Η ΕΠΟ δεν αποφάσισε για την αναδιάρθρωση

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΙΣ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ (22 ΚΑΙ 29/8) - Η SUPER LEAGUE 1 ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕ 14 ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2020 20:25

Η ΕΠΟ δεν πήρε απόφαση για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και η υπόθεση της αναδιάρθρωσης εξελίσσεται, όπως όλα δείχνουν, σε θρίλερ.

Μολονότι στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ήταν το κυρίαρχο θέμα, η ΕΠΟ δεν πήρε καμία απόφαση επ’ αυτού καθώς αναβλήθηκε για ακόμα μία φορά η διαδικασία που θα καθορίσει το μέλλον του ελληνικού ποδόσφαιρου για τη Super League 2 και Football League.
Η Ομοσπονδία αναμένεται να συνεδριάσει για να ξεκαθαρίσει η αναδιάρθρωση στις 19 Αυγούστου και επί της ουσίας ανέβαλε τη συζήτηση για την απόφαση της Super League 2.
Το μόνο που «κλείδωσε» χθες είναι πως το μπαράζ ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Απόλλωνα Σμύρνης θα γίνει κανονικά 22 και 29 Αυγούστου, με τις έδρες να προκύπτουν μετά από κλήρωση, ενώ απορρίφθηκε πρόταση για 15 ομάδες στη Super League, κάτι που σημαίνει πως η μεγάλη κατηγορία θα παραμείνει με 14 ΠΑΕ και τη νέα σεζόν.

 

ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ 7-14
Με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ Ξάνθη και Πανιώνιος, να ψηφίζουν με επιφύλαξη, επικυρώθηκε χθες η βαθμολογία για τις θέσεις 7-14 της Super League, μετά την ολοκλήρωση των play out.
Η ΠΑΕ Ξάνθη ψήφισε με επιφύλαξη, διότι θεωρεί ότι δεν είναι νόμιμο να διεξαχθούν αγώνες μπαράζ. Μάλιστα, η ομάδα από την ακριτική πόλη, είχε ενημερώσει τη διοργανώτρια ότι κατά την εκτίμησή της, η βούληση για άμεσο ορισμό μπαράζ, αποτελεί παραβίαση του καταστατικού. Όσον αφορά στους «κυανέρυθρους», ψήφισαν την επικύρωση με επιφύλαξη, διότι θεωρούν ότι δεν έπρεπε καμία ομάδα να υποβιβασθεί, αλλά ούτε και να προβιβασθεί.

 

EΠΟ: ΜΕ 9-8 ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
Δεν έπιασε την πλειοψηφία των 3/4 και έτσι ορίστηκαν για τις 22 και 29 Αυγούστου οι αγώνες κατάταξης.
Μία μέση λύση, λοιπόν, κατατέθηκε και κέρδισε την πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ χθες μέσω τηλεδιάσκεψης. Αυτή ήταν να μην γίνει το μπαράζ, να μείνει η Ξάνθη, να ανέβει και ο Απόλλων Σμύρνης, με συνέπεια η Super League 1 τη νέα σεζόν να έχει 15 ομάδες.
Ωστόσο το σκορ αυτής της πρότασης ήταν 9 υπέρ προς 8 κατά (κατά ψήφισαν οι τέσσερις εκπρόσωποι της Super League:1, δηλαδή Μπουτσικάρης, Ασλανίδης, Αγραφιώτης, Μ. Γκαγκάτσης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γραμμένος και οι σύμβουλοι Βακάλης, Αντωνίου και Λασκαράκης). Πλειοψηφία που δεν συγκέντρωνε τα 3/4 που ειπώθηκε στην Ε.Ε. της Ομοσπονδίας ότι απαιτούνται και έτσι δεν πέρασε. Όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει να οριστεί διπλό μπαράζ για τη 14η και τελευταία θέση στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία.
Οι αγώνες κατάταξης αποφασίσθηκε να διεξαχθούν στις 22 και 29 Αυγούστου (για αυτήν την απόφαση υπήρξε ψηφοφορία με 7 υπέρ, 5 κατά και 5 λευκά).

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
Πρόταση για τα τηλεοπτικά κατέθεσε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, περί τηλεοπτικής κατοχύρωσης όλων των ομάδων πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος η οποία υπερψηφίστηκε από τον συνεταιρισμό, με εξαίρεση τους Ολυμπιακό, Άρη και ΑΕΛ.
Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού έθεσε -στη συζήτηση που είναι σε εξέλιξη- ως προϋπόθεση για την έναρξη του πρωταθλήματος να έχουν όλες οι ομάδες τηλεοπτικό συμβόλαιο, προτείνοντας -μάλιστα- μακροπρόθεσμα και τη δημιουργία της… Super League TV.
Η αναγκαιότητα της τηλεοπτικής κατοχύρωσης όλων των ομάδων πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος έφερε την πρόταση Αλαφούζου προς ψήφιση. Κοινώς σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσουν όλες οι ομάδες συμβόλαιο, να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όπως ειπώθηκε σε μια πιο ήπια διατύπωση. Η πρόταση πάντως υπερψηφίστηκε με 11-3.
*Υπογράφηκε εν τω μεταξύ η σύμβαση Ανταποδοτικής Χορηγίας της Super League με την εταιρεία Interwetten, τριετούς διάρκειας, με έναρξη το Πρωτάθλημα αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.

 

ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟ
Συνεδρίασε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρόντος του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ. Η Εκτελεστική Επιτροπή έλαβε συνολικά τις παρακάτω αποφάσεις:
*Ο διπλός αγώνας μπαράζ ανόδου/παραμονής στην Super League 1 μεταξύ ΑΟ Ξάνθης και Απόλλωνα Σμύρνης θα διεξαχθεί στις 22 και 29 Αυγούστου 2020.
*Απεδέχθη το αίτημα της Super League 1 για παράταση της υποβολής του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγώνων της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 έως τις 31 Αυγούστου 2020.
*Ενέκρινε το αίτημα της Super League 2 για παράταση της προθεσμίας της διαδικασίας αδειοδότησης των σωματείων της έως την 31 Αυγούστου 2020.
-Από τον πρόεδρο της Ε.Ε. κ. Ευάγγελο Γραμμένο έγιναν επίσης γνωστά τα παρακάτω:
*Κατόπιν κοινής απόφασης των FIFA και UEFA, η θητεία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα στην Ε.Π.Ο. κ. Πετρ Φούσεκ επεκτείνεται έως τις 31 Αυγούστου 2020 προκειμένου να επιβλέπει τις διαδικασίες προς τις εκλογές του νέου προεδρείου της ΕΠΟ.
*Σε συνέχεια των αποφάσεων της «ομάδας εργασίας», η οποία είχε επιφορτιστεί με την ευθύνη επιλογής του νέου προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο., η συνεργασία του κ. Χουάν Αντόνιο Φερνάντεθ Μαρίν επεκτείνεται έως τις 31 Αυγούστου 2020, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ομαλή μετάβαση των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής στον πρόεδρο και τα μέλη της νέας Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο.
Η θητεία των κ.κ. Βίτορ Μανουέλ Ντε Μέλο Περέιρα και Λιφ Λιντμπεργκ στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας/Ε.Π.Ο. ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου 2020. Ο πρόεδρος της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. ευχαρίστησε τα δύο μέλη της Κ.Ε.Δ. για την όλη εργασία τους στην Επιτροπή, την προσφορά και τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη της Ελληνικής Διαιτησίας και την εκπαίδευση των Ελλήνων Διαιτητών στο διάστημα 2017 έως 2020.
Για το θέμα της στελέχωσης της ΚΕΔ, θα υπάρξει συνάντηση αύριο Τετάρτη (5/8) ανάμεσα στον Κλάτενμπεργκ και την ΕΠΟ, όπου ο νέος αρχιδιαιτητής θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές που θα ακολουθήσει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας την επόμενη διετία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass