Με ΠΑΟΚ στο κύπελλο η ΚΑΕ Λάρισα, με 12 ομάδες η Α1

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ *ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ (13:00) Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 17/10 Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2020 21:05

Εκτός Basket League και με τη... σφραγίδα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού βρίσκεται ο Πανιώνιος, καθώς η «κυανέρυθρη» ΚΑΕ δεν εξασφάλισε, όπως ήταν αναμενόμενο, το απαραίτητο πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ.

Αρχικά χθες η ιστορική ομάδα της Ν. Σμύρνης είχε ενημερώσει τον ΕΣΑΚΕ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ότι δεν θα μετέχει στο νέο πρωτάθλημα της Basket League, καθώς δεν βρέθηκε λύση στο διοικητικό αδιέξοδο μετά το ναυάγιο της συμφωνίας με υποψήφιο επενδυτή. Στον αντίποδα, η ΕΕΑ χορήγησε χθες πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΚΑΕ Λάρισα. Έτσι λοιπόν, το πρωτάθλημα της Βasket League για τη σεζόν 2020-21 θα διεξαχθεί με 12 ομάδες, ενώ ο Πανιώνιος παίρνει τον δρόμο για την ΕΣΚΑΝΑ.
Μετά την εξέλιξη αυτή η χθεσινή κλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Basket League μετατέθηκε για σήμερα Παρασκευή (13:00) στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ με την παρουσία μέσω τηλεδιάσκεψης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Λόγω της διεξαγωγής της νέας κλήρωσης και των εκκρεμοτήτων στη χορήγηση των πιστοποιητικών συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η έναρξη της Basket League της αγωνιστικής χρονιάς 2020-21 μετατέθηκε από τις 10 για τις 17 Οκτωβρίου.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ
ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο Πανιώνιος αποχώρησε και από τον θεσμό του κυπέλλου, κάτι που σημαίνει ότι ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ, που ήταν προγραμματισμένος για αύριο Σάββατο (3/10) δεν θα διεξαχθεί και κατά συνέπεια, ο «δικέφαλος του βορρά», προκρίθηκε στην επόμενη φάση, στην οποία θα υποδεχθεί την ΚΑΕ Λάρισα, στις 7 Οκτωβρίου (17.00, διαιτ. Παπαπέτρου-Ζαχαρής-Ξενικάκης).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11 ΚΑΕ
ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
Έντεκα ομάδες της Α1 Ανδρών (ΑΕΚ, Ηρακλής, Ιωνικός, Κολοσσός, Λάρισα, Λαύριο, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Περιστέρι, Προμηθέας, Χαρίλαος Τρικούπης) εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και την παραχώρησή τους στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας την «προσβλητική συμπεριφορά του Άρη», αλλά και την «προσπάθεια υπονόμευσης της συμφωνίας» από τους Θεσσαλονικείς.
Η ανακοίνωση των 11 ομάδων της Α1 Ανδρών:
«Τους τελευταίους μήνες γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να επιτευχθεί, μετά από πολλά χρόνια, συμφωνία μεταξύ των μελών του ΕΣΑΚΕ για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και την παραχώρησή τους έναντι εύλογου αντιτίμου στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.
Σε αυτό το διάστημα έγιναν αμέτρητες συναντήσεις και αντίστοιχες συζητήσεις και σχεδόν όλες οι ομάδες προέβησαν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία για το καλό του ελληνικού μπάσκετ.
Την τελευταία πραγματικά στιγμή, με ορατό τον κίνδυνο να τιναχτούν όλα στον αέρα και χωρίς προηγουμένως να έχει θέσει το οποιοδήποτε ζήτημα, η ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης, για αδιευκρίνιστους λόγους, επέλεξε να καταψηφίσει τη συμφωνία και μάλιστα με προσβλητικό έναντι των συνομιλητών της τρόπο.
Η απόφαση αυτή του Άρη δεν στάθηκε τελικά ικανή να υπονομεύσει τη συμφωνία και την αλλαγή σελίδας στο ελληνικό μπάσκετ. Οι υπόλοιπες ομάδες ψήφισαν υπέρ της επικύρωσης της συμφωνίας θέτοντας έτσι την ομάδα του Άρη στο περιθώριο, στο οποίο η ίδια επιδίωξε να μείνει».

ΣΤΗΝ ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ
ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ
Στην μπασκετική οικογένεια της ΚΑΕ Λάρισα εντάσσονται τα τμήματα υποδομής του Μύτικα Λάρισας. Την κίνηση αυτή ανακοίνωσε επίσημα χθες η «κυανόλευκη» ΚΑΕ, η οποία τονίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Σε μια ακόμα πρωτοποριακή κίνηση, με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση του Μπάσκετ στη Θεσσαλία, προέβη η Διοίκηση της ΚΑΕ Λάρισα. Στο πλαίσιο της συνένωσης των δυνάμεων, εντάσσει πλήρως στην οικογένεια τα τμήματα υποδομής του Α.Σ. Μύτικας Λάρισας, με αποκλειστικό στόχο τη μεταβίβαση της τεχνογνωσίας και την παροχή υψηλού επιπέδου αθλητικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
Το Αθλητικό Σωματείο Α.Σ. Μύτικας Λάρισας ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1991 και το έργο που προσφέρει με συνέχεια και συνέπεια είναι σημαντικό. Πλέον, προσχωρεί στη μεγάλη οικογένεια της ΚΑΕ Λάρισα, έχοντας εξασφαλίσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα εξαιρετικό μέλλον».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass