Νίκη με φόντο τον τελικό κυπέλλου

*Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της ΑΕΚ με 3-0 στον επίλογο των πλέι οφ της Super League *Ισόπαλοι χωρίς τέρματα ΠΑΟΚ και Αρης *Νικηφόρο φινάλε για τον Παναθηναϊκό, με 3-2 επί του ΟΦΗ στο «αντίο» του Γ. Δώνη

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2020 20:06

Με θριαμβευτικό τρόπο ολοκλήρωσε τη φετινή αγωνιστική περίοδο της Super League ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν άνετα με 3-0 της ΑΕΚ στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», για τη 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, δίνοντας το

έναυσμα των πανηγυρισμών για τη φιέστα του 45ου τίτλου, μία εβδομάδα πριν τον προγραμματισμένο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την Ένωση. Σκόρερ των Πειραιωτών οι Βαλμπουενά (10’), Ραντζέλοβιτς (21’) και Καμαρά (73’).
Παρά το φλερτ της ΑΕΚ με την εστία του Ολυμπιακού στο πρώτο δίλεπτο της αναμέτρησης, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν στροφές στη συνέχεια, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και στο 10’ άνοιξαν το σκορ, με τον Φορτούνη να γίνεται αποδέκτης της σέντρας του Καμαρά και με κεφαλιά να «βρίσκει» τον Βαλμπουενά, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε την πίεση και έντεκα λεπτά αργότερα βρήκε και πάλι δίχτυα και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Η μακρινή μπαλιά ακριβείας του Φορτούνη, έφτασε στον Ραντζέλοβιτς, ο οποίος με καταπληκτική ντρίμπλα... άδειασε τον Μπακάκη, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με άπιαστο σουτ διαμόρφωσε το 2-0. Η ΑΕΚ προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να απειλήσει με τον Βέρντε στο 45’, όταν ο ακραίος της Ένωσης πέρασε τον Σισέ, έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά είδε τον Σα να δίνει τέλος στα όνειρά του.
Η ΑΕΚ έδειξε να πατά πιο γερά στην επανάληψη, απέναντι σε ένα νωθρό Ολυμπιακό και στο 53’ απείλησε με τον Μάνταλο να κάνει το πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Με πρωταγωνιστή τον Έλληνα μέσο, η Ένωση έφτασε μία ανάσα από το γκολ έξι λεπτά αργότερα, αλλά ο Σα απομάκρυνε το δυνατό σουτ του. Στο 73’, πάντως, ο Ολύμπιακός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη στην άμυνά της ΑΕΚ, ο Φορτούνης βρήκε τον Βαλμπουενά, η άμυνα της ΑΕΚ έδιωξε πάνω στη γραμμή, αλλά ο Καμαρά πήρε το... ριμπάουντ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 και μετατρέποντας τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Γκασπάρ, Σισέ, Μπα (74’ Παπαδόπουλος), Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Καμαρά, Βαλμπουενά (74’ Τοροσίδης), Ραντζέλοβιτς (62’ Μασούρας), Φορτούνης (89’ Χριστοδουλόπουλος), Ελ Αραμπί (62’ Μπουχαλάκης).
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης, Σβάρνας, Οικονόμου, Παουλίνιο, Σιμάνσκι, Σιμόες, Αλμπάνης (46’ Κρίστισιτς), Βέρντε (61’ Λιβάγια), Μάνταλος (86’ Σαμπανάτζοβιτς), Αραούχο (61’ Ολιβέιρα).
ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Παιχνίδι που σε ελάχιστες περιπτώσεις θύμιζε τα γνωστά ντέρμπι του παρελθόντος ήταν αυτό που έγινε στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Αρη στην αυλαία της περιπετειώδους φετινής σεζόν. Ματς χωρίς πάθος και χωρίς πολλές φάσεις δεν ικανοποίησε παρά μόνο τους φιλοξενούμενους για την αντίδραση που έβγαλαν στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι που για μια ακόμα φορά απογοήτευσαν, έδειξαν πως μάλλον είχαν το μυαλό τους στις διακοπές παρά σε μια αποχαιρετιστήρια νίκη.
Με μια καλή ευκαιρία στα πρώτα λεπτά ο ΠΑΟΚ έδειξε πως θα ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης απέναντι στον ελλιπή και ουσιαστικά αποδεκατισμένο Αρη, που παρουσιάστηκε στο γήπεδο με 13 συνολικά παίκτες.
Μόλις στο 3’ από σέντρα του Τζόλη, ο Μαουρίσιο πήρε την κεφαλιά- ψαράκι, με τον Κουέστα να διώχνει, η μπάλα έφτασε στον Μίσεσβαρ μέσα στην περιοχή που σούταρε από πολύ ευνοϊκή θέση στέλνοντας την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και μετά άουτ.
Η κατοχή της μπάλας και η πίεση των γηπεδούχων δεν είχε αποτέλεσμα και στο 20’ ο Αρης έκαναν την πρώτη του αξιόλογη επιθετική προσπάθεια. Ο Μπαγκαλιάνης πήρε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη.
Η ωραιοτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο 34’ με διπλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ. Ο Τζόλης αρχικά προσπάθησε σε τετ-α-τετ να νικήσει τον Κουέστα χωρίς επιτυχία, η μπάλα από την απόκρουση του ξένου τερματοφύλακα έφτασε στον Ελ Καντουρί που σούταρε για να διώξει στην ανυπεράσπιστη εστία με το κεφάλι ο Σόουζα.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τέλειωσε το πρώτο. Με παιχνίδι μετριότητας, τον ΠΑΟΚ να είναι αναιμικός και τον Αρη να προσπαθεί με παιχνίδι σκοπιμότητας να αποφύγει το γκολ. Στο 60’ από φάουλ του Ροντρίγκο ο Βαρέλα έπιασε δυνατή κεφαλιά όμως κι αυτή τη φορά η μπάλα έφυγε άουτ. Δυό λεπτά αργότερα καλοχτυπημένο φάουλ του Ματίγια στη γωνία της εστίας του εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης.
Οι νέοι του ΠΑΟΚ προσπάθησαν να δώσουν μια ώθηση στην ομαδα τους και στο 71’ κεφαλιά του Μιχαηλίδη, έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 91’ ο Στοχ έχασε την τελευταία μεγάλη ευκαιρία όταν δεν κατάφερε να πλασάρει τον Κουέστα που ήταν και ο καλύτερος των φιλοξενούμενων. Ο Αρης «υπνώτιζε» τον αντίπαλο του κερδίζοντας χρόνο με το παιχνίδι να μοιάζει περισσότερο με ματς προετοιμασίας. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε και τις 5 αλλαγές του, ο Αρης έκανε μόλις μία στη λήξη.
Δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της λήξης αποβλήθηκε ο Βιεϊρίνια που απώθησε αναίτια αντίπαλο του μπροστά στον Γάλλο διαιτητή.
ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέϊρα): Πασχαλάκης, Μιχάι (78’ Στοχ), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί (71’ Εσίτι), Μαουρίσιο, Ροντρίγκο (77’ Βιεϊρίνια), Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (71’ Ακπομ), Τζόλης (64’ Λημνιός), Σφιντέρσκι
ΑΡΗΣ (Μίκαελ Ενινγκ): Κουέστα, Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Μπακούτσης, Σόουζα, Ματίγια, Σάσα, Γκάμα, Μαντσίνι, Μαρτίνες, Διαμαντόπουλος (95’ Τσαγκαλίδης).
ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
Με νίκη ολοκλήρωσε τη σεζόν και τη διαδικασία των πλέι οφ ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας του ΟΦΗ με 3-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο (10η αγωνιστική), στο «αντίο» του Γιώργου Δώνη στον πάγκο του «τριφυλλιού».
Μία νίκη (πρώτη μετά από 5 αγώνες κόντρα στον ΟΦΗ) που έμοιαζε και σαν ένα μεγάλο «ευχαριστούμε», ειδικά από τους «μικρούς» του Παναθηναϊκού -που «γέμισαν» ξανά την «πράσινη» ενδεκάδα- προς τον 50χρονο τεχνικό και τους συνεργάτες του, που τους έδωσαν την ευκαιρία να μεγαλώσουν ποδοσφαιρικά την τελευταία διετία στα χέρια τους.
Στο τελευταίο παιχνίδι του στην τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού», ο Δώνης χρησιμοποίησε συνολικά 11 παίκτες προερχόμενους από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού (έκανε ντεμπούτο στη Super League και ο 18χρονος Σπύρος Τζαβίδας) και το χάρηκε με την... ψυχή του, βλέποντας τα περισσότερα από τα νεαρά παιδιά της ομάδας να ανταποκρίνονται πολύ καλά.
Οι «πράσινοι» δεν ξεκίνησαν καλά το ματς, αφού στο πρώτο 20λεπτο, ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που πατούσε πολύ εύκολα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, χάνοντας πολλές ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα στο σκορ, χάρη στις εξαιρετικές τοποθετήσεις του Βασίλη Ξενόπουλου.
Κόντρα στη... ροή του αγώνα, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 27’ με το παρθενικό γκολ του Ούφε Μπεκ (έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Κουρμπέλη) κι από εκεί και πέρα άρχισε να... βρέχει γκολ, ως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Στο 29’ ο Φιγκεϊρέδο με ωραία κίνηση και πλασέ με τη μία σε σέντρα του Δεληγιαννίδη έφερε το ματς στα ίσα, ενώ στο 35’ οι «πράσινοι» ανέκτησαν εκ νέου το προβάδισμα με κοντινό πλασέ του Μακέντα, έπειτα από ασταθή απόκρουση του Γουόλι σε γύρισμα του Χατζηγιοβάνη.
Οι Κρητικοί είχαν «απάντηση» και πάλι, αυτή τη φορά με τον Βαζ, ο οποίος ισοφάρισε ξανά στο 38’, έπειτα από ασίστ του Φιγκεϊρέδο, όμως και πάλι ο Μακέντα είχε τη... λύση για την «πράσινη» επίθεση βγάζοντας στο 42’ ασίστ... πάρε-βάλε στον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος δεν αστόχησε από κοντά, κάνοντας το 3-2.
Στο β’ ημίχρονο οι πολλές αλλαγές κάπου «χάλασαν» τη χημεία των δύο ομάδων, οι άμυνες «έσφιξαν» και οι φάσεις ελαχιστοποιήθηκαν. Ο ΟΦΗ ωστόσο, έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, όταν στο 90’+5’ κέρδισε πέναλτι (χέρι του Κολοβέτσιου), όμως ο Ξενόπουλος (τρεις μέρες μετά τον Φετφατζίδη), νίκησε από τα 11 μέτρα και τον Φιγκεϊρέδο (που στη συνέχεια πλάσαρε άουτ), χαρίζοντας στην ομάδα του την τρίτη νίκη της στη διαδικασία των πλέι-οφ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Ξενόπουλος, Θεοχάρης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Χατζηγιοβάνης, Κουρμπέλης (46’ Αλεξανδρόπουλος), Σερπέζης (57’ Κολοβός), Ζαγαρίτης, Μπουζούκης, Μπεκ (76’ Σ. Τζαβίδας), Μακέντα.
ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Γουόλι, Μπράουν, Ζοάο (61’ Βαφέας), Γιαννούλης, Δεληγιαννίδης, Στάικος, Νέιρα, Βαζ (66’ Κοροβέσης), Ναμπί (78’ Μίγγος), Νοικοκυράκης, (78’ Σουρνάκης) Φιγκεϊρέδο.

Η SUPER LEAGUE ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 10ης αγωνιστικής των Play Off:
Ολυμπιακός - ΑΕΚ    3-0
(10’ Βαλμπουενά, 21’ Ραντζέλοβιτς, 73’ Καμαρά)
ΠΑΟΚ - Άρης    0-0
Παναθηναϊκός - ΟΦΗ    3-2
(27’ Μπεκ, 36’ Μακέντα, 42’ Χατζηγιοβάνης) - 29’ Φιγκεϊρέδο, 38’ Βαζ)
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός    91    74-16
2. ΠΑΟΚ    73    58-29
3. ΑΕΚ    69    59-32
4. Παναθηναϊκός    58    43-32
5. Άρης    42    48-51
6. ΟΦΗ    36    43-56

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass