Στον «γύψο» μπήκε η Super League 2

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΓΟΣ (ΑΠΟΛΛΩΝ), ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ) ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ (ΤΡΙΚΑΛΑ)

Δημοσίευση: 11 Νοε 2020 21:32

Στον «γύψο» μπήκε η Super League 2 με εντολή των λοιμωξιολόγων που ήταν αρνητικοί στην απόφαση της Κυβέρνησης να δοθεί η πολυπόθητη εξαίρεση και στη Super League 2 για να παιχθεί μπάλα με τους ίδιους υγειονομικούς όρους της Super League 1 με τα πάγια τεστ Covid-19 πριν από κάθε ματς.


Χθες από τη διοργανώτρια αρχή κατατέθηκε αίτημα προς τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου οι ομάδες της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας να ξαναρχίσουν άμεσα τις ομαδικές προπονήσεις.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Σας ενημερώνουμε ότι η Super League 2, απέστειλε την Παρασκευή 6/11/20 το αναθεωρημένο υγειονομικό πρωτόκολλο, ταυτόσημο με αυτό της SL1, όπως της ζητήθηκε, σε όλους τους αρμόδιους φορείς και συγκεκριμένα στον υφυπουργό Αθλητισμού, τον γενικό γραμματεία Αθλητισμού, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον γ.γ. του Υπουργείου Υγείας.
Παράλληλα απεστάλη, την ίδια ημέρα, έγγραφο με τη δέσμευση των 12 ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αγωνιστικής περιόδου 2020-21 ότι το εν λόγω πρωτόκολλο θα τηρηθεί κατά γράμμα.
Ωστόσο, χθες ενημερωθήκαμε ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων απέρριψε το αίτημά μας και θα εξεταστεί σε νεότερη σύσκεψή της. Μέχρι την επανεξέταση του αιτήματος, σε νεότερο έγγραφό μας προς τους αρμόδιους φορείς, ζητάμε την άμεση επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων, προκειμένου να διατηρούνται οι αθλητές μας στην απαιτούμενη σωματική και φυσική κατάσταση και να καταστεί δυνατή η χωρίς καμία καθυστέρηση έναρξη του πρωταθλήματος». «Αρκετές οικογένειες που ζουν και κινούνται γύρω από όλες αυτές τις ομάδες περνάνε δύσκολες - οικονομικά - στιγμές και εδώ θα πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη πρόνοια από το κράτος» σχολίασε χθες ο μεγαλομέτοχος Παναγιώτης Μαντζανάς, αφού η αβεβαιότητα που υπάρχει δεν επιτρέπει να τεθούν σε αναστολή σύμβασης οι εμπλεκόμενοι με την ομάδα, ώστε να εξασφαλίσουν κάποια χρήματα ως προς το ζειν….
Με βάση αυτά τα δεδομένα σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν ομαδικές προπονήσεις τουλάχιστον για είκοσι μέρες, αλλά παράλληλα μετά την έναρξη των προπονήσεων χρειάζεται να γίνει μάλλον και δεύτερη προετοιμασία, ώστε να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να ανταπεξέλθουν στις αγωνιστικές συνθήκες. Αυτό σημαίνει ότι το πρωτάθλημα πιθανόν να ξεκινήσει το …2021.
Ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας Γιάννης Μάγγος μιλώντας για το θέμα, που έχει προκύψει με τη μη έναρξη του πρωταθλήματος, τόνισε: «Θεωρώ ότι όλο αυτό που γίνεται στο πρωτάθλημα της Super League 2 είναι άδικο, θα έπρεπε να έχει ήδη ενεργοποιηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο. Όλες οι ομάδες αυτής της κατηγορίας, παίζουν στην Ευρώπη, αυτό έπρεπε να κοιτάξουν πρώτα κι ύστερα να βγάλουν την όποια απόφαση, ήθελαν. Πρέπει να παίξουμε, εάν δεν το κάνουμε θα είναι καταστροφή, για τους παίκτες, για τους προέδρους, για όλους. Άλλο ποδόσφαιρο, άλλο στίβος, έχει διαφορά. Έχουν μείνει όλα πίσω, θα φτάσουμε σίγουρα μέχρι το τέλος του μήνα και δεν θα έχουμε ξεκινήσει προπονήσεις. Κάτι πρέπει να γίνει».
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
Ο Λαρισαίος προπονητής πρώην τεχνικός της ΑΕΛ και νυν του Λεβαδειακού, Σωτήρης Αντωνίου, σχολίασε: «Βιώνουμε μια κατάσταση, που μας έχει επηρεάσει και όλοι δυστυχώς ασχολούνται με τη Super League 1 και όχι με τη δική μας. Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση.
Περιμένουμε με αγωνία να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, καθώς έχουμε να αγωνιστούμε σε επίσημο παιχνίδι από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ ξεκινήσαμε προετοιμασία από τον περασμένο Αύγουστο, φτάνοντας αισίως κοντά στους τέσσερις μήνες προπονήσεων. Δεν είναι ευχάριστο αυτό, οι αρμόδιοι ας κοιτάξουν και όλους όσοι βάζουν χρήματα σε αυτές τις ομάδες, ζουν οικογένειες από αυτήν την κατηγορία. Θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση».
Τέλος, ο προπονητής των Τρικάλων Αποστόλης Χαραλαμπίδης είπε: «Αυτό που ζούμε είναι τραγικό. Κάθε 4-5 χρόνια, συμβαίνει και κάτι. Πέρυσι αργήσαμε να ξεκινήσουμε λόγω των τηλεοπτικών, φέτος υπάρχει η πανδημία. Δυστυχώς κάνουμε πολλά βήματα πίσω και ένα μπροστά. Είναι άσχημο για όλους και η κατάσταση είναι δραματική.
Η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών έχει αλλοιωθεί και τους καταλαβαίνω απόλυτα. Δεν μπορείς να γυμνάζεσαι συνέχεια, χωρίς να μπαίνεις σε ρυθμούς πρωταθλήματος. Αυτό ας το δουν οι ιθύνοντες και να πάμε με το υγειονομικό πρωτόκολλο της μεγάλης κατηγορίας».
Πάντως το γεγονός ότι δεν έχει ξεκινήσει η Super League 2 μπορεί να επηρεάσει και τη Super League 1 μέσω των προβλεπόμενων μπαράζ μετά τη λήξη των δύο πρωταθλημάτων.

Των Σωτ. Κέλλα, Τ. Αγγελόπουλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass