Παρί ΣΖ VS Μπάγερν

ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΞΙΑΣ 1,73 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2020 21:04

Με καθυστέρηση σχεδόν τριών μηνών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και έχοντας ξεκινήσει η νέα σεζόν στην κορυφαία διοργάνωση, το Champions League 2020 ολοκληρώνει σήμερα τη διαδρομή του με τον τελικό στο Estadio Da Luz της Λισαβόνας (22:00), ανάμεσα στην Παρί ΣΖ και την Μπάγερν.


Αμφότερες έχουν κερδίσει τα αντίστοιχα πρωταθλήματα και Κύπελλα, σε Γαλλία και Γερμανία στην Μπουντεσλίγκα, κυνηγώντας το μαγικό «τρεμπλ» και εξοικειωμένες με την εγχώρια επιτυχία, έφτασαν στη Λισαβόνα για να κερδίσουν το UCL και κατά συνέπεια, την ευρωπαϊκή ηγεμονία.
Kάτι που η Μπάγερν πάντως έχει καταφέρει πέντε φορές στο παρελθόν (Champions League/Κύπελλο Πρωταθλητριών), κάνοντας μάλιστα «τρεμπλ» το 2013, αλλά και κάτι που θα επιχειρήσει για πρώτη φορά στην 50χρονη Ιστορία της η Παρί ΣΖ.
Σε έναν τελικό αξίας 1,73 δισ. ευρώ, με την Μπάγερν να αποτιμάται σύμφωνα με τη γερμανική ιστοσελίδα transfertmark στα 928,55 εκατ. ευρώ και τους Παζιριάζους στα 801,45 εκατ. ευρώ.
Η παρουσία πληθώρας ταλέντων στο Estadio da Luz, εγγυάται ένα ανοιχτό και συναρπαστικό παιχνίδι, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι να θέλει να προσθέσει γκολ στο απίστευτο έως τώρα ρεκόρ του (15), φτάνοντας ή και ξεπερνώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο (17 γκολ σε ένα τουρνουά), αλλά και τους Γκνάμπρι, Ντέιβις να θέλουν επίσης να ξεχωρίσουν.
Θα μπορούσε να είναι ο τελικός του Νεϊμάρ, του πιο αποφασιστικού παίκτη στη διοργάνωση αυτήν τη σεζόν, όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί. Επίσης του Ντι Μαρία, καθοριστικού στον ημιτελικό με τη Λειψία, αλλά και του παγκόσμιου πρωταθλητή Κιλιάν Μπαπέ.
Οι Παριζιάνοι που έχουν κατακτήσει 24 από τα 28 τελευταία εγχώρια τρόπαια, θέλουν να γράψουν με τη σειρά τους ιστορία στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.
Και οι δύο ομάδες κέρδισαν τους αντίστοιχους ημιτελικούς αγώνες τους με ένα άνετο σκορ 3-0 και παρόλο που αυτό δείχνει αμυντική ικανότητα της Μπάγερν και της Παρί ΣΖ, είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος τι θα κάνουν οι οισθοφυλακές, μπροστά στις αντίστοιχες σούπερ επιθέσεις.
Οι Βαυαροί, ξεκινώντας τον Σεπτέμβριο από τον όμιλο που συμμετείχε ο Ολυμπιακός (νίκησαν 3-2 στο Φάληρο και 2-0 στο Μόναχο) φτάνουν στον τελικό, κερδίζοντας και τους 10 αγώνες μέχρι στιγμής και σκοράροντας 42 φορές, με αποκορύφωμα σίγουρα τη συντριβή (8-2) που κατάφεραν απέναντι στην Μπαρτσελόνα.
«Θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε την άμυνά μας, αλλά γνωρίζουμε ότι η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι να πιέσουμε τους αντιπάλους μας», τόνισε ο Γερμανός προπονητής της Μπάγερν, Χάνσι Φλικ.
Η Παρί ΣΖ, που φτάνει στον τελικό μετά από μια μακρά περίοδο αποτυχίας στη διοργάνωση, ήταν σχεδόν εξίσου κυρίαρχη με οκτώ νίκες σε 10 παιχνίδια και 25 γκολ, η δεύτερη καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που προπονώ αυτήν την ομάδα . Είναι διασκεδαστικό. Δεν μιλούν μόνο, αλλά και προσπαθούν και δουλεύουν σκληρά. Θα δώσουμε τα πάντα. Ο τελικός θα είναι ένας μεγάλος αγώνας», είπε ο Γερμανός προπονητής της Παρί ΣΖ, Τόμας Τούχελ.
Γκεγιέ, Λειβίν Κουρζάβα και Βεράτι αντιμετωπίσουν ενοχλήσεις, ενώ θα αποφασιστεί η παρουσία του Κέιλορ Ναβάς, που έλειψε από τον ημιτελικό με τη Λειψία (3-0) , εξαιτίας τραυματισμού.
Ο Ζερόμ Μπόατεγκ, που αντικαταστάθηκε με μυϊκό τραυματισμό στο ημίχρονο με τη νίκη της Μπάγερν με 3-0 επί της Λιόν στον ημιτελικό, αναμένεται να είναι κατάλληλος για τον τελικό.
Tον μεγάλο αγώνα θα διαιτητεύσει ο 44χρονος Ιταλός Ντανιέλε Ορσάτο, στον πρώτο μεγάλο τελικό της καριέρας του σε επίπεδο UEFA. Θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Λορέντζο Μανγκανέλι και Αλεσάντρο Τζιαλατίνι, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ρουμάνος Οβίντιου Χατσεγκάν. Διαιτητής VAR θα είναι ο Ιταλός Μασιμιλιάνο Ιράτι, ενώ καθήκοντα A-VAR θα έχει ο συμπατριώτης του, Μάρκο Γκουί.
Πιθανές συνθέσεις:
ΠΑΡΙ ΣΖ: Ρίκο (Νάβας), Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπέμπε, Μπερνάτ, Μαρκίνιος, Βεράτι, (Παρέδες), Αντέρ Ερέρα, Νεϊμάρ, Ντι Μαρία, Μπαπέ.
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατεγκ, Αλάμπα, Ντέιβις, Γκορέτσκα, Τιάγκο, Πέρισιτς, Μίλερ, Γκνάμπρι, Λεβαντόφσκι.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Εξαιρετική η Μπάγερν αλλά…

«Η Μπάγερν βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αλλά η Παρί Σεν Ζερμέν έχει εξαιρετικούς παίκτες που σε κομβικές στιγμές μπορούν να ξεδιπλώσουν την προσωπικότητά τους και να δικαιολογήσουν τα χρήματα που αξίζουν αλλάζοντας τη ροή των προγνωστικών». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του τεχνικού της ΑΕΛ, Μιχάλη Γρηγορίου, όταν του ζητήσαμε τα προγνωστικά του για τον σημερινό μεγάλο τελικό Μπάγερν-Παρί Σεν Ζερμέν.
Σχετικά με το final-8 τόνισε: «Οι Γερμανοί ξεκίνησαν το πρωτάθλημά τους πιο νωρίς απ’ όλους και φάνηκε ότι αυτό τους έφερε γρήγορα σε ετοιμότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Δεν είδαμε σε καλή κατάσταση μόνο την Μπάγερν αλλά και τη Λειψία που πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις».
Τέλος, για την αντίδραση των ποδοσφαιριστών σε πρωτόγνωρη περίοδο είπε: «Οι ποδοσφαιριστές αυτή την περίοδο είναι ξεκούραστοι αλλά η κόπωση εκτιμώ θα φανεί αργότερα, μετά το καλοκαίρι. Είναι περίεργο να κρίνεται ένας τίτλος στα τέλη Αυγούστου. Όμως οι αγώνες έδωσαν αθλητική ζωή στο δύσκολο καλοκαίρι μας».
ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΓΟΣ:
Η Μπάγερν είναι στα καλύτερά της…

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας Γιάννης Μάγγος, χρήζει ως φαβορί την ομάδα της Μπάγερν, στον σημερινό τελικό του Champions League κόντρα στην Παρί, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρότι διεξάγεται χωρίς την παρουσία φιλάθλων.
Εξέφρασε δε την αισιοδοξία πως θα δούμε ένα ορθολογικό και χωρίς σκοπιμότητες ποδόσφαιρο και θα το χαρεί ο κόσμος που θα παρακολουθήσει τον αγώνα.
Αναλυτικά ο προπονητής των «κυανόλευκων», επισήμανε τα εξής: «Πιστεύω πως θα παρακολουθήσουμε ένα ορθολογικό και χωρίς σκοπιμότητες ποδόσφαιρο. Με φιναλίστ δύο πολύ ποιοτικές και επιθετικές στη νοοτροπία, ομάδες.
Φαβορί θεωρώ την Μπάγερν, που είναι στην καλύτερη φάση της ιστορίας της και υπερτερεί σε όλες τις γραμμές.
Η Παρί θα στηριχτεί κυρίως στις ατομικές προσπάθειες των αστέρων της.
Σίγουρα είναι μειονέκτημα η μη παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο λόγω του κορονοϊού, ενώ θα λείπουν το πάθος και η ένταση, στον βαθμό που βλέπαμε γεμάτα γήπεδα».
ΧΡ.ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass