Να ενισχυθούν τα αθλητικά σωματεία των Φαρσάλων

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2015 16:03

Την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Φαρσάλων για το 2015, ζητά με επιστολή του προς τη δημοτική αρχή, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Καπετάνος. Όπως υποστηρίζει, ο προϋπολογισμός δεν προβλέπει ούτε ένα ευρώ για την επιχορήγηση των αθλητικών συλλόγων, όχι μόνον στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο μπάσκετ και στον στίβο, ή την σκοποβολή. Μάλιστα, ζητά το θέμα να συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να συζητηθούν, οι τρόποι παροχής βοήθειας στους αθλητικούς συλλόγους της επαρχίας Φαρσάλων, τόσο στον ΑΧΙΛΛΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ, που πρωταγωνιστεί, όσο και στους αθλητικούς συλλόγους όλων των χωριών, για να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της εποχής μας, αναφέροντας μάλιστα, ότι πολλοί καλλικρατικοί δήμοι έχουν ήδη προβεί σε παρόμοιες ενέργειες, εντός του τρέχοντος έτους. Ειδικότερα η επιστολή του έχει ως εξής:

«Εγκαίρως στην τελευταία συνεδρίαση του 2014 με θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού του έτους 2015, ζητήσαμε την επιχορήγηση των δράσεων των αθλητικών σωματείων της επαρχίας Φαρσάλων και την εγγραφή σχετικού κονδυλίου στον προϋπολογισμό του Δήμου. Στους αθλητικούς αυτούς συλλόγους, αθλούνται ερασιτεχνικά πάνω από 2.000 παιδιά στην πόλη των Φαρσάλων και στα χωριά και αυτοί οι νέοι άνθρωποι, ζητούν την στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Δυστυχώς, η δημοτική αρχή στην συνεδρίαση αυτή, ομόφωνα αποφάσισε να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων, αφήνοντας το ενδεχόμενο να γίνει αυτό αργότερα, γεγονός στο οποίο αντιδράσαμε σφοδρά.

Σήμερα και ενόψει της έναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων των συλλόγων-ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, Σύλλογοι των χωριών του δήμου μας, αλλά και το άθλημα της σκοποβολής, του μπάσκετ κλπ. θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει επανεξέταση του θέματος αυτού, που από τότε είχαμε θέσει. Ζητούμε λοιπόν, ως Δημοτική Παράταξη την αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος, ως προς το θέμα της άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των αθλητικών συλλόγων-όπως πολλοί δήμοι έχουν ήδη πράξει-προκειμένου να ανασάνουν τα σωματεία που ειδάλλως απειλούνται ακόμη και με οικονομική και οργανωτική διάλυση. Παρακαλώ όπως εισαχθεί για συζήτηση και απόφαση το ως άνω θέμα, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass