Πλήρωσε τα λάθη του β’ ημιχρόνου

*Η ΑΕΛ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΜΕ 3-0

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2020 21:00

Τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια των πλέι άουτ της Super League υπέστη χθες η ΑΕΛ, αυτήν τη φορά στο Αγρίνιο με σκορ 3-0 από τον Παναιτωλικό.

Σ’ ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην επανάληψη η ομάδα της Λάρισας δεν ικανοποίησε με την αγωνιστική της εικόνα, ήταν κατώτερη του αναμενομένου και κυρίως πλήρωσε τα λάθη που έκανε στο δεύτερο 45λεπτο, αν και στο φινάλε του πρώτου μέρους έφτασε μία ανάσα από το γκολ.
Το χθεσινό παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο για τους γηπεδούχους στην προσπάθειά τους να «κλειδώσουν» την παραμονή τους στην κατηγορία και αυτό το έδειξαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, σε αντίθεση με την ΑΕΛ που η έλλειψη κινήτρου (κάτι που παραδέχθηκε και ο τεχνικός Μιχάλης Γρηγορίου σε δηλώσεις του μετά το ματς) επέδρασε αρνητικά στους παίκτες των «βυσσινί» και ως εκ τούτου η 7η θέση απομακρύνεται επικίνδυνα.
Στα σημαντικότερα στοιχεία της χθεσινής αναμέτρησης καταγράφεται η εξαιρετική εμφάνιση του Μουνιέ που πέτυχε δύο γκολ και έδωσε την ασίστ στον πρώην «βυσσινί» Ντάουντα που χρίστηκε και αυτός σκόρερ.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Μιχάλη Γρηγορίου να παρατάσει τους «βυσσινί» σε διάταξη 4-2-3-1, με τον Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια, τους Μάρκοβιτς, Μιχαήλ, Καρανίκα και Μούζεκ στην άμυνα, τους Σετσέροβιτς και Μιλοσάβλιεβιτς ως αμυντικά χαφ, τους Μπούστος, Τόρζε και Βινίσιους λίγο πιο μπροστά και στην κορυφή της επίθεση τον Παπάζογλου.
Με τον ίδιο σχηματισμό παρατάχθηκαν και οι γηπεδούχοι, με τερματοφύλακα τον Φερνάντεθ, στην άμυνα τους Λιάβα, Μαλή, Τζανακάκη και Κέβιν, στα αμυντικά χαφ τους Ντίας και Ντάλσιο, πιο μπροστά τους Άλβαρες, Μουνιέ και Ρόσα και στην κορυφή της επίθεσης τον Ντάουντα.
Ανιχνευτικά τα πρώτα λεπτά, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, με τον Παναιτωλικό να προσπαθεί να βρει χώρους στην άμυνα της Λάρισας, χωρίς ωστόσο να είναι αποτελεσματικός.
Μόλις στο 5ο λεπτό ο Τόρζε δέχθηκε την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή κ. Σκουλά για μαρκάρισμα πάνω στον Κέβιν, γεγονός που σχολιάστηκε από την ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας τα εξής: «Αρχίσαμε τα Σκουλάδικα… Κίτρινη κάρτα σε φάση που δεν υπάρχει καν φάουλ και η επαφή είναι με τον ώμο!».
Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να απειλήσει στα πρώτα λεπτά με τα σουτ των Ντίας και Ντάλσιο, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, ενώ η πρώτη αξιόλογη στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 22’, όταν ο Ρόσα με διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.
Η ΑΕΛ που ανέβασε ρυθμούς στη συνέχεια απάντησε στο 29’ με τον Βινίσιους που μπήκε στη μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Φερνάντεθ.
Στο 44’ ο Παναιτωλικός είχε μία πολύ καλή στιγμή ξανά με τον Ρόσα που ελίχθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά και πάλι το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ για να φτάσουμε στο 45’+2’, όταν η ΑΕΛ άγγιξε το γκολ. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους, όταν μετά από φάουλ του Τόρζε, ο Βινίσιους πήρε την κεφαλιά και ο Μιχαήλ από πολύ κοντά προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά σημάδεψε πάνω στον Φερνάντεθ που μπλόκαρε. Μ’ αυτά και μ’ αυτά ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος για να ξεκινήσει η επανάληψη στην οποία κρίθηκε το παιχνίδι. Κι ενώ –βάσει των όσων είχαν λάβει χώρα στο α’ ημίχρονο- η ΑΕΛ έδειχνε ότι ελέγχει την κατάσταση και είχε το σθένος να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ένα τραγικό λάθος του Μιχαήλ στο 53’ έδωσε τη δυνατότητα στον Μουνιέ να κλέψει την μπάλα και στη συνέχεια να ανοίξει το σκορ.
Και σαν να μην έφτανε αυτό μία στιγμή ολιγωρίας στο 61’ επέτρεψε στον Μουνιέ να βρει τον Ντάουντα ελεύθερο μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο τελευταίος με ψύχραιμο σουτ να γράψει το 2-0.
Επί της ουσίας κάπου εκεί έδειχνε ότι το παιχνίδι έχει κρθεί. Η ΑΕΛ δεν μπορούσε να βρει τρόπους να αντιδράσει κι έτσι το οριστικό τέλος ήρθε στο 77’ όταν ο Μουνιέ με εξαιρετικό διαγώνιο ψηλοκρεμαστό σουτ, μετά από μεταβίβαση του Ρόσα, σημάδεψε το δεξί «παραθυράκι» της εστίας του Κρίστινσον και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
10’: Σουτ του Ντίας από το ύψος της μεγάλης περιοχής, απομάκρυνε με το σώμα του ο Σετσέροβιτς.
16’: Μακρινό σουτ από τον Ντάλσιο και η μπάλα περνά πολλά μέτρα άουτ.
20’: Νέο μακρινό σουτ του Ντάλσιο και πάλι άστοχο.
22’: Επίθεση από τον Παναιτωλικό με τον Ρόσα που μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, επιχείρησε διαγώνιο σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
29’: Πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΛ. Ο Μιχαήλ έκλεψε ψηλά την μπάλα, τροφοδότησε τον Βινίσιους που μπήκε στην περιοχή και σούταρε, όμως ο Φερνάντεθ μπλόκαρε.
32’: Σέντρα του Τόρζε, ο Παπάζογλου προσπάθησε να «σπάσει» την μπάλα, αλλά την τελευταία στιγμή έδιωξαν οι αμυνόμενοι σε κόρνερ.
41’: Σέντρα του Ρόσα από τα αριστερά, απομάκρυνε ο Μούζεκ προ του Μουνιέ.
42’: Σέντρα του Κέβιν, αλλά ο Μουνιέ πιεζόμενος από τον Μούζεκ δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ.
44’: Ο Μουνιέ έδωσε στον Ρόσα, που επιχείρησε διαγώνιο πλασέ μέσα από την περιοχή και προς τα αριστερά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
45’: Σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή, μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Φερνάντεθ.
45’+2’: Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ, που άγγιξε το γκολ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Τόρζε, ο Βινίσιους πήρε την κεφαλιά και ο Μιχαήλ από πολύ κοντά προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά σημάδεψε πάνω στον Φερνάντεθ, που μπλόκαρε.
53’: Τραγικό λάθος του Μιχαήλ, ο Μουνιέ έκλεψε την μπάλα και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Παναιτωλικό (1-0).
60’: Διαγώνια μπαλιά του Ρόσα από τα αριστερά, ο Μουνιέ πάνω στην κίνηση έπιασε το σουτ στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.
61’: Ο Μουνιέ βρήκε τον Ντάουντα μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο τελευταίος με ψύχραιμο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-0).
77’: Ο Μουνιέ με εξαιρετικό διαγώνιο ψηλοκρεμαστό σουτ, μετά από μεταβίβαση του Ρόσα, σημάδεψε το δεξί «παραθυράκι» της εστίας του Κρίστινσον (το 3-0).
***
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Σκουλάς (Θεσσαλίας), με βοηθούς τους κ. Τριανταφύλλου (Αρκαδίας) και Στεφανή (Καρδίτσας), ενώ χρέη 4ου διαιτητή εκτέλεσε ο κ. Φωτιάδης (Καστοριάς). Διαιτητής VAR ήταν ο κ. Γκορτσίλας (Μακεδονίας) και διαιτητής AVAR ο κ. Πάτρας (Μακεδονίας).
Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Τόρζε (5’), Μαλής (45’+1’), Ρόσα (70’) και Γκαζάλ (75’).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Φερνάντες, Κέβιν, Λιάβας, Μαλής, Τζανακάκης (12’ λ.τ. Τσιγγάρας), Άλβαρες (79’ Μιμίτο), Ντίας, Ντάλσιο (86’ Λουσέρο), Ρόσα, Μουνιέ (86’ Αριγίμπι), Ντάουντα.
ΛΑΡΙΣΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Καρανίκας, Μάρκοβιτς, Μιχαήλ, Μούζεκ (78’ Φιλίπ), Μιλοσάβλιεβιτς, Τόρζε (85’ Λουφάκης), Σετσέροβιτς (55’ Γκαζάλ), Μπούστος (78’ Πινακάς), Βινίσιους (56’ Ασούμπρε), Παπάζογλου.

Μ. Γρηγορίου: Θα κάνουμε συζήτηση με τα παιδιά

Στην έλλειψη κινήτρου στάθηκε ο τεχνικός της ΑΕΛ, Μιχάλης Γρηγορίου σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, ενώ τόνισε ότι τα δύο πρώτα γκολ που προήλθαν από λάθη ήταν καθοριστικά για την εξέλιξη του παιχνιδιού.
Αναλυτικά: «Είναι δεδομένο ότι το βαθμολογικό κίνητρο το είχε ο αντίπαλος. Αυτό είναι τεράστιο ως κίνητρο. Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο. Θα μπορούσαμε και μεις και αυτοί να είχαμε πετύχει γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε δώρο τα δύο πρώτα γκολ. Κυρίως από ατομικά λάθη βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 2-0. Είναι δύσκολο να αντιδράσεις τέτοια εποχή και να ξαναμπείς στο συγκεκριμένο ματς. Εκεί χάθηκε το παιχνίδι. Θα πρέπει όλοι μαζί να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε προ κορονοϊού κατάσταση, να πάρουμε αποτελέσματα και να κλείσουμε τη χρονιά έτσι όπως αρμόζει».
Αναφερόμενος για τη νέα χρονιά ο Μιχάλης Γρηγορίου είπε: «Είναι δεδομένο ότι κοιτάζουμε και την επόμενη, αλλά η φετινή χρονιά δεν έχει τελειώσει και το έχω τονίσει στα παιδιά. Όταν παίζουμε επίσημο παιχνίδι δεν υπάρχει τίποτε άλλο από το να εκπροσωπούμε μια φανέλα με τεράστια ιστορία. Δεν αρμόζει σε εμάς να έχουμε ήττες επειδή είμαστε αδιάφοροι. Θα κάνουμε μια συζήτηση με τους παίκτες για να μπορέσουμε να το αλλάξουμε. Όσον αφορά στο πλάνο για τη νέα χρονιά, σίγουρα θα δούμε και θα δοκιμάσουμε και κάποια παιδιά για να δούμε τι μπορούμε να πάρουμε από αυτά, αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή».

Επιμέλεια: Άρης Γκουτρουμάνης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass