Δ. ΠΙΝΑΚΑΣ:

«Θέλουμε να κάνουμε όλους τους Λαρισαίους υπερήφανους»

ΤΟΝΙΣΕ ΣΤΗΝ «Ε» Ο 19ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΤΩΝ ΒΥΣΣΙΝΙ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΠΩΣ «Η ΠΑΕ ΑΕΛ ΔΙΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ»

Δημοσίευση: 06 Νοε 2020 21:16

Αναμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών δεν είναι άλλο από τον νεαρό Δημήτρη Πινακά.

Ο 19χρονος Λαρισαίος επιθετικός με τα δύο γκολ που πέτυχε στα Γιάννενα χάρισε την πρώτη νίκη -και μάλιστα εκτός έδρας- στην ΑΕΛ στη φετινή Super League. Τα κατορθώματα ωστόσο του πολλά υποσχόμενου επιθετικού της ΑΕΛ δεν περιορίζονται μόνο σ’ αυτό, αφού έχει σκοράρει με τον Παναθηναϊκό (αποτρέποντας την ήττα των «βυσσινί»), αλλά και στον Βόλο (έβαλε σε θέση οδηγού την ΑΕΛ) και πλέον φιγουράρει στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ της Super League με 4 συνολικά τέρματα. Το μέλλον δικαιωματικά του ανήκει και διαγράφεται ευοίωνο, αφού αν και βρισκόμαστε στην αρχή της φετινής σεζόν έχει κάνει όχι απλά αισθητή την παρουσία του στο κορυφαίο εθνικό πρωτάθλημα, αλλά κάτι πολύ περισσότερο.
Ο Δημήτρης Πινακάς αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι ο κάμπος δεν έπαψε να παράγει ταλέντα, κι αυτό ήταν μεταξύ άλλων το μήνυμά του προς τα νέα παιδιά του νομού, μιλώντας στην «Ε». Όπως είπε χαρακτηριστικά θα πρέπει τα ταλέντα του νομού να έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την ΑΕΛ, αναφέροντας το παράδειγμα της «βασίλισσας του κάμπου» της δεκαετίας του ’80 που μεγαλούργησε στηριζόμενη στους Λαρισαίους ποδοσφαιριστές. Επίσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη καθώς όπως επισήμανε όλοι οι παίκτες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να κάνουν όλους τους Λαρισαίους υπερήφανους.
Ξεκινώντας τη συζήτηση ο Δημήτρης Πινακάς αναφέρθηκε στην ποδοσφαιρική του πορεία από τότε που ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα μέχρι σήμερα. Όπως είπε «άρχισα την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο από την Ακαδημία του Βουτυρίτσα. Αγωνίστηκα δύο χρόνια με τους Ατρόμητους/Θύελλα στο τοπικό της ΕΠΣΛ και παράλληλα μετείχα και στις δύο Μικτές ομάδες της ΕΠΣΛ. Στη συνέχεια έπαιξα στην Κ-17 της ΠΑΕ ΑΕΛ με προπονητή τον Ζήση Ζιάγκα και ακολούθως αγωνίστηκα στην Κ-19».
-Πώς αισθάνεσαι που με δύο δικά σου γκολ χάρισες την πρώτη φετινή νίκη στην ΑΕΛ;
«Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος που πήραμε τους τρεις βαθμούς γιατί τους χρειαζόμασταν εδώ και καιρό. Προσωπικά εκτός από την ικανοποίηση για το ότι συνέβαλα ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, νιώθω παράλληλα δικαιωμένος γιατί η σκληρή δουλειά τόσο καιρό άρχισε να ανταμείβεται μέσα στο γήπεδο».
-Ήταν δύο όμορφα γκολ και ταυτόχρονα δύσκολα θα μπορούσαμε να πούμε.
«Ναι ήταν δύο δύσκολα γκολ, ειδικά το πρώτο. Η σέντρα ήταν χαμηλή, δεν υπήρχε χρόνος σκέψης, η φάση ήταν γρήγορη, εγώ έβαλα αμέσως το κεφάλι μου και σημάδεψα τη γωνία. Και το δεύτερο γκολ είχε βαθμό δυσκολίας, ωστόσο ήταν πολύ καλή η σέντρα του Τόρζε κι αυτό με βοήθησε να πιάσω μία σκαστή κεφαλιά».
-Στα τελευταία παιχνίδια της ΑΕΛ είσαι στο βασικό σχήμα. Πίστευες ότι θα μπορούσες να έχεις μία τέτοια εξέλιξη;
«Από την αρχή της σεζόν δεν περίμενα να γίνει κάτι τέτοιο. Αυτό που περίμενα ήταν να πάρω σιγά-σιγά κάποιες ευκαιρίες και σταδιακά να αρχίζω να καθιερώνομαι. Ωστόσο από τη στιγμή που μου δόθηκε η πρώτη ευκαιρία και επειδή πιστεύω στον εαυτό μου, δεν την άφησα να πάει χαμένη. Γι’ αυτό υπήρξε αυτή η εξέλιξη. Σ’ αυτό με βοήθησε πάρα πολύ και τον ευχαριστώ, ο προπονητής μου ο κ. Γρηγορίου, αλλά και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου στην ομάδα».
-Πώς βλέπεις τη συνέχεια στη Super League;
«Πιστεύω ότι η ομάδα είναι αρκετά καλή, άσχετα με τα αποτελέσματα, γιατί ήταν άδικα, ενώ παράλληλα σταθήκαμε και άτυχοι. Αυτή όμως η νίκη πιστεύω ότι θα αναστρέψει την κατάσταση. Θα μας ανεβάσει και ψυχολογικά και αγωνιστικά και η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και θα τα δώσουμε όλα για να κάνουμε υπερήφανους όλους τους Λαρισαίους».
-Η Λάρισα παράγει ταλέντα, αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία τάση φυγής σε ομάδες εκτός νομού. Ποιο είναι το μήνυμά σου στα νέα παιδιά. Πρέπει η ΑΕΛ να αποτελεί την πρώτη τους επιλογή;
«Θα πω αυτό που οι παλιότεροι το έχουν βιώσει, όταν η Λάρισα πήρε το πρωτάθλημα στηριζόμενη στους Λαρισαίους παίκτες. Η Λάρισα πάντα έβγαζε ταλέντα αλλά τα τελευταία χρόνια πήγαιναν σε άλλες ομάδες. Θέλω να τονίσω ότι τα τρία τελευταία χρόνια ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η ΠΑΕ ΑΕΛ, βοηθάει και στηρίζει τα ταλέντα. Δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Είδαμε και φέτος πόσα παιδιά προωθήθηκαν στην επαγγελματική ομάδα. Επομένως πρέπει η ΑΕΛ να αποτελεί τον πρωταρχικό τους στόχο, όμως χρειάζεται πολλή δουλειά, πίστη στις δυνατότητές τους, επιμονή και υπομονή».

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass