Δεν θα παρακολουθήσει ΝFL και ποδόσφαιρο ο Τραμπ αν γονατίσουν οι αθλητές

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2020 20:05

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενημέρωσε πως δεν προτίθεται να παρακολουθήσει αγώνες αμερικανικού ποδοσφαίρου της Νational Football League (NFL), αλλά ούτε αυτούς της US Soccer Team, εφόσον οι παίκτες γονατίσουν κατά την ανάκρουση του

Εθνικού Ύμνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό.
«Δεν θα παρακολουθώ και πολλά πια...» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας retweet μιας σχετικής ανάρτησης του Ρεπουμπλικάνου μέλους του Κονγκρέσου, Ματ Γκάετς. Και λίγο αργότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με νέα ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Και φαίνεται πως και το NFL κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά χωρίς εμένα θεατή».
Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ (USSF) αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα την κατάργηση της απαγόρευσης που ίσχυε για γονυκλισία από αθλητές κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου των ΗΠΑ, θεωρώντας ότι η προηγούμενη πολιτική ήταν «λανθασμένη» και «αποσπούσε από το μήνυμα του κινήματος "Black Lives Matter"».
Η σχετική απαγόρευση είχε αποφασιστεί το 2017, όταν το μέλος της εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών των ΗΠΑ Μέγκαν Ραπίνο γονάτισε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον αθλητή του NFL, Κόλιν Κάπερνικ, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που γονάτισε, το 2016, για να ευαισθητοποιήσει το φίλαθλο κοινό ως προς τη φυλετική ισότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass