ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΛ

Απερρίφθη η πρόταση της «Συμφωνίας Ευθύνης»

* ΚΑΤΣΑΡΟΣ: «ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΙΕΣΗ...»

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2008 2:15 | Τελευταία ενημέρωση: 02 Σεπ 2015 9:37

Του Κ. Γκιάστα

Ποδοσφαιρικό... χρώμα είχε χθες το νομαρχιακό συμβούλιο αφού συζητήθηκε το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΛ. Πιο συγκεκριμένα ο νομαρχιακός συνδυασμός «Συμφωνία Ευθύνης» πρότεινε:

«α) την έκδοση απόφασης, με την οποία η Ν.Α. Λάρισας να καλεί τον αρμόδιο υπουργό να καταθέσει πάραυτα τη σχετική τροπολογία,

β) τον ορισμό συνάντησης του κ. νομάρχη και αντιπροσωπείας του Ν.Σ. με τον υπουργό Πολιτισμού εντός της επόμενης εβδομάδας επί τη ευκαιρία της επίσκεψής του στη Λάρισα,

γ) την προειδοποίηση ότι σε περίπτωση που δεν κατατεθεί η τροπολογία εντός του μήνα Ιουλίου, η ΝΑ θα τεθεί επικεφαλής Επιτροπής Φορέων για την προώθηση του θέματος».

Η πρόταση αυτή όμως απερρίφθη, από την πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αφού την πρόταση ψήφισαν μόνο τα μέλη της Συμφωνίας Ευθύνης. Από την πλευρά τους μόνο τα δύο μέλη της ΝΕΑΣ ψήφισαν την πρόταση του κ. Μπακούλα για δημιουργία ενός γηπέδου από το κράτος.

Μετά λοιπόν και την εισήγηση του θέματος, – που ήταν 25ο στη σειρά – αλλά και την ολοκλήρωση αυτού, ο νομάρχης Λάρισας είπε τα παρακάτω: «Μένω κατάπληκτος που μόνο η αντιπολίτευση δεν γνωρίζει το θέμα τού γηπέδου. Αυτό βρίσκεται στο τέλος και τώρα δεν έχει νόημα να πιέζουμε τη στιγμή που έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις. Από το Σεπτέμβριο του 2007 υπάρχει υπουργική απόφαση που ρυθμίζει τα πολεοδομικά σχέδια. Αν αποφασίζαμε να πιέσουμε καταστάσεις θα κοροϊδεύαμε τους ίδιους μας τους εαυτούς. Αφού ξέρουν όλοι πως η τροπολογία υπεγράφη από δύο υπουργούς, εμείς θα πάμε να διαμαρτυρηθούμε; Εσείς σαν αντιπολίτευση πού ήσασταν τόσα χρόνια για να φωνάξετε για τη δημιουργία νέου γηπέδου στην πόλη της Λάρισας; Αυτό είναι πολιτική εκμετάλλευση και εμείς δεν το θέλουμε. Έχουμε άλλη φιλοσοφία. Δεν υπάρχει λόγος να βγάλουμε απόφαση και ψήφισμα. Το θέμα είναι στο τέλος. Δεν χρειάζεται πίεση. Τα πάντα είναι συμφωνημένα και αν θέλει η διοίκηση της ΑΕΛ να με διαψεύσει».

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Το θέμα του γηπέδου της ΑΕΛ, δεν αποτέλεσε ποτέ αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από εμάς. Εμείς και ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου αντιμετωπίσαμε το συγκεκριμένο θέμα πολύ σοβαρά. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως κάποιοι στον Εύοσμο «τρώγαν» χιόνι. Θέλουμε το συμβούλιο να πάρει πρωτοβουλία για το θέμα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα».

Όσον αφορά στη Νομαρχιακή Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία μίλησαν τόσο ο κ. Μπακούλας όσο και ο κ. Χαλκιάς. Ο πρώτος ρώτησε τους εκπροσώπους της «Συμφωνίας Ευθύνης» γιατί ενδιαφέρονται για το εμπορικό κέντρο και το γήπεδο του κ. Πηλαδάκη και στη συνέχεια ανέφερε πως «...η ΑΕΛ πήρε πρωτάθλημα και κύπελλα στο Αλκαζάρ. Έχει τον κόσμο της να τη στηρίζει και να την οδηγεί. Δεν χρειάζεται προστάτες και ιδιωτικά συμφέροντα». Ο κ. Χαλκιάς επισήμανε πως ο «...ο χώρος των 120 στρεμμάτων είχε δοθεί στο Δήμο για να κατασκευαστούν από το κράτος αθλητικές εγκαταστάσεις και αντί να πιέζουμε να γίνει αυτό, εμείς ζητάμε να δώσουμε αυτό το χώρο σε ιδιώτη για επιχείρηση;». Ακόμη τοποθετήθηκαν τόσο ο κ. Κουτσογιάννης που υπογράμμισε την ανάγκη για μεθοδικότητα στις κινήσεις, όσο και οι κ. Κυριλλίδης και Παπαλιάγκας, που ανέφεραν την αναγκαιότητα της πίεσης για κατασκευή νέου γηπέδου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass