ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (2-1)

Εσβησαν τα όνειρα...

*Με φόντο τη νέα περίοδο οι κινήσεις Γρηγορίου *Ενδιαφέρει τον μεγαλομέτοχο η εικόνα της ομάδας

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2020 21:36

Τα όνειρα της ΑΕΛ για την 7η θέση (υπό προϋποθέσεις οδηγεί στην Ευρώπη) έσβησαν πρόωρα καθώς η λαρισινή ομάδα στον πρώτο αγώνα των πλέι άουτ έχασε από τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1 μέσα στο Ael Fc Arena.

Η λαρισινή ομάδα προηγήθηκε με τέρμα του Μιλοσάβλιεβιτς στο 42’ για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι στο 45’+3 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπαράλες και να πάρουν τη νίκη με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λουίς Φερνάντεθ στο 55’.
Σαν να μην έφθανε η ήττα για την ΑΕΛ, έχασε και για αρκετό χρονικό διάστημα τον Βαγγέλη Μόρα που υπέστη θλάση και αποχώρησε από την αναμέτρηση στο 35’.
Οι «βυσσινί» μετά από εκατό παρά δύο μέρες «καραντίνα» φάνηκαν πιο ανέτοιμοι από τον Αστέρα Τρίπολης που είχε μια ταχύτητα παραπάνω στο δεύτερο μέρος. Βέβαια ευνοήθηκαν από το χρονικό σημείο της ισοφάρισης που ήρθε με πέναλτι που κέρδισαν στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου.
Ο τεχνικός Μιχάλης Γρηγορίου παρότι ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά, έδειξε να έχει στο μυαλό του την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 και φάνηκε με τη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού καθώς χρησιμοποιήθηκαν 16 παίκτες!
Πρόσωπο της ημέρας για την ΑΕΛ ο νεαρός Δημήτρης Πινακάς που ήταν στο αρχικό σχήμα και για πρώτη εμφάνιση δεν ήταν άσχημος. Ούτε μπορούμε να έχουμε απαίτηση από έναν νεαρό να οδηγήσει μια ομάδα μόνος του.
Πρόσωπο της αναμέτρησης ο Λουίς Φερνάντεθ που παρότι αγωνίστηκε για περίπου 70 λεπτά λόγω τραυματισμού, κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του με εκπληκτικό τέρμα, ενώ δημιουργούσε κάθε φορά που έπαιρνε μπάλα επικίνδυνες καταστάσεις.
Τέλος, για τη συνέχεια ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας έλεγε στο φιλικό του περιβάλλον ότι τον ενδιαφέρει μέχρι το τέλος της σεζόν η εικόνα της ομάδας, ενώ όλοι κρίνονται για τα συμβόλαια της επόμενης χρονιάς.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Με την αναμενόμενη τακτική 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους Μπέρτο (δεξιά), Μιχαήλ, Μόρα, Μούζεκ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Σετσέροβιτς, Αλί Γκαζάλ και πιο μπροστά τους Τόρζε (δεξιά), Μιλοσάβλιεβιτς, Βινίσιους (αριστερά) και στην επίθεση τον Πινακά. Τόρζε και Βινίσους άλλαζαν συχνά θέσεις.
Η ομάδα της Τρίπολης είχε κάτω από τα δοκάρια τον Παπαδόπουλο, στην άμυνα τους Κώτσιρα (δεξιά), Ματρικάρντι, Πασαλίδη, Τασουλή (αριστερά), τους Βαλιέντε, Μουνάφο αμυντικά χαφ και στα πλάγια τους Μαρκ Φερνάντεθ, Ντέλετιτς, ενώ Λουίς Φερνάντεθ και Μπαράλες ήταν το επιθετικό δίδυμο.
Η ΑΕΛ από την αρχή φάνηκε ότι ήθελε τη νίκη και άρχισε να πιέζει αλλά ο Μόρας στο 11’ δεν μπόρεσε να κάνει το 1-0. Αλλά ό,τι δεν κατάφερε αυτός το πέτυχε ο Μιλοσάβλιεβιτς στο 42’ που πέτυχε το τέταρτο διαδοχικό τέρμα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (είχαν προηγηθεί τα τρία στον αγώνα της κανονικής περιόδου στο ίδιο γήπεδο μεταξύ των δύο ομάδων).
Και ενώ όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα τελειώσει με 1-0, μια λάθος έξοδος του Κρίστινσον είχε ως αποτέλεσμα ο Μούζεκ να ανατρέψει τον Μπαράλες και ο διαιτητής να καταλογίσει πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Μπαράλες και έκανε το 1-1.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και στο 55’ με μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Λουίς Φερνάντεθ έγινε το 1-2.
Από κει και πέρα είχαμε ένα παιχνίδι αλλαγών, αλλά με τον Αστέρα Τρίπολης να πλησιάζει στο 1-3 πιο πολλές φορές απ’ ό,τι η ΑΕΛ στο 2-2, παρότι είχε την καλύτερη ευκαιρία με τον Τόρζε στο 90’.


ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
9’: Σουτ του Βινίσιους έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.
11’: Εκτέλεση φάουλ του Τόρζε από δεξιά, ο Μόρας βρίσκεται μόνος μέσα στη μικρή περιοχή αλλά σουτάρει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
18’ Σέντρα του Ντέλετιτς από δεξιά, ο Μαρκ Φερνάντεζ βρίσκεται στο δεύτερο δοκάρι, αμαρκάριστος, αλλά σουτάρει στον... αέρα.
31’: Ο Μιλοσάβλιεβιτς μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή, από δεξιά, σουτάρει αλλά η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου.
41’:Εκτέλεση φάουλ του Μαρκ Φερνάντεζ από θέση έξω αριστερά, χλιαρό το χτύπημα, η μπάλα περνάει άουτ από το αριστερό δοκάρι χωρίς να ανησυχήσει ο Κρίστινσον.
42’ Εκτελεί κόρνερ από αριστερά ο Τόρζε, ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης αποτυγχάνει να διώξει την μπάλα και ο Σετσέροβιτς από δεξιά μεταβιβάζει στον Μιλοσάβλιεβιτς, που μέσα από τη μικρή περιοχή με ωραίο σουτ κάνει το 1-0.
45+3’: Σέντρα του Τασουλή, ο Κρίστινσον κάνει άστοχη έξοδο και ο Μούζεκ ανατρέπει τον Μπαράλες με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι.
Ο Αργεντινός το εκτελεί και κάνει το 1-1.
55’: Απίθανη εκτέλεση φάουλ από τον Λουίς Φερνάντεθ και διαμορφώνει το 1-2.
66’: Σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Μουνάφο η μπάλα καταλήγει άουτ.
73’: Σουτ του Βινίσιους μέσα από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά, αλλά ο Παπαδόπουλος σε καλή θέση μπλοκάρει την μπάλα.
87’: Δυνατό σουτ του Μπόρχα Φερνάντεζ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κρίστινσον.
88’: Δυνατό φάουλ του Τόρζε αλλά αποκρούει με γροθιές ο Παπαδόπουλος.
89’: Σουτ του Χουαρέγκι από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ.
90’: Σουτ του Τόρζε από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα μόλις άουτ.
90’+5: Ατομική προσπάθεια του Κρέσπι που μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά προλαβαίνει τελευταία στιγμή και κόβει ο Μιχαήλ.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ καλύτερος ο Μιλοσάβλιεβιτς και χειρότερος ο Κρίστινσον. Όλη η άμυνα καλή στο πρώτο μέρος αλλά «πελαγοδρομούσε» στο δεύτερο, καθώς κανένας δεν ξεπέρασε τη μετριότητα. Εξαιρούμε τον Μόρα λόγω του ότι μέχρι τη στιγμή που τραυματίστηκε δεν είχε πρόβλημα η αμυντική λειτουργία.
Στα αμυντικά χαφ άρεσε ο Σετσέροβιτς αλλά όχι ο Γκαζάλ. Ο Τόρζε σπουδαίος παίκτης αλλά όχι τόσο καλός όσο ο Βινίσιους. Ο Πινακάς έχει το ελαφρυντικό του νεαρού της ηλικίας του, ενώ από τις αλλαγές ξεχώρισαν ο Ασούμπρε και ο Μπούστος. Δεν βοήθησαν ο Ηλιάδης και ο Φιλίπ.
Από την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης ο Λουίς Φερνάντεθ ήταν ο καλύτερος και ακολούθησε ο Μπαράλες . Πολλή ενέργεια είχαν τα δύο μπακ, ο Τασουλής και ο Κώτσιρας κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο που δεν έδωσε δύο φάουλ υπέρ της ΑΕΛ ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) πήγε καλά ενώ δεν είχαν πρόβλημα οι βοηθοί του Γιώργος Χριστάκογλου (Χαλκιδικής), Γιάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας).
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Ηλιάδης, Ασούμπρε, Μπαράλες, Μουνάφο, Σίτο.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μπέρτος, Μιχαήλ, Μόρας (35’ Ζίζιτς), Μούζεκ (70’ Φιλίπ), Γκαζάλ (57’ Ηλιάδης), Σεσέροβιτς (70’ Μπούστος), Μιλοσάβλιεβιτς, Τόρζε, Βινίσιους, Πινάκας (57’ Ασούμπρε).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ματρικάρντι, Πασαλίδης, Τασουλής, Μουνάφο (84’ Μπόρχα Φερνάντεθ), Βαλιέντε, Ντέλετιτς (61’ Ριέρα), Μ. Φερνάντεθ (61’ Σίτο), Λ. Φερνάντεθ (69’ Κρέσπι), Μπαράλες (84’ Χαουρέγκι).

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ:
Ο,τι καλύτερο χωρίς άγχος...

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου μίλησε χθες στους παίκτες για την προχθεσινή αναμέτρηση μεταξύ της ΑΕΛ και του Αστέρα Τρίπολης λέγοντας ότι από δω και πέρα η ομάδα δεν πρέπει να έχει άγχος γιατί δεν ήταν στόχος από την αρχή η 7η θέση, αλλά η σωτηρία. Όμως από δω και πέρα θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους γιατί η εικόνα της ομάδας είναι καθοριστικός παράγοντας και για τους ίδιους.
Στάθηκε στον αγώνα λέγοντας ότι το γκολ της ισοφάρισης του Αστέρα στο χρονικό σημείο που επιτεύχθηκε ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη την αναμέτρησης.
Σήμερα οι παίκτες θα έχουν ρεπό και αύριο θα κάνουν απογευματινή προπόνηση.ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
Χθες ο προπονητής πήγε στη Λαμία και είδε την αναμέτρηση Λαμίας-Παναιτωλικού που είναι δυο προσεχείς αντίπαλοι της ΑΕΛ. ΘΕΤΙΚΟΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ
Τέλος σε φιλικό του περιβάλλον έπλεξε το εγκώμιο για τον Δημήτρη Πινακά λέγοντας ότι έδειξε θετικά δείγματα και τον υπολογίζει για τη συνέχεια των πλέι άουτ.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ:
Ηταν όνειρο ζωής…

Ο 19χρονος Δημήτρης Πινακάς ξεκίνησε για πρώτη φορά στη βασική εντεκάδα της ΑΕΛ και σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα τόνισε: «Πιστεύω ότι το ματς κρίθηκε στις στημένες φάσεις. Καταφέραμε να προηγηθούμε, δεχτήκαμε σε μια κακή στιγμή το γκολ, πριν τελειώσει το ημίχρονο. Στη συνέχεια δεχτήκαμε ένα πολύ όμορφο γκολ, ενώ μετά ο ρυθμός έπεσε, προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε με τις αλλαγές, αλλά δεν τα καταφέραμε».

 

Φανέλες με αφιερώσεις...
Ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς μόλις πέτυχε το γκολ πήρε μια φανέλα από τον πάγκο, στην οποία αναγραφόταν ένα ευχαριστώ στους γιατρούς. «Ευχαριστούμε τους γιατρούς, νοσηλευτές του ΕΟΔΥ, thank you».
Ο Μπαράλες το γκολ της ισοφάρισης του Αστέρα το αφιέρωσε στον τραυματία πρώην παίκτη της ΑΕΛ και νυν του Αστέρα Τρίπολης Ματίας Ιγγλέσιας.

 

Τέλος ο Γκόλιας...

Σε λύση συνεργασίας προχωράει η ΠΑΕ ΑΕΛ με τον Καρδιτσιώτη ποδοσφαιριστή Νίκο Γκόλια. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στην ΑΕΛ είχε σημαντική προσφορά στην ομάδα, καθώς είχε 72 συμμετοχές και τρία γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ τη σεζόν 2019-2020 είχε μόλις μια συμμετοχή, 83 λεπτά, μάλιστα είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα στην εκτός έδρας ήττα από την Καλαμάτα με 3-0, για το Κύπελλο Ελλάδας.

 

Ο COVID-19 τα άλλαξε όλα...

ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ...

Η πανδημία του αιώνα δεν είναι επιστημονική φαντασία και τα άλλαξε όλα στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα απ’ ό,τι φάνηκε προχθές στο Ael Fc Arena. Πηγαίνεις στο γήπεδο και όλα τα πάρκινγκ είναι στη διάθεσή σου αφού θεατές δεν υπάρχουν.
Περνώντας στην αθλητική εγκατάσταση διαπιστώνεις τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας και το πρώτο που γίνεται είναι η θερμομέτρηση και η υπογραφή σχετικού εντύπου. Με το που εισέρχεσαι διαπιστώνεις ότι δεν είσαι ο μοναδικός που φοράς μάσκα και γάντια. Όλοι έχουν τα ίδια αξεσουάρ..
Παράλληλα, βλέπεις αποστάσεις μεταξύ όλων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στις κερκίδες... Στα δημοσιογραφικά ελάχιστα άτομα και με αρίθμηση.
Μεικτή ζώνη και αίθουσα συνέντευξης Τύπου είναι άγνωστες λέξεις πλέον...

 

Του Σωτ. Κέλλα
Φωτ. Αλεξ. Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass