ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΑΕΛ ΣΤΗ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ

Μήνυμα Ντόστανιτς προς όλους…

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2015 8:00

 

 

Του Σωτ. Κέλλα

Φωτ.:Λεων. Τζέκα

Σαν να έπαιζε στο γήπεδό της ήταν χθες η ΑΕΛ στη Φαρκαδόνα (στο γήπεδο «Θεοδώρου-Οικονομούλας») αφού είναι γνωστό ότι στη συγκεκριμένη περιοχή όχι απλά υπάρχει σύνδεσμος φιλάθλων ΑΕΛ αλλά η λαρισινή ομάδα είναι ιδιαίτερα αγαπητή και φάνηκε με την ικανοποιητική προσέλευση 600 περίπου ατόμων στο γήπεδο.

Η ΑΕΛ κέρδισε με 1-0 χάρη σε γκολ του Μαρουκάκη στο 67΄ αλλά αυτό που σημάδεψε τον αγώνα ήταν η φάση του 80΄ όταν ο Αναστασόπουλος(από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας) χτύπησε αντιαθλητικά τον Μπασιάκα και αφού δεν τον απέβαλε ο διαιτητής τον απέβαλε ο Σέρβος τεχνικός της ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς αφήνοντας στα τελευταία λεπτά την ομάδα με δέκα παίκτες. Μια κίνηση μήνυμα προς όλους για πειθαρχία και ποδόσφαιρο στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι. Άλλωστε υπήρχε και άλλη μια φάση στο 18΄ όταν ο Ροβίθης έφυγε από οριακή θέση οφσάιντ ο πάγκος της ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκε και αυτός τα έβαζε με τους υπόλοιπους παίκτες λέγοντας ότι πρέπει να παίζουν με πολλές πάσες και την μπάλα κάτω. Δεν τον ενδιέφερε το αποτέλεσμα αλλά πώς θα παίξει η ομάδα καλό και γρήγορο ποδόσφαιρο. Μάλιστα στο τέλος αυτό που ψιθύρισε είναι ότι λείπει ένα καλό σέντερ φορ και περιμένει να έρθει ο Μπόγιοβιτς για να λύσει το πρόβλημα του γκολ. Χθες οι «βυσσινί» πέτυχαν ένα γκολ, είχαν δυο δοκάρια αλλά φάνηκε ότι λείπει ο παίκτης που θα στείλει εύκολα την μπάλα στα δίχτυα καθώς ο Καπός έπαιξε σέντερ φορ, ήταν ο καλύτερος παίκτης κυρίως λόγω της πίεσης που ασκεί στους αμυντικούς, αλλά ακόμα δεν έχει εξοικειωθεί με τα αντίπαλα δίχτυα(αν το καταφέρει και αυτό θα μιλάμε για έναν παίκτη άλλου επιπέδου με τα προσόντα που έχει…).

Το 4-2-3-1 φαίνεται ότι είναι το σύστημα που επέλεξε να ακολουθήσει, το εφάρμοσε και χθες αλλά από μερικούς παίκτες υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις. Χθες ο Μασούρας για παράδειγμα, ο Χάμος αλλά και όταν μπήκε ο Αναστασόπουλος έκαναν τη διαφορά αλλά κάποιοι μπορούν να αποδώσουν καλύτερα.

Μάλιστα η ΑΕΛ που σε επτά φιλικά παιχνίδια μετράει ισάριθμες νίκες λίγο έλειψε χθες στην αρχή του δευτέρου μέρους να βρεθεί προ εκπλήξεως όταν οι παίκτες της αξιόμαχης Φαρκαδόνας(έχει δυνατότητες για ψηλά στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, έχασαν δυο κλασικές ευκαιρίες σε ένα παιχνίδι που ήταν γιορτή για την τοπική περιοχή(μετά το τέλος του αγώνα ο δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης δεξιώθηκε τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ  κ. Κούγια και στελέχη της ομάδας στην πλατεία του χωριού).

Απ΄ ορισμένους παίκτες περιμένουμε  περισσότερα και σίγουρα η  παρουσία του Ντόστανιτς είναι εγγύηση ότι θα παίζουν οι καλύτεροι ακόμα και αν είναι νέοι. Μοναδική αιτιολογία για τη μειωμένη απόδοση ορισμένων ήταν ότι πριν το φιλικό έγινε και πρωινή προπόνηση.    

Χθες έκανε ντεμπούτο με την ομάδα και ο Τάσος Κρητικός που πήγε καλά καθώς ο παίκτης έχει κάνει προετοιμασία και απλά πρέπει να αφομοιώσει το σύστημα Ντόστανιτς(φάνηκε από μερικές  παρατηρήσεις που του έκανε για την τακτική που ακολουθεί η ομάδα).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο αλλά ο Κουλτσιάκης στο 5 και κυρίως ο Μηνάς στο 12΄ δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Ξενοδόχοφ(ειδικά στο σουτ του Μηνά έκανε εκπληκτική απόκρουση). 

Μετά το 20΄ η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοσή της και στο 26΄ ο Χάμος ύστερα από σέντρα του Λαμπρόπουλου δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντάσκα ενώ στο 32΄ ο Οικονομόπουλος σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά της μπάλας ο Καπός νικήθηκε από τον Νάκου τον αμυντικό της Φαρκαδόνας επί της γραμμής του τέρματος.

Στο 32΄ ο Καπός σούταρε άουτ ενώ στο 34΄ μια ακόμα ευκαιρία όταν από δεξιά ο Μασούρας έκανε σέντρα και ο Ροβίθης έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ.   

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η είσοδος των Αναστασόπουλου, Κρητικού έκανε πιο δυνατή την ΑΕΛ και στο 48΄ ο Χάμος με κεφαλιά αποτυγχάνει να νικήσει τον Ντάσκα ύστερα από σέντρα του Λαμπρόπουλου.

Στο διάστημα 50-55 η Φαρκαδόνα έχασε δυο εκπληκτικές ευκαιρίες στο 52΄ με τον Πολυζόπουλο όταν σούταρε άουτ από το σημείο του πέναλτι ενώ στο 55΄ δύο Λαρισαίοι της Φαρκαδόνας  συνδυάστηκαν άψογα(Νικούλης και Ζαφερίου) με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Αετόπουλο (από τα Φάρσαλα) αλλά το σουτ που έκανε προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα άουτ.

Η ΑΕΛ απάντησε με σουτ του Κρητικού ύστερα από σέντρα του Λαμπρόπουλου που απέκρουσε ο Ντάσκας ενώ ο ίδιος παίκτης στη δεύτερή του προσπάθεια έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Βλέποντας τη δυστοκία της ομάδας ο Ντόστανιτς έβαλε στον αγώνα και τους Μαρουκάκη, Κοντοχρήστο, Ναγιάρ. Στο 67΄ ο Μαρουκάκης που στα δεξιά συνεργάσθηκε πολύ καλά με τον Μασούρα και αποδείχθηκε η δυνατή πτέρυγα της ομάδας, σούταρε, με την μπάλα να φεύγει άουτ ύστερα από πολύ καλή σέντρα του Κρητικού.  

 Από κει και πέρα πλην της αποβολής από τον Ντόστανιτς του Αναστασόπουλου δεν υπήρξε τίποτα το αξιοσημείωτο.

  Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

 Ο διαιτητής κ. Γρατσάνης δεν περίμενε το παιχνίδι  να έχει σκληρά μαρκαρίσματα(στη φάση του 80΄ τον έβγαλε ο Ντόστανιτς από τη δύσκολη θέση), ο πρώτος βοηθός Δαλούκας ήταν πολύ καλός ενώ από τον δεύτερο Τζανή υπάρχουν κάποια παράπονα από την ΑΕΛ για δυο οφσάιντ. Πάντως δεν είχε πρόθεση…    

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ (Τάκης Ρούσας): Ντάσκας, Νάκου, Καντιάς, Φορτούνης, Κουμπούρας, Αετόπουλος, Μηνάς, Πολυζόπουλος, Κουλτσιάκης, Διβανές, Ιακωβάκης ενώ έπαιξαν και οι: Νάκος, Γρηγορίου, Μίλκοβιτς, Πατσιαλής, Μπασιάκας, Τσιούκας, Ζαφειρίου, Κοντοβάς, Βερβέρας, Νικούλης, Παπαευθυμίου.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοφ (46’ Καβουσάκης), Μασούρας, Σουλιώτης, Μανακούσιος (46’ Κομεσίδης), Μονιάκης (63’ Κοντοχρήστος), Χάμος, Οικονομόπουλος (46’ Αναστασόπουλος), Λαμπρόπουλος (63’ Ναγιάρ), Καμπλιώνης (46’ Κρητικός), Ροβίθης, Καπός (63’ Μαρουκάκης).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass