόκειται για μία σημαντική επένδυση για το μέλλον της «Βασίλισσας» του θεσσαλικού κάμπου, καθώς δημιουργείται ουσιαστικά ένα προπονητικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών και το νέο αυτό σπίτι θα είναι κόσμημα όχι μόνο για την ομάδα, αλλά γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.


Ήδη μετά από εντολή του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ κ. Αλέξη Κούγια έγιναν οι κατάλληλες μελέτες και από σήμερα αρχίζουν τα έργα, τόσο στα δύο γήπεδα που χρησιμοποιούνται στις προπονήσεις της ομάδας, αλλά παράλληλα και στους βοηθητικούς χώρους του γηπέδου. Γενικά θα αλλάξει όψη το προπονητικό κέντρο, που όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες η εικόνα του θα είναι εντελώς διαφορετική από ό,τι σήμερα και οι ποδοσφαιριστές με το τεχνικό επιτελείο θα δουλεύουν με όρεξη και μεγαλύτερη διάθεση σε ένα περιβάλλον ιδανικό, ποδοσφαιρικό.

ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ
Χθες λοιπόν το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελευταία προπόνηση της ομάδας στα Δένδρα και από σήμερα οι παίκτες της ΑΕΛ, τις περισσότερες προπονήσεις θα πραγματοποιούν στο δημοτικό γήπεδο του Τυρνάβου, εκτός από τις ημέρες όπου η ομάδα θα προπονείται -μία φορά την εβδομάδα- στο στάδιο Αλκαζάρ. Το χθεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε παιχνίδι κατοχής και ασκήσεις τακτικής, ο κ. Γρηγορίου με τους συνεργάτες του έμειναν ικανοποιημένοι από τη διάθεση που υπήρχε και γενικά είναι καλό το κλίμα στη λαρισινή ομάδα.
Ο Αλί Γκαζάλ έβγαλε κανονικά όλο το πρόγραμμα χωρίς να νιώσει την παραμικρή ενόχληση και εάν δεν συμβεί κάτι το απρόοπτο, τότε θα είναι στη διάθεση του προπονητή του, για τον αγώνα με την ΑΕΚ, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου και ώρα 15:00, στο ΟΑΚΑ. Απουσίαζε μόνο ο Σπαρβ, που είναι στην Εθνική της Φινλανδίας.  Σήμερα θα γίνει μια προπόνηση το πρωί στον Τύρναβο, αύριο επίσης το πρωί, ενώ τη Δευτέρα οι παίκτες θα έχουν ρεπό.
ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡOΝΟΪΟ
Εν τω μεταξύ, γνωστά έγιναν τα αποτελέσματα των χθεσινών τεστ στην ΑΕΛ για τον ιό Covid-19, στα οποία συμμετείχαν όσοι ήταν αρνητικοί μέχρι τώρα αλλά και οι πρώτοι από αυτούς που βρέθηκαν θετικοί και είναι πλέον έτοιμοι να επιστρέψουν στις προπονήσεις.
Το ευχάριστο είναι πως φαίνεται ότι έχει περιοριστεί η διασπορά που προέκυψε πριν τον αγώνα με τη Λαμία.
Σε σχετική βραδινή ανακοίνωση της ΑΕΛ, αναφέρονται τα εξής:  «Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι σήμερα Παρασκευή 13/11/2020 (σ.σ. χθες) διεξήχθη νέα εξέταση μοριακού τεστ Covid-19 στο αγωνιστικό μας τμήμα και το αποτέλεσμα ήταν κανένα νέο κρούσμα.
Η δειγματοληψία πραγματοποιήθηκε στο προπονητικό Κέντρο της ΠΑΕ ΑΕΛ στα Δένδρα από κινητή μονάδα και αποτελούσε επανάληψη της εξέτασης της Δευτέρας 9/11 κατ’ εφαρμογή των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, της ΓΓΑ και της Super League.
Με δεδομένη τη σημερινή απουσία νέου θετικού κρούσματος 5 ημέρες μετά την εξέταση της Δευτέρας, διαφαίνεται ότι δεν υπήρξε διασπορά του ιού και ευχή όλων μας είναι να μην έχουμε άλλα κρούσματα στην ομάδα μας στο μέλλον.
Η κλινική κατάσταση των 5 επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων των προηγούμενων εξετάσεων είναι καλή και αναμένεται η επάνοδός τους στις προπονήσεις μετά τη λήψη 2 αρνητικών δειγμάτων, σε διάστημα μεγαλύτερο των 24 ωρών».

«Πράσινο φως» για αναβολή αγώνων με πέντε κρούσματα
*ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΓΓΑ

Λύση στις διαδοχικές αναβολές αγώνων της Super League έρχεται να δώσει η απόφαση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, η οποία, μετά από εισήγηση της διοργανώτριας αρχής, επικαιροποίησε το σχετικό πρωτόκολλο. Πλέον, για να αναβληθεί μία αναμέτρηση του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, θα πρέπει στον τελευταίο έλεγχο, στον οποίο υποβάλλεται μία ομάδα, να βρεθούν τουλάχιστον πέντε θετικά δείγματα κορονοϊού μεταξύ των ποδοσφαιριστών.
Το υγειονομικό πρωτόκολλο που ίσχυε ως τώρα, προέβλεπε αναβολή αγώνα εφόσον στον τελευταίο έλεγχο υπήρχαν έστω και τρία κρούσματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ανεξαρτήτως αν αφορούσαν ποδοσφαιριστές ή μέλη του επιτελείου. Ακόμη και μετά από αυτήν τη «χαλάρωση», πάντως, το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται στη χώρα μας παραμένει το αυστηρότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα της Ευρώπης.
Η Υγειονομική Επιτροπή κατέληξε στον αριθμό «πέντε», υπολογίζοντας ένα ποσοστό 20% επί του συνολικού αριθμού ατόμων που περνούν από τεστ. Για τις ομάδες της Super League οι τακτικοί έλεγχοι γίνονται σε περίπου 25 παίκτες, εξ ου και προκύπτει ο απαιτούμενος αριθμός των πέντε κρουσμάτων για να αποφασιστεί αναβολή. Στην Α1 μπάσκετ ανδρών, αντίστοιχα, όπου ελέγχονται περί τους 15 παίκτες, με τρία θετικά δείγματα (το 20% δηλαδή) θα υπάρχει αναβολή.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass