Με 18 ομάδες η Α’ και 38 η Α1 ΕΠΣΛ

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2020 21:12

Επικυρώθηκαν χθες από το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ οι βαθμολογίες των πρωταθλημάτων των τοπικών κατηγοριών ποδοσφαίρου της φετινής (2019-20) αγωνιστικής περιόδου, με μοναδικό αστερίσκο τη βαθμολογία του 2ου ομίλου της Α1 ΕΠΣΛ, καθώς δεν έχει παρέλθει το 5νθήμερο που προβλέπεται για υποβολή τυχόν έφεσης.


Επί της ουσίας οι τελικές βαθμολογίες της φετινής περιόδου είναι όπως είχαν διαμορφωθεί κατά την οριστική διακοπή των τοπικών πρωταθλημάτων που αποφάσισε η ΕΠΟ εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.
Από δω και πέρα και με δεδομένα πρώτον, ότι από τη Λάρισα προβιβάζονται στη Γ’ Εθνική δύο ομάδες (Αετός Μακρυχωρίου και ΠΟ Ελασσόνας) και δεύτερον, ότι δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα από την Α’ και την Α1 ΕΠΣΛ, ο χάρτης του τοπικού ποδοσφαίρου τη νέα αγωνιστική σεζόν θα διαφοροποιηθεί.

 

Η Α’ ΕΠΣΛ
Σύμφωνα με τα πλάνα της διοίκησης της ΕΠΣΛ, στην Α’ τοπική κατηγορία το νέο πρωτάθλημα (2020-21) θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο με μάξιμουμ 18 ομάδες. Επειδή όμως προβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική και δεύτερη ομάδα (στην προκειμένη περίπτωση ο ΠΟΕ) δεν αποκλείεται από την Α1 ΕΠΣΛ να προβιβασθεί και πέμπτη ομάδα. Αυτό ωστόσο θα εξαρτηθεί από το τι θα γίνει με τις λαρισινές ομάδες στη Γ’ Εθνική. Εάν δηλαδή δηλώσουν όλες συμμετοχή ή κάποια θελήσει να παίξει στο τοπικό πρωτάθλημα λόγω αδυναμίας (για οποιονδήποτε λόγο) και δεν αντικατασταθεί από κάποια άλλη. Αυτό ωστόσο θα ξεκαθαρίσει αργότερα. Προς το παρόν το σίγουρο είναι ότι από την Α1 ΕΠΣΛ προβιβάζονται στην Α’ ΕΠΣΛ τέσσερις ομάδες, οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο, ήτοι Δήμητρα Γιάννουλης, Όλυμπος Γόννων (1ος Όμιλος), ΑΣ Βορειοηπειρωτών, Παναγροτικός (2ος Όμιλος).

 

Η Α1 ΕΠΣΛ
Σε ό,τι αφορά στο νέο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ (2020-21) στόχος της διοργανώτριας αρχής είναι η διεξαγωγή του με τη συμμετοχή 38 ομάδων. Πρόκειται για τις 28 ομάδες που παρέμειναν στην κατηγορία (14 από κάθε όμιλο) συν τη Λάρισα 2012 (καθώς είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ πριν την πανδημία του κορονοϊού) συν τις 9 ομάδες που προβιβάζονται από τη Β’ ΕΠΣΛ (οι τρεις πρώτες από κάθε όμιλο) και οι οποίες είναι οι Ηρακλής Πλατανουλίων, Ατρόμητος Δασοχωρίου, Ροδιακός (1ος Όμιλος), Ηρακλής Χάλκης, Αναγέννηση Καλοχωρίου, Ανθούπολη (2ος Όμιλος), Νεάπολη, Φορτούνα Κουτσόχερου και Μ. Αλέξανδρος Χαλκιάδων. Οι 38 αυτές ομάδες θα χωριστούν σε τρεις ομίλους βάσει γεωγραφικών κριτηρίων (δύο όμιλοι των 13 και ένας των 12 ομάδων). Φυσικά και σ’ αυτήν την περίπτωση το πώς θα διαμορφωθεί επακριβώς το προφίλ του νέου πρωταθλήματος θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή.
Τέλος, στη Β’ ΕΠΣΛ θα παίξουν οι υπόλοιπες ομάδες που θα χωριστούν σε ομίλους.

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ
Για την αγωνιστική περίοδο 2021-22 δεν προβλέπονται αλλαγές στη δομή των κατηγοριών. Έτσι από την Α’ ΕΠΣΛ θα υποβιβασθούν τρεις ομάδες (συν όσες υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική) και από την Α1 θα προβιβαστούν τέσσερις.
Παράλληλα από την Α1 θα υποβιβαστούν πέντε ομάδες (συν όσες υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική) και από τη Β’ ΕΠΣΛ θα προβιβαστούν έξι.
Όπως επισημάνθηκε, το γεγονός ότι δεν θα αλλάξει η δομή των πρωταθλημάτων τη σεζόν 2021-22 οφείλεται στην αναγκαστική απόφαση για μη υποβιβασμό στα φετινά πρωταθλήματα περιόδου 2019-20.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass