Εχασε η ΑΕΛ, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις

*Χθες στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από τον Αρη με 1-0 *Ντεμπούτο για Πλατέλλα, Ντουρμισάι και Σπαρβ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2020 20:00

Την πρώτη της φιλική ήττα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της γνώρισε χθες η ΑΕΛ στο «Κλεάνθης Βικελιδης» από τον Άρη, με σκορ 1-0, χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Μαντσίνι στο 82’ της αναμέτρησης.


Αποτέλεσμα που όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι αδικεί τους «βυσσινί», οι οποίοι ήταν αρκετά καλοί στην επανάληψη, δημιούργησαν ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποίησαν.
Στο πρώτο ημίχρονο οι θεσσαλονικείς είχαν και εκείνοι ευκαιρίες, όμως η αμυντική γραμμή της λαρισινής ομάδας και ο γκολκίπερ Νάγκι δεν τους επέτρεψαν να βρούνε τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Το ευχάριστο για μια ακόμη φορά είναι πως οι «μικροί» της ΑΕΛ έδειξαν και πάλι ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, όπως στους αγώνες με την Αναγέννηση Καρδίτσας και τον Α.Ο.Τρικάλων και αυτή τη φορά απέναντι σε μια αξιόλογη ομάδα της Super League, προσπάθησαν φιλότιμα και δεν επηρεάστηκαν από το όνομα του αντιπάλου τους.
Ντεμπούτο έκαναν και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, ο Ντουρμισάι, ο Πλατέλλας και ο Σπαρβ, παίκτες με ποιότητα και εμπειρία, οι οποίοι έχουν μεγάλες δυνατότητες και μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά, ώστε η ΑΕΛ να πετύχει τους στόχους της.
Με 4-3-3 στο ξεκίνημα αγωνίστηκε ο Άρης, ενώ ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου χρησιμοποίησε διάφορα συστήματα και κυρίως το 4-2-3-1.
Δύο αλλαγές, σε σχέση με την 11άδα του φιλικού αγώνα με τη Σάλκε, περιλάμβανε το αρχικό σχήμα του Άρη καθώς ο Μίκαελ Ένινγκ έδωσε φανέλα βασικού στον Κριστιάν Λόπεθ αλλά και στον Φακούντο Μπερτόγλιο.
Στο τέρμα ο Κουέστα, με τους Σάκιτς δεξιά και Γκάνεα αριστερά στην άμυνα. Στο κέντρο Ροζ-Ντάτκοβιτς. Στα χαφ τριάδα οι Τζέγκο-Σάσα-Μπερτόγλιο, με τον Γκάμα αριστερά στην επίθεση, δεξιά τον Φετφατζίδη και στην κορυφή τον Λόπεθ.
Η ΑΕΛ είχε τερματοφύλακα τον Νάγκι, τους Μπέρτο, Στελιάνο, Ζίζιτς και Μιχαήλ στην τετράδα της άμυνας. Σεσέροβιτς και Αλί Γκαζάλ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ οι Μιλοσάβλιεβιτς, Τρούγιτς και Τόρζε αγωνίστηκαν πίσω από τον Ντουρμισάι που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Τρούγιτς έχασε μοναδική ευκαιρία στο 60ό λεπτό καθώς πέρασε και τον Κουέστα αλλά βρισκόμενος σε πλάγια θέση, έκανε πλασέ όπου η μπάλα πήγε παράλληλα της εστίας του Ισπανού, για να ακολουθήσει η σωτήρια απομάκρυνση του Μαρμαρίδη λίγο πριν την εστία, έπειτα από ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μιλοσάβλιεβιτς κι ενώ ο Κουέστα ήταν εκτός θέσης.
Η ΑΕΛ στην επανάληψη ήταν δημιουργική, ζήτησε πέναλτι στο 68ο λεπτό εκτιμώντας ότι ο Πλατέλλας ανατράπηκε από τον Μπαγκαλιάνη, ενώ στο 74’ ο Σπαρβ δεν κατάφερε να εκτελέσει τον Κουέστα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να ακολουθήσει ένα αδύναμο σουτ του Βινίσιους (κόντραρε και σε σώματα) στο 78’. Ο Κουέστα κράτησε το μηδέν και στο 80ό λεπτό έπειτα από δυνατό γυριστό σουτ του Παπάζογλου. Στο ίδιο διάστημα, ο Άρης είχε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι με δυσκολία στην αναχαίτιση των επιθέσεων του αντιπάλου και πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών για τον ίδιο.

ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
12’ Φάουλ σε καλό σημείο για τον Άρη. Εκτελεί ο Γκάμα και η μπάλα καταλήγει άουτ.
24’ Σουτ του Φετφατζίδη μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρίσκει στα σώματα και καταλήγει κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
28’ Σουτ του Σάσα και η μπάλα καταλήγει άουτ.
40’Σουτ του Φετφατζίδη, μπλοκάρει ο Νάγκι την μπάλα.
44’ Ο Τόρζε επιχειρεί το σουτ και ο Κουέστα μπλοκάρει την μπάλα.
45’+1 Κόρνερ του Φετφατζίδη, ο Ντάτκοβιτς πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Νάγκι απέκρουσε την μπάλα και κράτησε το 0-0.
59’ Κόρνερ εκτέλεσε ο Τόρζε και στην κεφαλιά του Μιχαήλ η μπάλα πέρασε άουτ.
60’ Σε σουτ του Τρούγιτς, η μπάλα περνάει παράλληλα από την εστία του Κουέστα.
61’ Νέα ευκαιρία για την ΑΕΛ, σε σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς απομακρύνει αμυντικός του Άρη την μπάλα.
73’ Επικίνδυνη σέντρα του Μαϊδανού από τα αριστερά, μπλοκάρει ο Κουέστα.
74’ Ο Σπαρβ με σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα.
78’ Σουτ του Βινίσιους μπλοκάρει ο γκολκίπερ του Άρη.
80’ Ο Παπάζογλου βρήκε λίγο χώρο, σούταρε, αλλά ο Κουέστα απομάκρυνε την μπάλα.
82’ Ο Μαντσίνι με σουτ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ για τον Άρη και έκανε το 1-0.
88’ Ευκαιρία για τον Άρη με τον Μαντσίνι, με το Μπάγιτς να αποτρέπει το 2-0.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Βουρνέλης, ο οποίος είχε βοηθούς τους κ. Νταβέλλα-Τοροσιάδη, ενώ 4ος ήταν ο κ.Τζίκας
ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ντάτκοβιτς, Ροζ, Σάκιτς, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο, Λόπεθ, Φετφατζίδης, Γκάμα.
(β’ μέρος- όλες οι αλλαγές έγιναν στο 46’): Κουέστα, Σενγκέρκης, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Μαρμαρίδης, Μπακούτσης, Αντέμ( 83’ Τσαγκαλίδης), Μαρτίνες, Μαντσίνι, Χατζηπιρπιρίδης, Μάνος
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Μπέρτος, Στελιάνο, Ζίζιτς, Μιχαήλ, Σετσέροβιτς, Αλί Γκαζάλ, Μιλοσάβλιεβιτς, Τόρζε, Τρούγιτς, Ντουρμισάι.
Η νέα ενδεκάδα της ΑΕΛ (όλες οι αλλαγές έγιναν στο 62’) : Μπάγιτς, Μαϊδανός, Μούζεκ, Ηλιάδης, Γρηγορόπουλος, Χαλάτσης, Σπαρβ, Πινακάς, Παπάζογλου, Πλατέλλας, Βινίσιους.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
Το επόμενο φιλικό παιχνίδι της ΑΕΛ είναι προγραμματισμένο να γίνει την μεθαύριο Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στον Βόλο με αντίπαλο τη Νίκη. Θα ακολουθήσει ένα ακόμη φιλικό πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα με την ομάδα της Λαμίας, η οποία κέρδισε σε φιλική αναμέτρηση τον Παναθηναϊκό με 1-0.

grigoriou_aris_ael.jpg

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα

Ικανοποιημένος έμεινε ο τεχνικός της ΑΕΛ, Μιχάλης Γρηγορίου, από τη γενική εικόνα της ομάδας και μετά τη λήξη του εκτός έδρας αγώνα με τον Άρη. Μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι τόνισε τα εξής: «Σίγουρα για μας ήταν το πρώτο δυνατό φιλικό, βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα, το ζητούμενο είναι να διορθώσουμε αυτά που δεν κάναμε σωστά. Δεν μένω στο σκορ, αυτό που με ενδιέφερε το είδα και είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τα παιδιά. Μέχρι το 60’ ήμασταν αρκετά καλοί ανασταλτικά, αν θα έλεγα ότι πρέπει να διορθώσουμε κάτι είναι η τελική πάσα που μας έλειψε στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο το διορθώσαμε αρκετά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass