Αναδιάρθρωση σε SL2 και FL

ΣΝΟΝΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΑ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΤΕΝΜΠΕΡΓΚ

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2020 20:50

Συνεδρίασε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA Πετρ Φούσεκ.

Μεταξύ των υπόλοιπων θεμάτων που απασχόλησαν την Επιτροπή ήταν η αναδιάρθρωση της Super League 2 και της Football League. Η απόφαση που ελήφθη ήταν αύξηση των ομάδων και στις δύο κατηγορίες, συγκεκριμένα δε σε 18 (από 12 που ήταν πέρυσι) για τη SL2 από 12 και 16 (από 14) για τη FL.
Ο αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ ανακοίνωσε την πρόσληψη των Άλαν Σνόντι (αναπληρωτής πρόεδρος) και Ζοάο Καπέλα. Θα συγκροτηθεί τετραμελής ομάδα εργασίας (Αντωνίου, Δημητρίου, Διακοφώτη, Παπαχρήστο), που θα συναντηθεί με τον Κλάτενμπεργκ για το ζήτημα με τα ποσοστά αμοιβών των διαιτητών.
Ακόμη, η Εκτελεστική Επιτροπή θα υποβάλει αίτημα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να του κατατεθούν γραπτώς οι θέσεις της Ομοσπονδίας ως προς τις προτεινόμενες διατάξεις στο σχέδιο νόμου για τον Αθλητισμό και στο σημείο που εκείνο αναφέρεται στις εκλογές των αθλητικών φορέων.
Μεταξύ άλλων, η Εκτελεστική Επιτροπή, πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
*Ενέκρινε, βάσει του άρθρου 79 του ΚΑΠ και της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφορικά με τις τροποποιήσεις των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων λόγω των συνεπειών του Covid-19, πρόταση αναδιάρθρωσης της Super League 2 - Football League, ούτως ώστε κατά την προσεχή αγωνιστική περίοδο η Super League 2 να διεξαχθεί με 18 ομάδες και η Football League με 16 ομάδες.
Συνολικά οκτώ ομάδες θα ανέβουν από τη FL στη SL2, από την οποία υποβιβάζονται η Κέρκυρα και ο Απόλλων Πόντου, ενώ άλλες οκτώ ομάδες ανεβαίνουν από τη Γ’ Εθνική στη Football League.
Αποφασίστηκε επίσης να υποβληθεί αίτημα στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, προκειμένου να προχωρήσει νομοθετικά σε κατάργηση της Football League, λόγω των νέων οικονομικών δεδομένων. Στην περίπτωση που το αίτημα γίνει αποδεκτό, η Super League 2 θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους.
*Ενέκρινε τους κανονισμούς αγωνιστικής περιόδου 2020-21 για τις αναπτυξιακές ηλικίες και τις σχολές προπονητών ποδοσφαίρου.
*Για θέματα της Κ.Ε.Δ. στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής παρέστη ο πρόεδρός της κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος έκανε την πρώτη του εισήγηση προς την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., αναφέροντας ότι «στις προτεραιότητές του ανήκουν η βελτίωση της Ελληνικής Διαιτησίας, η συνέχιση του πετυχημένου μοντέλου λειτουργίας του VAR και η αναβάθμιση της συμμετοχής των Ελλήνων διαιτητών στις διεθνείς διοργανώσεις». Ο κ. Κλάτενμπεργκ επισημοποίησε ότι μέλη της Κ.Ε.Δ. θα είναι οι κ.κ. Άλαν Σνόντι (αναπληρωτής πρόεδρος) και Ζοάο Καπέλα και ανακοίνωσε ότι η πλήρης σύνθεση της Κ.Ε.Δ. θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς εβδομάδες.
Κατόπιν αιτήματος του νέου προέδρου της Κ.Ε.Δ., η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής, αποτελούμενης από τον ίδιο και τα μέλη της κ.κ. Δημητρίου, Αντωνίου, Παπαχρήστου και Διακοφώτη, η οποία θα ρυθμίσει διαδικαστικά ζητήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
*Η Εκτελεστική Επιτροπή αποδέχθηκε την πρόταση της Super League 1 να διατηρηθεί το καθεστώς των 5 αλλαγών και της δήλωσης 20 ποδοσφαιριστών στους αγώνες της, καθώς και να επεκτείνει την εφαρμογή του σε όλα τα πρωταθλήματα της χώρας για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, μέσω πρόβλεψης στον ΚΑΠ, σε εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης της FIFA, αλλά και της σχετικής εισήγησης του κ. Κλάτενμπεργκ.
Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. κ. Γραμμένο να προχωρήσει στην υπογραφή των συμβάσεων των υπολοίπων δύο αλλοδαπών νέων μελών της Κ.Ε.Δ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass