Ο Απόλλων της... Λάρισας

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2020 21:00

Με πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ του και στηριζόμενος σε ντόπιους παίκτες, ο Απόλλων Λάρισας ξεκίνησε χθες την προετοιμασία τους για την καινούρια αγωνιστική περίοδο 2020-2021, όπου θα παίξει στη Super League 2, πιθανότατα των 18 ομάδων.
Πριν την πρώτη προπόνηση που έγινε στο γήπεδο της Φιλιππούπολης όπου ο... μέτρ Παναγιώτης Δοξόπουλος έχει κάνει τον αγωνιστικό χώρο πραγματικό χαλί, οι κυανόλευκοι ζήτησαν την βοήθεια του Θεού και τον αγιασμό έκανε ο πατήρ Θανάσης, ο οποίος ευχήθηκε πάντα επιτυχίες στην αγαπημένη ομάδα της συνοικίας.


Ακολούθως, έπιασαν δουλειά ο προπονητής Γιάννης Μάγγος, που επέστρεψε σε ένα γνώριμο περιβάλλον γι’ αυτόν και με τους συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ Γιάννη Τσακμακίδη, Ανδρέα Τσιρβούλη, Θοδωρή Κυριακούλη, θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν την κατάλληλη χημεία και η ομάδα να είναι έτοιμη στις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενσωματωθούν ορισμένοι έμπειροι παίκτες, ενώ όλοι περιμένουν και την οριστική απόφαση για το πόσες τελικά ομάδες θα συμμετάσχουν στη δεύτερη σε τάξη κατηγορία της χώρα μας.

ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
Προπονητής, παίκτες και διοικούντες φάνηκαν συγκρατημένοι στις δηλώσεις τους, γνωρίζοντας πως τα πολλά λόγια δεν ωφελούν τη συγκριμένη στιγμή, όπου είναι περίοδος που θα «κτιστεί» ουσιαστικά μια καινούρια ομάδα πάνω σε γερές βάσεις. Αναλυτικά, οι δηλώσεις:
Γιάννης Μάγγος (προπονητής): «Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά και υγεία σε όλο τον κόσμο. Είναι μια χρονιά ιδιόμορφη, διότι βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω του κορονοϊού, που έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο και γενικά έχουν αλλάξει οι ζωές μας. Είναι χαρά μου και τιμή μου που επιστρέφω στον Απόλλωνα, στην ομάδα της Φιλιππούπολης μετά από πέντε χρόνια.
Θεωρώ ότι το νέο ξεκίνημα που κάνουμε θα μας βρει όλους μαζί σε μια προσπάθεια να πετύχουμε τους στόχους μας, όποιοι και αν είναι αυτοί, όταν διαμορφωθεί η τελική μορφή της Super League 2 ή όπως θέλουνε να ονομάσουνε την κατηγορία, με δικά μας παιδιά, ντόπιο στοιχείο και με μεταγραφές που θα βοηθήσουν τα νεαρά παιδιά.
Δεν μπορούμε να βάλουμε στόχους τη συγκεκριμένη στιγμή, δεν γνωρίζουμε πώς θα διαμορφωθεί η κατηγορία, αλλά το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως θα δουλέψουμε σκληρά, με γνώμονα πάντα το καλό της ομάδας».
-Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τη συνέχεια;
«Η προετοιμασία που άρχισε θα συνεχιστεί στο Καρπενήσι την ερχόμενη εβδομάδα ή τη μεθεπόμενη διότι ίσως γίνει μια αλλαγή και θα είμαστε μετά σε καθημερινή βάση με καθημερινές προπονήσεις στη Λάρισα, ώστε να επανέλθουν παιδιά μετά από μεγάλη αποχή που είχαν. Περιμένουμε να έρθουν κάποιοι έμπειροι παίκτες, ώστε να βοηθήσουνε και τους νέους ποδοσφαιριστές».

Κώστας Σκούπρας: «Καταρχάς να έχουμε μια καλή σεζόν με υγεία, χωρίς τραυματισμούς. Γίνεται φέτος ένα καινούριο ξεκίνημα με νεαρά παιδιά μέχρι στιγμής, αλλά πιστεύω πως θα έχουμε στη συνέχεια ενίσχυση του ρόστερ.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω, όλα θα τα πούμε μέσα στο γήπεδο, εκεί κρινόμαστε ως ποδοσφαιριστές.
Η ομάδα αυτή τα τρία τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην κατηγορία και επιδίωξή μας είναι να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί. Μέσα από τη δουλειά όλων των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού τιμ, θέλουμε να κάνουμε ένα καλό σύνολο και να προσπαθήσουμε στο γήπεδο να διεκδικήσουμε αυτό που έχουμε βάλει στόχο ως ομάδα».

Δημήτρης Πρίφτης: «Πιστεύω πως θα έχουμε μια καλή χρονιά, να είμαστε πρώτα από όλα υγιείς στην ομάδα μας.
Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά φέτος με όσα συνέβησαν, αλλά ευελπιστώ πως θα παρουσιαστούμε δυνατοί και θα ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν λόγω έλλειψης κόσμου και διαφόρων άλλων μέτρων που πιθανόν να επιβληθούν».

Παναγιώτης Μαντζανάς (πρόεδρος): «Θέλω και από την πλευρά μου να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο υγεία.
Όσον αφορά στο ποδοσφαιρικό τμήμα, σε όλες τις ομάδες και στην ομάδα μας θέλω να έχουμε μια χρονιά γεμάτη αγωνιστικά και οι ποδοσφαιριστές να είναι υγιέστατοι, να χαίρονται τις οικογένειές τους.
Εύχομαι πολύ σύντομα να φύγει και αυτή η πανδημία που βιώνουμε το τελευταίο οκτάμηνο και μας ταλαιπωρεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Για άλλη μια χρονιά θεωρούμε πως θα κάνουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, συνέχεια και απόρροια των τελευταίων ετών, που συνεχώς τα τρία-τέσσερα χρόνια είμαστε συνεχώς στην πρώτη πεντάδα.
Το ίδιο πράγμα επιδιώκουμε και φέτος, στη Super League 2 που είμαστε, θα προσπαθήσουμε για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».
-Η ομάδα θα αγωνιστεί στο AEL FC ARENA;
«Εχουμε κάνει απλώς μια κουβέντα με τον κ. Τσακμακίδη, από κει και πέρα δεν έχει κάτι αποφασιστεί ούτε είναι κάτι προς δημοσίευση, τη δεδομένη στιγμή τουλάχιστον. Θα δούμε...»
-Για τη μορφή που θα έχει η νέα Super League 2;
«Ένα δεδομένο το οποίο υπάρχει, είναι πως κατά 99% θα απαρτίζεται από 18 ομάδες. Είναι σε εκκρεμότητα μια προσφυγή που έκανε στο Διαιτητικό Δικαστήριο από τον Κισσαμικό Χανίων, όπου θεωρώ ότι κάνει προσφυγή εναντίον της απόφασης της ΕΠΟ και στην ουσία αυτό που ζητάει, είναι να κερδηθεί η απόφαση. Όμως από την πλευρά μου πιστεύω πως δεν θα αλλάξει τίποτα και η κατηγορία θα είναι με 18 ομάδες».

Αντώνης Τσαγκάλης (αντιπρόεδρος): «Ο στόχος της ομάδας φέτος είναι να κάνουμε μια καινούρια αρχή, σύμφωνα με αυτά που έχουμε μάθει και έχουμε μεγαλώσει, ως άνθρωποι Λαρισαίοι. Θέλουμε λοιπόν μια ομάδα η οποία να βασίζεται στα νιάτα της πόλης μας, να στηρίζεται σε αυτά και να τα αναδεικνύει. Εμείς θα θεωρήσουμε πως αυτή η χρονιά θα είναι πάρα πολύ πετυχημένη, εάν κάνουμε μια πορεία που να αξίζει στην πόλη της Λάρισας, εάν καταφέρουμε να βγάλουμε κάποια παιδιά που παίζουνε για χρόνια στις συνοικίες, τα οποία θα διακριθούνε, ενώ θα προχωρήσουν και παραπέρα. Εννοείται εάν μπορέσουμε να κάνουμε την υπέρβαση, θα είναι κάτι το οποίο θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα.
Αλλά όπως όλοι οι συμπολίτες μας έτσι και εμείς έχουμε μάθει να προχωράμε βήμα-βήμα, να μην πετάμε στα ουράνια και έχουμε όλο τον χρόνο να χαρούμε το όμορφο ποδόσφαιρο, να το παίζουν τα δικά μας παιδιά. Εύχομαι σε όλους υγεία και να υπάρχει εμπιστοσύνη στις κινήσεις της διοίκησης. Η ομάδα αυτή θα δώσει πολλές χαρές και θα κάνει υπερήφανους τους Λαρισαίους φιλάθλους».

 

Ο ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΥΣ»

Μετά τον Δημήτρη Πρίφτη και ο Λεωνίδας Κούτσικος, ο οποίος έκανε πέρυσι μια εξαιρετική χρονιά στον Ατρόμητο Παλαμά, ντύθηκε στα «κυανόλευκα». «Ο Απόλλων Λάρισας πιστός στη φιλοσοφία που έχει ήδη χαράξει για τα παιδιά της πόλης μας, ανακοινώνει την ένταξη στην ομάδα μας ενός ακόμη δικού του παιδιού του Λεωνίδα Κούτσικου.
Ο ταλαντούχος πορτιέρο θα ανήκει από φέτος στο τιμ των τερματοφυλάκων της «κυανόλευκης» ΠΑΕ.
Είναι γεννημένος στις 21/02/1995 (25 ετών) και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την Ακαδημία του Απόλλωνα πριν πάει στην Κ-20 του Άρη Θ., Κ-20 του ΠΑΣ Γιάννινα, τον Τύρναβο (Γ’ Εθνική), Ολυμπιακό Βόλου (Γ’ Εθνική), Αναγέννηση Καρδίτσας (Γ’ Εθνική) και Ατρόμητο Παλαμά (Γ’ Εθνική). Θεωρείται δικαιολογημένα ένας από τους ανερχόμενους τερματοφύλακες της θεσσαλικής πρωτεύουσας και πιστεύουμε στον αγαπημένο του Απόλλωνα να δείξει τις δυνατότητές του και να βοηθήσει την ομάδα μας.
Λεωνίδα καλωσόρισες στο «σπίτι» σου…», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass