Δίνει υποσχέσεις ο νεαρός Πινακάς

*ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (1-1) ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ *ΗΤΑΝ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΟΚΑΡΙ

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2020 21:05
Το εντυπωσιακό γκολ με κεφαλιά του Πινακά Το εντυπωσιακό γκολ με κεφαλιά του Πινακά

Ο νεαρός Δημήτρης Πινακάς ήταν ο παίκτης-σημείο αναφοράς στη χθεσινή φιλική αναμέτρηση στο στάδιο Αλκαζάρ ανάμεσα στην ΑΕΛ και την ΑΕ Καραϊσκάκης που έληξε ισόπαλη με σκορ 1-1. Ο 19χρονος επιθετικός των «βυσσινί» πραγματοποιώντας πολύ

καλή εμφάνιση ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό με ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση τέρμα, είχε δοκάρι στο 59’ και πάλι με εντυπωσιακή ενέργεια και κατά κύριο λόγο αποτέλεσε τον βασικό εκφραστή των επιθετικών ενεργειών των γηπεδούχων. Με άλλα λόγια ήταν το σημαντικότερο κέρδος για την ΑΕΛ, αφού με τη χθεσινή του εμφάνιση έδωσε εκ νέου υποσχέσεις για το μέλλον.

Ο τεχνικός της λαρισινής ομάδας Μιχάλης Γρηγορίου δεδομένων και των πολλών απουσιών (Κωστής, Σπαρβ, Ντουρμισάι, Νούνιτς, Ζίζιτς, Μιχαήλ) ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Μπάγιτς κάτω από τα δοκάρια, Μπέρτο (δεξιά) και Φίλιπ (αριστερά) στα άκρα της άμυνας, Γκοτζαμανίδη και Ηλιάδη στο κέντρο της άμυνας, Σετσέροβιτς και Αλί Γκαζάλ αμυντικά χαφ, Τόρζε επιτελικό μέσο, Πλατέλλα (δεξιά), Τρούγιτς (αριστερά) στα άκρα της επίθεσης και τον Πινακά σε θέση σέντερ φορ. Δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στο χθεσινό παιχνίδι ο Μιλοσάβλιεβιτς, καθώς ο Μιχάλης Γρηγορίου ήθελε να τον ξεκουράσει.
Σε γενικές γραμμές η ΑΕΛ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και την κυκλοφορία της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την επίτευξη περισσότερων τερμάτων. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι είναι μία αξιόλογη ομάδα, η οποία αν και κατά μία κατηγορία μικρότερη πάλεψε μέχρι το τέλος και κατάφερε στις καθυστερήσεις να ισοφαρίσει με τον Δερμιτζάκη.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν επιθετικά με τον Πινακά να χάνει τετ-α-τετ μόλις στο 6ο λεπτό μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό με τον Τόρζε. Τελικά ο νεαρός επιθετικός ό,τι δεν κατάφερε στην προηγούμενη φάση το πέτυχε ένα λεπτό αργότερα, όταν μετά από σέντρα του Πλατέλλα από τα δεξιά, με ωραία κίνηση μέσα στη μεγάλη περιοχή, επιχείρησε διαγώνια κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0). Στο 11’ ήταν η σειρά του Τρούγιτς, ο οποίος επιχείρησε σουτ υπό πίεση μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε, ενώ στο 24’ μία κοντινή κεφαλιά του Ηλιάδη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 27’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση όταν ο Δούμτσιος επιχείρησε μέσα από τη μεγάλη περιοχή δυνατό σουτ, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στο έδαφος για να την απομακρύνει ακολούθως η λαρισινή άμυνα.
Η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε στο 39’ όταν μετά από βαθιά μπαλιά ο Φίλιπ με δυνατό σουτ πάνω στην κίνηση τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους για να ξεκινήσει η επανάληψη, με τον Πινακά να είναι εκ νέου ιδιαίτερα απειλητικός.
Συγκεκριμένα στο 59’ επιχείρησε γυριστό βολ πλανέ αναγκάζοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα να ακουμπήσει την μπάλα όσο έπρεπε για να χτυπήσει στη συνέχεια στο δεξί κάθετο δοκάρι και να χαθεί έτσι μία εντυπωσιακή ευκαιρία. Ο ίδιος παίκτης στο 63’ μετά από κόρνερ με κοντινή κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ στο 66’ με ένα ακόμα γυριστό σουτ από κοντά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Από κει και πέρα ο ρυθμός του παιχνιδιού άρχισε να «πέφτει» λόγω των πολλών αλλαγών, με την ΑΕΛ να έχει κάποιες καλές στιγμές με τους Χαλάτση, Γλυνό και Ζαχαράκη και την ΑΕ Καραϊσκάκης να γίνεται πιο επιθετική, για να φτάσουμε στο 90’+1’ όταν ο Δερμιτζάκης πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση του Σουλούκου και με κοντινό σουτ ισοφάρισε σε 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Μπουρουζίκας, με βοηθούς τους κ. Νίκζα και Μίχο.
ΑΕΛ (Μ. Γρηγορίου): Μπάγιτς (68’ Σουλούκος), Μπέρτος (44’ λ.τ. Γρηγορόπουλος), Φίλιπ (46’ Μαϊδανός), Γκοτζαμανίδης (46’ Μούζεκ), Ηλιάδης (68’ Δάκτυλας), Σετσέροβιτς (46’ Χαλάτσης), Αλί Γκαζάλ (68’ Κοτσιανούλης), Τόρζε (46’ Νικολιάς), Τρούγιτς (46’ Ζαχαράκης), Πλατέλλας (62’ Γλυνός), Πινακάς (68’ Λουφάκης).
ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Δ. Μπέλλας): Σοϊλεμέζογλου, Παπανίκου, Τάμπας, Γιαννιώτης, Ιπερέν, Λόβριτς, Ναζίμ, Νταλακούρας, Γυφτοκώστας, Τσούτσης, Δούμτσιος (στο β’ ημίχρονο έπαιξαν και οι Μπουργάνης, Παππάς, Ρουμπανκουά, Δερμιτζάκης, Γκεγκόριο, Γαλεάδης, Άντερσον, Δεινόπαπας, Μπότσαρης).
Την Κυριακή 18/10 το ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης
Η Super League ανακοίνωσε τις ημερομηνίες και τις ώρες της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Η ΑΕΛ θα φιλοξενήσει τον Αστέρα Τρίπολης στο στάδιο Αλκαζάρ την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 18:15. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:
Σάββατο 17/10
16:00, Βόλος - ΠΑΣ Γιάννινα
18:16, Άρης – Απόλλων Σμύρνης
20:30, Ολυμπιακός – Ατρόμητος
Κυριακή 18/10
16:00, ΟΦΗ – Παναθηναϊκός
18:15, ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης
20:30, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
Δευτέρα 19/10
19:30, Λαμία – Παναιτωλικός

Του Άρη Γκουτρουμάνη

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass