Αθλητικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2020 20:20

Στα 13,88 δισ. ευρώ η αξία των 32 ομάδων, 28ος ο Ολυμπιακός με 96,3 εκατ. ευρώ

Αξίας 13,88 δισ. ευρώ είναι οι ομάδες που συμμετέχουν στους ομίλους του Champions League 2020/21, μία διοργάνωση που αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 20 Οκτωβρίου.

Τόσο εκτιμάται η αξία των 32 ομάδων, συμπεριλαμβανομένου και του Ολυμπιακού, από τη γερμανική ιστοσελίδα transfermartk.de, που ειδικεύεται στο «χρηματιστήριο» του ποδοσφαίρου. Ο πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ελλάδας βρίσκεται στην 28η θέση της σχετικής κατάταξης, με εκτιμώμενη αξία 96,30 εκατομμύρια ευρώ, μπροστά μόνο από τις: Λοκομοτίβ Μόσχας (86,55), Μπασακσεχίρ (86,35), Μίντιλαντ (42,05) και Φερεντσβάρος (24,25).
Στην κορυφή του σχετικού καταλόγου, βρίσκεται η Λίβερπουλ με εκτιμώμενη αξία 1,07 δισ. ευρώ, μπροστά από τη Μάντσεστερ Σίτι -εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στον 3ο όμιλο- που έχει εκτιμώμενη αξία 1,05 δισ. ευρώ, ενώ το «βάθρο» συμπληρώνει η Μπαρτσελόνα με 878,50 εκατομμύρια ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ακριβότερος παίκτης του Ολυμπιακού παραμένει ο Μαντί Καμαρά με εκτιμώμενη αξία 12 εκατ. ευρώ.
Οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου των ερυθρολεύκων, Πόρτο και Μαρσέιγ, βρίσκονται στην 18η και 19η θέση, με 251,35 εκατ. ευρώ και 219,00 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.
Ο Ολυμπιακός με μέσο όρο ηλικίας τα 26,4 χρόνια, βρίσκεται στη 19η θέση της κατάταξης των 32 ομάδων με βάση την ηλικία των παικτών τους. «Γηραιότερη» όλων, είναι η Γιουβέντους με 28,4 χρόνια και «νεότερη» η Σάλτσμπουργκ με 23,6 χρόνια.
Η Μάντσεστερ Σίτι είναι 18η «γηραιότερη» με 26 χρόνια, η Πόρτο είναι 20η μαζί με την Μπάγερν με 25,9, ενώ η Μαρσέιγ είναι η 6η νεότερη με μέσο όρο ηλικίας τα 24,9 έτη.

 

Η Κοζάνη απέκτησε διεθνή Ιάπωνα παίκτη

Στην Κοζάνη βρίσκεται από χθες ο Τακαγιούκι Μοριμότο, που προχθές ανακοινώθηκε από την τοπική ομάδα. Ο 32χρονος διεθνής Ιάπωνας φορ που στην καριέρα του, μεταξύ άλλων, έχει παίξει σε 104 ματς στη Serie A, έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις.

 

Δύο κρούσματα κορονοϊού στην εθνική ομάδα του Περού

Δύο παίκτες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Περού, «κόπηκαν» σήμερα από την αποστολή, καθώς μετά τον σχετικό έλεγχο, βρέθηκαν «θετικοί» στον κορονοϊό. Οι Περουβιανοί, προετοιμάζονται για την αυριανή αναμέτρηση με τη Βραζιλία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των προκριματικών ενόψει του Μουντιάλ 2022.
«Αφού έλαβε τα αποτελέσματα των ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Περού (FPF) και οι παίκτες Ραούλ Ρουϊντίας και Αλεξ Βαλέρα, ανακοινώνουν από κοινού τον αποκλεισμό τους για τον αγώνα Περού-Βραζιλίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας.
Στην ίδια ανακοίνωση, προστίθεται πως «οι δύο ποδοσφαιριστές δεν παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα, που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία άλλων ανθρώπων, ενώ το διάστημα πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και σε απόλυτη συμμόρφωση με τα πρωτόκολλα ασφαλείας, οι παίκτες παρέμειναν σε πλήρη απομόνωση».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ρουϊντίας θα έπαιζε βασικός για το Περού, που στην πρεμιέρα των προκριματικών αναδείχθηκε ισόπαλο 2-2 με την Παραγουάη, ενώ η Βραζιλία συνέτριψε με 5-0 τη Βολιβία.

 

Το France Football ετοιμάζει μία... επετειακή «Χρυσή Μπάλα» για κάθε θέση

Το France Football έχει ανακοινώσει εδώ και τρεις μήνες πως δεν θα απονείμει φέτος τη «Χρυσή Μπάλα» για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του 2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προς μεγάλη απογοήτευση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος θα ήταν και το αδιαφιλονίκητο φαβορί σε αυτήν την περίπτωση, μετά τα όσα απίστευτα έκανε φέτος με τη Μπάγερν Μονάχου.
Την ίδια ώρα ωστόσο, το γαλλικό περιοδικό αποφάσισε να ετοιμάσει μία... επετειακή «Χρυσή Μπάλα» για κάθε θέση μέσα στο γήπεδο, ξεκινώντας αρχικά από την ανάδειξη του κορυφαίου αμυντικού μέσου και του κορυφαίου μεσοεπιθετικού όλων των εποχών.
Το περιοδικό ανακοίνωσε τους 20 συν 20 υποψηφίους για τις δύο θέσεις, ενώ την επόμενη Δευτέρα (19/10) θα ανακοινωθούν αντίστοιχα οι υποψήφιοι για τις τρεις θέσεις της επίθεσης: Δεξί εξτρέμ, σέντερ φορ και αριστερό εξτρέμ.
Την πρώτη 20άδα (αμυντικών μέσων), αποτελούν οι: Γιόζεφ Μπόζικ, Ζέρσον, Σέρχιο Μπουσκέτς, Πεπ Γκουαρδιόλα, Ντιντί, Γιόζεφ Μάζοπουστ, Φαλκάο, Λόταρ Ματέους, Στίβεν Τζέραρντ, Γιόχαν Νέσκενς, Αντρέα Πίρλο, Λουίς Σουάρεθ, Φερνάντο Ρεδόντο, Μάρκο Ταρντέλι, Φρανκ Ράικαρντ, Ζαν Τιγκανά, Μπερντ Σούστερ, Τσάμπι Αλόνσο, Κλάρενς Ζέεντορφ και Τσάβι.
Τη δεύτερη 20άδα για τη «Χρυσή Μπάλα» Dream Team, αυτής του κορυφαίου μεσοεπιθετικού, αποτελούν οι: Ρομπέρτο Μπάτζιο, Γκεόργκε Χάτζι, Μπόμπι Τσάρλτον, Αντρές Ινιέστα, Αλφρέδο ντι Στέφανο, Ραϊμόν Κοπά, Έντσο Φραντσέσκολι, Λάσλο Κουμπάλα, Ρούουντ Γκούλιτ, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, Σάντρο Ματσόλα, Χουάν Αλμπέρτο Σκιαφίνο, Πελέ, Σόκρατες, Μισέλ Πλατινί, Φραντσέσκο Τότι, Φέρεντς Πούσκας, Ζίκο, Τζιάνι Ριβέρα και Ζινεντίν Ζιντάν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass