ΑΕΛ

Κέρδη είχε αλλά όχι βαθμολογικά...

*ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΟΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΜΕ 1-0

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2020 21:00

Η ΑΕΛ χθες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος του κορονοϊού κέρδισε εντυπώσεις στην Τούμπα αλλά κανέναν βαθμό, καθώς έχασε από τον ΠΑΟΚ με 1-0 από ένα τέρμα που πέτυχε ο νεαρός Τζόλης στο 16’, αλλά το μισό τέρμα ανήκει στον Μπίσεσβαρ που έκανε υπέροχη μπαλιά.


Η ΑΕΛ απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο έδειξε ότι μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στο νέο πρωτάθλημα και συγχρόνως έχει παίκτες με προσωπικότητα όπως ο Σπαρβ, ο Τόρζε και ο Ντουρμισάι.
Και δεν είναι μόνο αυτοί, αλλά και οι νέοι με πρώτο τον Πινακά, που έδειξαν ότι είναι υπολογίσιμες μονάδες και ταλέντα με εξέλιξη.
Σε έναν αγώνα χωρίς άγχος η ΑΕΛ είχε κέρδη ωστόσο όχι βαθμολογικά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Νάγκι , στην άμυνα τους: Μπέρτο (δεξιά), Μιχαήλ, Ζίζιτς (σέντερ μπακ), Φιλίπ (αριστερά), αμυντικά χαφ τον Σπαρβ και Σεσέροβιτς, ενώ πιο μπροστά τους: Τόρζε, Μιλοσάβλιεβιτς, Τρούγιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον Ντουρμισάι.
Πιστός στο 3-4-2-1 και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος παρέμεινε ο Αμπέλ Φερέιρα. Χωρίς εκπλήξεις η τριάδα των στόπερ, με τον Γιαννούλη να αναλαμβάνει όλη την πλευρά αριστερά και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ σε έναν νέο ρόλο δεδομένου πως τοποθετήθηκε ως δεξί μπακ. Σβαμπ και Καντουρί στα χαφ και τριπλέτα επίθεσης με Πέλκα, Τζόλη και Άκπομ. Ντεμπούτο για τον Ζίβκοβιτς που πέρασε στη θέση του αρχηγού του ΠΑΟΚ.
Η λαρισινή ομάδα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 19ο δευτερόλεπτο χάνει μια καλή ευκαιρία με τον Τόρζε, αλλά στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ επέβαλε τον ρυθμό του και στο 16’ από μια υπέροχη συνεργασία Μπίσεσβαρ και Τζόλη έγινε το 1-0.
Από κει και πέρα μέχρι το 44’ δεν υπήρξε κάτι το αξιόλογο, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή αλλά οι παίκτες της ΑΕΛ αμύνονταν με χαρακτηριστική ευκολία ενώ προσπαθούσαν να βγούνε στις αντεπιθέσεις, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να κερδίσουν ένα κόρνερ στο 31’.
Στο 44’ οι γηπεδούχοι χάνουν ευκαιρία με τον Σβαμπ και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου Ντουρμισάι και Μιχαήλ δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Ζίβκοβιτς.
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, έχανε ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του Ακπομ στο 62’ που μόνος σε κενή εστία δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Νάγκι και στο τέλος η ΑΕΛ όταν «φρέσκαρε» την ομάδα ο Γρηγορίου (με Πινακά, Γρηγορόπουλο, Μαδανό) μπορούσε να ισοφαρίσει αλλά ο Ίνγκασον απέκρουσε το σουτ του Τρούγιτς.

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
1’: Σουτ του Τόρζε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και πλάγια μπλοκάρει ο Ζίβκοβιτς.
2’: Σέντρα του Μπίσεσβαρ από δεξιά και σουτ του Γιαννούλη μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.
3’: Σουτ του Τζόλη μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.
8’: Μπαλιά του Τόρζε στον Τρούγιτς που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει άουτ.
9’: Ψηλοκρεμαστό σουτ του Πέλκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Νάγκι.
16’: Μπαλιά του Μπίσεσβαρ στον Τζόλη που με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 1-0.
28’: Μακρινο σουτ του Φιλίπ η μπάλα καταλήγει άουτ.
44’: Ο Μπίσεσβαρ κάνει σέντρα από δεξιά και ο Σβαμπ από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
45’+2’: Ο Τόρζε από δεξιά εκτελεί φάουλ και ο Ντουρμισάι με τον Μιχαήλ δεν μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Το σουτ του πρώτου αποκρούει ο Μιχαηλίδης και του δεύτερου ο Ζίβκοβιτς.
59’: Μακρινό σουτ του Μιχαηλίδη, η μπάλα καταλήγει άουτ.
62’: Σουτ του Πέλκα μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Ζίβκοβιτς.
62’: Ο Πέλκας μπαίνει μόνος του μέσα στη μεγάλη περιοχή και μεταβιβάζει στον Άκπομ που δεν μπορεί σε κενή εστία να κάνει το 2-0.
68’: Από αριστερά σέντρα του Γιαννούλη και ο Ακπομ από το ύψος της μεγάλης περιοχής προσπάθησε να σκοράρει αλλά ο Νάγκι απέκρουσε εντυπωσιακά.
79’: Σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ζίβκοβιτς, η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Νάγκι.
85’: Σουτ του Τζόλη αποκρούει ο Νάγκι και στη συνέχεια δεύτερο σουτ του Ζίβκοβιτς αποκρούει πάλι ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.
90’+3’: Μετά από σύγχυση στην άμυνα του ΠΑΟΚ ο Τρούγιτς σουτάρει αλλά αποκρούει ο Ίνγκασον.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ....
Καλύτερος από την ΑΕΛ ο Νάγκι και ακολούθησαν οι: Σετσέροβιτς, Τόρζε και Σπαρβ. Επίσης θετικοί ήταν οι: Πλατέλας, Πινακάς.
Από τον ΠΑΟΚ κορυφαίος ο Τζόλης και ακολούθησαν οι: Μπίσεσβαρ, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης και Πέλκας.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Τσαγκαράκης (Χανίων) δεν έκανε το μεγάλο λάθος αλλά είχε προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο με αποτέλεσμα η ΠΑΕ ΑΕΛ να βγάλει ανακοίνωση που μεταξύ άλλων ανέφερε «Κύριε Τσαγκαράκη σε παρακαλούμε μετά το ματς να δεις τις 2 φάσεις που έδωσες κίτρινη κάρτα στον Σεσέροβιτς και στον Ντουρμισάι και μετά να δεις πόσες κίτρινες κάρτες έπρεπε να δώσεις στον Μιχαηλίδη για τα φάουλ στον Ντουρμισάι και τι χρώμα κάρτα έπρεπε να δώσεις στη γροθιά του Τζόλη στο πρόσωπο του Σεσέροβιτς που δεν έδωσες ούτε καν φάουλ. Ελπίζουμε ο κ. Κλάτενμπεργκ να αντιληφθεί σύντομα ότι στην Ελλάδα το μεγάλο πρόβλημα που το ποδόσφαιρο δεν πηγαίνει μπροστά είναι κυρίως οι διαιτητές που ανάλογα με το χρώμα και το όνομα της ομάδας σφυρίζουν διαφορετικά σε κάθε περίπτωση...». Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Ινγκασον, Ελ Καντουρί, Μιχαηλίδης, Πέλκας - Σπαρβ, Ντουρμισάϊ, Τρούγιτς, Μιχαήλ.
Σωστές υποδείξεις οι βοηθοί του κ. Σπυρόπουλος (Αν.Αττικής) και Σινιοράκης (Χανίων).
ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα):Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (89' Κρέσπο), Γιαννούλης, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ινγκασον, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Τζόλης (90' Ζαμπά), Πέλκας (76' Αντρίγια Ζίβκοβιτς), Ακπομ (79' Σφιντέρσκι).
ΛΑΡΙΣΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Μπέρτος (89' Γρηγορόπουλος), Μιχαήλ, Ζίζιτς, Στελιάνο (89' Μαϊδανός), Σεσέροβιτς, Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς (57' Πλατέλας), Τόρζε (82' Πινακάς), Τρούγιτς, Ντουρμισάι.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
*Η είσοδος στο γήπεδο της Τούμπας έγινε με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και θερμομέτρηση.
*Στα δημοσιογραφικά θεωρεία δεν ξεπερνούσαν οι διαπιστευμένοι εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης τους δεκαπέντε.
*Σίγουρα ο Ιβάν Σαββίδης είναι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους και δεν δικαιολογείται να έχει προβληματικό διαδίκτυο και παροχή ρεύματος στα δημοσιογραφικά θεωρεία.
*Μποτιλιάρισμα στα διόδια των Μαλγάρων που θύμισε καλοκαίρι χωρίς κορονοϊό.
*Από Λαρισαίους στην αναμέτρηση ήταν οι: Ζήσης Ντελόπουλος, Ντίνος Λαμπρογιώργος, Δημήτρης Αβραμούλης, Σταύρος Πουλαράκης, Βασίλης Παπαγεωργίου και Βασίλης Ντριγκόγιας.

 Του απεσταλμένου της «Ε» Σωτήρη Κέλλα

 

Μ. Γρηγορίου: Ευχαριστημένος από τα παιδιά που διεκδίκησαν μέχρι το τέλος ένα αποτέλεσμα

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του και στάθηκε στις δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες που έχασαν οι «βυσσινί» στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αλλά και του αγώνα, ενώ μίλησε και για την αδράνεια της άμυνας στο γκολ που έκρινε το ματς. Αναλυτικά:
«Καταρχάς να ευχηθώ καλή χρονιά, καλή ποδοσφαιρική χρονιά, που μόλις ξεκίνησε για το ελληνικό πρωτάθλημα. Με υγεία, επιστροφή στην κανονικότητα και κανονικότητα για το ποδόσφαιρο σημαίνει με κόσμο στα γήπεδα. Από κει κι ύστερα, είχα τονίσει στα παιδιά ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα η οποία, βλέποντάς την και αναλύοντάς την απέναντι στην Μπεσίκτας, έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, παρά το γεγονός ότι ήταν το πρώτο της παιχνίδι», είπε.
«Θέλαμε να διεκδικήσουμε κάτι, θέλαμε να μη δεχτούμε ευκαιρίες και να δημιουργήσουμε τις δικές μας. Νομίζω σταθήκαμε καλά στον αγωνιστικό χώρο για πρώτο παιχνίδι, και ήταν θεωρώ κομβική η τελευταία φάση που χάσαμε αλλά και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου επίσης, είχαμε δηλαδή δύο ευκαιρίες να σκοράρουμε και να πάρουμε κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση», πρόσθεσε.
Και συμπλήρωσε: «Εννοείται ότι σε αυτά τα παιχνίδια χρειάζεσαι και τύχη για το αποτέλεσμα, κάτι που δεν είχαμε σήμερα. Αλλά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, από την πρεμιέρα φάνηκε ότι θα κάνουμε κάτι καλό φέτος. Τη διαφορά την έκαναν οι λεπτομέρειες. Λεπτομέρεια είναι ότι αδρανήσαμε στο γκολ του ΠΑΟΚ. Ήταν μια πολύ καλή κίνηση, πολύ καλή κάθετη πάσα, και αυτό έκρινε το παιχνίδι. Εννοείται ότι παίζει ρόλο η διαφορά ποιότητας, αλλά επαναλαμβάνω ότι είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά, διεκδικήσαμε ως το τέλος, χάσαμε στο 92ο λεπτό φάση για γκολ, καταλαβαίνετε ότι δεν είναι τόσο εύκολο απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως ο ΠΑΟΚ».

 

Αμ. Φερέιρα: Κρατάμε τη νίκη

Από την πλευρά του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα επισήμανε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ, αλλά αυτό που κρατάει είναι η νίκη. Αναλυτικά:  «Πράγματι ήταν και μία πρόβα για το ματς με την Μπενφίκα. Μπήκαμε σταθερά και καλά στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες για να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ. Ξέραμε ότι οι αντίπαλοι θα προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν κάποιο λάθος μας ή στατική φάση. Είχαν δύο φάσεις που φάνηκαν απειλητικοί. Μία στο πρώτο μέρος και μία στο δεύτερο. Κατά τα άλλα εμείς δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα γκολ. Δυστυχώς δεν το καταφέραμε. Κρατάμε τη νίκη και το ότι ξεκινάμε το πρωτάθλημα όπως θέλαμε. Η ομάδα συνεχίζει να έχει μία σταθερή πορεία με συνοχή. Από το τέλος των πλέι-οφ μία ομάδα σταθερή στο αμυντικό κομμάτι που δεν απειλείται και κάνουμε παράλληλα βήματα προς τα εμπρός στο επιθετικό κομμάτι. Το πιο σημαντικό είναι η νίκη. Αυτό μετράει και αυτό θέλουμε σε κάθε παιχνίδι. Σήμερα κάναμε βήματα μπροστά στο επιθετικό κομμάτι. Αφού δημιουργούμε φάσεις, θα πετύχουμε σίγουρα γκολ. Δεν έγινε σήμερα, θα γίνει σε επόμενο ματς. Πρέπει πάντα να πετυχαίνουμε ένα παραπάνω γκολ από τον αντίπαλο. Σήμερα ήταν ένα, με την Μπεσίκτας ήταν δύο».
Για τη χρησιμοποίηση του Μπίσεσβαρ: «Οι αντίπαλοι θα έπαιζαν αμυντικά, θέλαμε έναν παίκτη που θα μας έδινε περισσότερα επιθετικά στοιχεία και ο Μπίσεσβαρ είναι ένας τέτοιος παίκτης. Δεν είμαι συντηρητικός προπονητής. Πειραματίζομαι, θέλω να φέρω μία εξέλιξη, θεώρησα ότι αυτό είναι σωστό για την ομάδα. Θα δούμε για τη συνέχεια».

 

Πινακάς: Σημαντική στιγμή όταν πήρα το περιβραχιόνιο

Αρχηγός της ΑΕΛ ήταν ο Τόρζε που όταν αντικαταστάθηκε το περιβραχιόνιο το έδωσε στον νεαρό Πινακά, ο οποίος δήλωσε:
«Είναι πολύ ωραίο που νεαρά άτομα παίρνουν ευκαιρίες, και τις αρπάζουν. Είναι πολύ καλό για το μέλλον της χώρας μας και ελπίζω αυτό να γίνεται όλο και περισσότερο τα επόμενα χρόνια και να παίρνουν νεαρά άτομα ευκαιρίες και να προωθούνται στις μεγάλες ομάδες.
Είναι σημαντική στιγμή για εμένα που αγωνίστηκα με το περιβραχιόνιο της ΑΕΛ, είμαι γέννημα θρέμμα της ομάδας. Ήταν πολύ όμορφο και εύχομαι σε ακόμα καλύτερα.
Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο, ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει την κατοχή. Δουλέψαμε σκληρά σαν ομάδα για το παιχνίδι. Κάναμε μία ευκαιρία στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, μια φάση στο τέλος δεν βγήκε όμως και πήρε ο ΠΑΟΚ τη νίκη. Θα μπορούσαμε να είμαστε και πιο πιεστικοί. Σίγουρα ο αντίπαλός μας ήταν πιο έτοιμος, καθώς είχε και το ευρωπαϊκό παιχνίδι και αυτό τον βοήθησε. Παίξαμε αρκετά καλά, κάναμε βέβαια λάθη αλλά κάναμε και φάσεις που έχουμε δουλέψει στην προπόνηση. Με σκληρή δουλειά, θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass