ΕΠΟ: Ανακοίνωση κατά του Ολυμπιακού

ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2020 20:35

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία χαρακτηρίζει «ανεξήγητη ενέργεια» το εξώδικο που απέστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε βάρος υπαλλήλου της, την οποία, όπως φαίνεται, οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν ως υπεύθυνη για τον ορισμό διεξαγωγής του κυπέλλου Ελλάδας στις 30 Αυγούστου.


Η ΕΠΟ χαρακτηρίζει την ενέργεια αυτή ως «νέα ήθη» στο ελληνικό ποδόσφαιρο» και «ανοίκεια επίθεση», ενώ θεωρεί ότι εντάσσεται στη συνεχή πίεση που «επιχειρεί να ασκήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, προκειμένου να χειραγωγήσει τις διαδικασίες και τις αποφάσεις στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο».
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Νέα ήθη στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο! Με ιδιαίτερη έκπληξη η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημερώθηκε για την άνευ προηγουμένου πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός να αποστείλει εξώδικο εις βάρος υπαλλήλου της, υπογεγραμμένο μάλιστα από μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.
Πρόκειται για μια ανεξήγητη ενέργεια, προφανώς σε συνέχεια της πρόσφατης στοχευμένης και απολύτως ανοίκειας επίθεσης που εξαπέλυσαν συγκεκριμένα ΜΜΕ κατά της ιδίας υπαλλήλου, αλλά και της συνεχούς πίεσης που επιχειρεί να ασκήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, προκειμένου να χειραγωγήσει τις διαδικασίες και τις αποφάσεις στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.
Η Ε.Π.Ο. διευκρινίζει ότι οι εργαζόμενοι στην Ομοσπονδία πράττουν με βάση το αντικείμενο των τμημάτων στα οποία έχουν τοποθετηθεί, τις αρμοδιότητές τους και τις εντολές που λαμβάνουν από τη Διοίκηση. Η δε επαγγελματική τους επίδοση κρίνεται καθημερινά και πολυεπίπεδα.
Οφείλει δε, επιπροσθέτως, η ΠΑΕ Ολυμπιακός να γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι μέλος ομάδας υπαλλήλων που επιφορτίστηκε να προετοιμάσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και έχει να επιδείξει, επί σειρά ετών, την άψογη διοργάνωση αναρίθμητων αγώνων διεθνών διοργανώσεων και οργανωτικής ευθύνης των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών, που ελέγχουν καθημερινά τις ικανότητες και γνώσεις τους στο εν λόγω αντικείμενο.
Τούτου δοθέντος, κάθε προσπάθεια εμπλοκής ή εργαλειοποίησης των εργαζομένων στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στα καθημερινά «παιχνίδια εξουσίας» που εξυφαίνονται συγκεκριμένα κέντρα είναι ανεπίτρεπτη, απαράδεκτη και καταδικαστέα. Καθίσταται δε και αήθης όταν εντάσσεται στο πλαίσιο της συστηματικής τους προσπάθειας να πληγεί η Ομοσπονδία.
Συστήνουμε για πολλοστή φορά ψυχραιμία, στοιχειώδη σεβασμό στο Ποδόσφαιρο και όσους εργάζονται σε αυτό και επιτέλους ολίγη αυτοκριτική».

ΝΕΟ ΕΞΩΔΙΚΟ
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε χθες εξασέλιδο εξώδικο προς την ΕΠΟ, ζητώντας να οριστεί ο τελικός μέχρι σήμερα, Πέμπτη 30/7.
Στο εξώδικό τους οι «ερυθρόλευκοι» υπογραμμίζουν πως εάν δεν οριστεί ο τελικός έως σήμερα, θα προσφύγουν στα δικαστήρια, καταγγέλλοντας ως παράνομο τον ορισμό της 30ής Αυγούστου, ενώ αναφέρουν πως η συγκεκριμένη απόφαση της ΕΠΟ «αλλοιώνει την ακεραιότητα τόσο της διοργάνωσης όσο και της αναμέτρησης», διότι μεταθέτει τον αγώνα ουσιαστικά για την επόμενη σεζόν.
Στο εξώδικο του Ολυμπιακού υπάρχει ακόμη αναφορά και στις οδηγίες που έδωσε η FIFA και η UEFA, μέσω της επίσημης τοποθέτησης του εντεταλμένου τους Χέρμπερτ Χούμπελ, ο οποίος τόνισε πως «...ο ορισμός του τελικού μετά τις 03/08 δεν είναι επιτρεπτός με βάση τους κανονισμούς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass