Πρόωρη διακοπή λόγω κορονοϊού...

Πώς βιώνουν την εξέλιξη αυτή ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές

Δημοσίευση: 09 Νοε 2020 21:16

Στη… σέντρα έχει βγει η Λάρισα, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, καθώς δίνουν τον δυσκολότερο αγώνα τους κόντρα σε έναν επίμονο και επικίνδυνο αντίπαλο που συνεχώς επιτίθεται.
Κι αν οι Λαρισαίοι πολίτες είναι η μία ομάδα του γηπέδου και η αντίπαλη είναι ο κορονοϊός, τότε όχι μόνο δεν κρατήσαμε άμυνα τον τελευταίο καιρό, αλλά, κυριολεκτικά, με τον συνωστισμό που επικρατούσε στην περιοχή μας βάλαμε και… αυτογκόλ.

Χωρίς καμία συνοχή στην άμυνα -αγνοώντας τις εντολές της Κυβέρνησης (σε ρόλο προπονητή πάντα)- δείχνοντας ελάχιστη αντίληψη των γεγονότων που διαδραματίζονταν στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα να πετάξαμε στον κάδο των αχρήστων το καλό ξεκίνημα που κάναμε στην αρχή του αγώνα εναντίον του Covid-19 το προηγούμενο διάστημα.
Αυτά μας οδήγησαν σε πρόωρη… διακοπή, ευρισκόμενοι με την πλάτη στον τοίχο λόγω κάποιων λανθασμένων αποφάσεων που είχαν ως κατάληξη το γκολ για τον κορονοϊό.
Κι αυτό προφανώς είχε επιπτώσεις στον τοπικό αθλητισμό, διότι εκεί που πήγαινε να παιχτεί ποδόσφαιρο και οι ομάδες έβρισκαν αγωνιστικό ρυθμό μπήκε ξαφνικά… λουκέτο σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες του νομού μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση, κάτι που οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και κατ’ επέκταση αθλητές της Λάρισας βιώνουν για δεύτερη φορά έχοντας κάνει πρώτα ένα... διάλειμμα μερικών μηνών από το πρώτο καθολικό κλείσιμο.
Εντωμεταξύ, στον χρόνο που μας προσφέρει το νέο «lockdown» για να σκεφτούμε «τι μέλλει γενέσθαι» όταν βγούμε από τη ζώνη αυξημένου κινδύνου, ας δούμε τι απαντάνε σε τρία κοινά ερωτήματα τέσσερις ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές τοπικών ομάδων που είχαν κάνει την προετοιμασία τους με τα φιλικά παιχνίδια και μόλις είχαν προλάβει να πατήσουν το… γρασίδι για επίσημους αγώνες μέχρι να έρθει η εκ νέου διακοπή των πρωταθλημάτων.

Ερωτήματα:
Α) Θεωρείς σωστή την απόφαση να διακοπούν τα πρωταθλήματα μετά την αύξηση των κρουσμάτων;
Β) Πιστεύεις θα συνεχιστούν κανονικά τα πρωταθλήματα;
Γ) Έχει επηρεάσει οικονομικά τους συλλόγους ο Covid-19;

Θωμάς Μαλλιαρής (Μαχητής Τερψιθέας):

Κατ’ αρχάς υπάρχει έντονη ανησυχία λόγω των τελευταίων γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στον νομό μας αυτές τις μέρες και θα πρέπει όλοι να είμαστε συνεπείς στην τήρηση των μέτρων.
Τα πρωταθλήματα, όπως ήταν λογικό, έπρεπε να διακοπούν διότι είμαστε ερασιτέχνες και δεν έχουμε κάποιο όφελος -πέραν από τη χαρά του παιχνιδιού- ώστε να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία μας και των οικογενειών μας.
***
 Θεωρώ ότι κανείς που ασχολείται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δε θέλει να σκέφτεται το σενάριο να μην αρχίσουν πάλι τα πρωταθλήματα, διότι είναι η μόνη «διαφυγή» μας από την περιορισμένη καθημερινότητά μας.
Σίγουρα όμως θα πρέπει να προσέχουμε από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο στους συλλόγους και να τηρούμε κάθε μέτρο προστασίας που θα μας επιβληθεί εκ νέου.
***
Φυσικά και έχει επηρεάσει τα οικονομικά κάθε ομάδας, όπως έχει ήδη επηρεάσει την οικονομία όχι μόνο της χώρας μας, αλλά όλης της υφηλίου.
Όσοι ασχολούνται με επενδύσεις έχουν να διασχίσουν ένα δύσκολο μονοπάτι μόνοι τους, διότι κάνεις δεν πρόκειται πλέον να τους δώσει κάποια χείρα βοηθείας (οικονομική).
Μιας και το ποδόσφαιρο αποτελεί ένα είδος επένδυσης έχει ήδη φανεί η έλλειψη χορηγιών και εισιτηρίων στα ταμεία των συλλόγων και με το νέο ποδοσφαιρικό «lockdown» τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

Ηρακλής Βαλιώτης (Δόξα Βαλανίδας):

Θεωρώ σωστή την απόφαση να διακοπούν τα πρωταθλήματα διότι προέχει η ασφάλεια και η υγεία των αθλητών και κατ’ επέκταση των οικογενειών τους. Παρότι βλέπαμε ότι ξεκινάει νέος κύκλος κρουσμάτων, όποιος έβγαινε στο κέντρο έβλεπε ότι η πόλη έσφυζε από ζωή, χωρίς όμως να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, κυρίως, από τη νεολαία, αλλά και από μεγαλύτερους.
***
Κατά τη γνώμη μου, η ροή των πρωταθλημάτων θα συνεχιστεί κανονικά, μόνο εάν όλοι τηρούν τα υγειονομικά μέτρα όπως ακριβώς πρέπει.
Παρ’ όλ’ αυτά, ίσως χρειαστούν περαιτέρω ενέργειες από τις αρμόδιες αρχές ώστε να ξεκινήσουν και να τελειώσουν τα πρωταθλήματα κανονικά, χωρίς να έχουμε πάλι απρόοπτα.
***
 Πιστεύω ότι τους έχει επηρεάσει σε μεγάλο, βαθμό αφού ήδη πολλοί απέφευγαν να ρισκάρουν την υγεία τους για να παρακολουθήσουν έναν τοπικό αγώνα σ’ αυτές τις πρώτες αγωνιστικές, με αποτέλεσμα οι διοικήσεις να έχουν μηδαμινά έσοδα από εισιτήρια. Αλλά θεωρώ δεδομένο ότι η οικονομική ζημιά για τους συλλόγους θα αυξηθεί περαιτέρω εάν δεν γίνει η επανέναρξη των πρωταθλημάτων και θα «ματώνει» με τον καιρό όλο και πιο πολύ η τσέπη των επενδυτών.

Κώστας Χαραλάμπους (Δόξα Ομορφοχωρίου):

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να διακοπούν τα πρωταθλήματα. Πρέπει ο κάθε σύλλογος να τηρεί τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, όπως επίσης πρέπει να παρθούν πιο συγκεκριμένα και αυστηρά μέτρα στον χώρο του γηπέδου για να μπορούν να συνεχιστούν οι αγώνες.
***
 Θέλω να πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί, απλώς θα προστεθούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα στα ήδη υπάρχοντα, όπως ανέφερα νωρίτερα και γι’ αρχή, λογικά, θα απαγορευθεί εξολοκλήρου η παρουσία φιλάθλων.
Από εκεί και πέρα προφανώς όλοι όσοι ασχολούμαστε με το αγωνιστικό τμήμα ευχόμαστε, εάν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, να μην υπάρξει ακόμα μία έξαρση κρουσμάτων ώστε να τελειώσουν κανονικά τα παιχνίδια.
***
 Σίγουρα θα επηρεαστούν οι σύλλογοι, οι οποίοι κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, γι’ αυτόν τον λόγο οι αρμόδιες αρχές καλό θα ήταν να βοηθήσουν τα σωματεία που βρίσκονται υπό την αιγίδα τους όπως εκείνες μπορούν.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι συνεχίζουν να βγαίνουν ζημιωμένοι απ’ αυτήν την κατάσταση, δίχως πλέον να έχουν κάποιο κέρδος.

Δημήτρης Καραγεώργος (ΣΦ Λάρισα ‘88):

Σίγουρα είναι σωστή η απόφαση να πάμε σε ποδοσφαιρικό «lockdown» και όχι μόνο, αφού έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τα κρούσματα και το σύστημα υγείας ίσως να μην αντέξει περαιτέρω επιβάρυνση. Γι’ αυτό καλό είναι όλοι να βάζουμε πάνω απ’ όλα την υγεία μας και μετά τη διασκέδαση, όπως είναι το ποδόσφαιρο και οι συναθροίσεις με πολύ κόσμο σε διάφορα πάρτι.
***
 Τα πρωταθλήματα πιστεύω θα συνεχιστούν κανονικά μόνο εάν προσέχουν όλοι, ποδοσφαιριστές και μη, ακολουθώντας αυστηρά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Όμως θα πρέπει να βρεθεί μία λύση όσον αφορά το κόστος των τεστ για τον εντοπισμό του ιού ώστε να μπορούν οι ομάδες να τα διεξάγουν, διότι το ποσό αυτήν τη στιγμή είναι απαγορευτικό και δε νομίζω ότι υπάρχει ερασιτεχνική ομάδα που να μπορεί να «αντέξει» το κόστος τους.
***
 Εννοείται ότι τα οικονομικά και ο προγραμματισμός των σωματείων φέτος πάνε... «περίπατο» διότι μέχρι τώρα επιτρεπόταν να υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός φιλάθλων στα πέριξ του γηπέδου, απ’ όσο γνωρίζω, οι οποίοι στήριζαν οικονομικά όσο μπορούσε ο καθένας αγοράζοντας εισιτήριο. Ωστόσο, με τη νέα καταστολή των πρωταθλημάτων νομίζω ότι θα απαγορευθεί καθολικά η παρουσία θεατών σε περίπτωση επανέναρξης, με αποτέλεσμα να μειωθούν και οι χορηγίες από διαφημιστικές πινακίδες, αφού δε θα τις βλέπει κανείς.
ΜΑΡΙΟΣ ΤΖΗΚΑΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass