Δίδυμοι πύργοι σήμερα στη Λάρισα

*ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ - ΕΥΘΥΜΗΣ ΡΕΝΤΖΙΑΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚ *ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΜΕΜΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ - ΔΗΜ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2020 20:00

Το ελληνικό μπάσκετ προσπαθεί να επανέλθει σε υψηλά επίπεδα και αυτό φαίνεται ότι θα γίνει μόνο με ψηλούς, όχι μόνο σε ανάστημα αλλά και σε στόχους. Αν οι «δίδυμοι πύργοι» αποτέλεσαν το σήμα κατατεθέν του παγκόσμιου κέντρου εμπορίου στις ΗΠΑ, αυτοί προσπαθούν να γίνουν το σήμα κατατεθέν του ελληνικού μπάσκετ.


Ο λόγος για τον Παναγιώτη Φασούλα και τον Ευθύμη Ρεντζιά που βλέπουν τον κόσμο από τα 2.13 και 2.12 αντίστοιχα και επιδιώκουν να φέρουν την αλλαγή στο ελληνικό μπάσκετ συμμετέχοντας στις αρχαιρεσίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας. Σήμερα θα βρεθούν στη Λάρισα όπου θα έχουν συνάντηση με εκπροσώπους σωματείων, αλλά και θεσμικούς φορείς.
Δύο παλαίμαχους παίκτες που η προσφορά τους είναι σημείο αναφοράς σε τίτλους τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων.
Ο Φασούλας που στις 27 Αυγούστου 2016 μπήκε στο Hall of Fame της FIBA (έγινε ο δεύτερος Έλληνας που γνώρισε αυτή την τιμή, ύστερα από τον Νίκο Γκάλη, ο οποίος μπήκε το 2007) φιλοδοξεί να αναδειχθεί επόμενος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας στις ερχόμενες αρχαιρεσίες.
Μάλιστα ο ίδιος δείχνει έτοιμος από καιρό για τη μεγάλη αυτή πρόκληση λέγοντας: «Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δεν είναι ένας συνδικαλιστικός φορέας ή η κυβέρνηση της χώρας. Δεν εκλέγεται κανείς πρόεδρος, προσπαθούν όλοι να συνεισφέρουν, με την άποψή τους και τις ιδέες τους, στη νέα τάξη πραγμάτων που θα δημιουργηθεί μετά την επόμενη εκλογική διαδικασία που θα είναι μετά τον Σεπτέμβριο απ’ όσο ξέρω. Αλλά δεν μπορεί να λέει κανείς ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος, παρά μόνο οι υποψήφιοι για το Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ.
Εάν συμφωνήσουμε με αυτούς που θα εκλεγούν σε ένα κοινό προγραμματικό πλαίσιο λειτουργίας για το μπάσκετ τα επόμενα χρόνια, ναι, θα ήθελα να αναλάβω, εάν όμως όχι, θα ήθελα να καταθέτω την άποψή μου, όποια και αν είναι αυτή, κι ας κυριαρχούν οι απόψεις των περισσοτέρων. Εγώ θεωρώ ότι καταθέτω τις απόψεις μου κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία, για το πώς βλέπω το μπάσκετ.
Καταρχάς, το βλέπω το ίδιο με όλους τους άλλους, θεωρώ πως είναι το άθλημα που μας έβγαλε στην επιφάνεια, μας έβγαλε από τα τσιμεντένια γήπεδα, από την ταλαιπωρία και πριν το 87’. Εμείς παίζαμε μπάσκετ και πριν από τότε και με καλές συνθήκες.
Αυτό το άθλημα είναι πάνω από μας, δεν χωράνε τόσο μεγάλες συγκρούσεις, βεβαίως υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και ιδέες, αλλά σίγουρα δεν χρειάζεται να μπούμε στη διαδικασία της τοξικότητας και των αντεγκλήσεων. Είμαι στη λογική της μη επίθεσης και της σύγκλησης ιδεών πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα που απασχολούν τον χώρο μας.
Δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά στο μπάσκετ, δεν υπάρχουν ιδεολογικοί αποκλεισμοί, δεν υπάρχουν κομματικές προελεύσεις, είναι κάτι διαφορετικό, γι’ αυτό είναι διαφορετικές και οι εκλογικές διαδικασίες».

ΙΩΑΝΝΟΥ - ΔΗΜ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μαζί τους έρχονται δύο ακόμα σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ που άφησαν ανεξίτηλο το πέρασμά τους από τους αγωνιστικούς χώρους. Ο Μέμος Ιωάννου (μέλος της «χρυσής ομάδας» του Ευρωμπάσκετ ’87 και προπονητής της χρονιάς το 2005) και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος (σπουδαία καριέρα κυρίως με τον Ηρακλή, είναι δεύτερος σκόρερ, πρώτος ριμπάουντερ, πρώτος στα τρίποντα και τρίτος σε συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου).

ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass