Κρίσιμη μέρα η ερχόμενη Τετάρτη για το μέλλον της Super League 2

*ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ *ΑΡΧΙΣΑΝ ΧΘΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΓΚΡΟΥΠ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2020 21:00

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Την Τετάρτη  3 Ιουνίου και όχι σήμερα το μεσημέρι, όπως ήταν προγραμματισμένο, θα συνεδριάσει τελικά το Διοικητικό Συμβούλιο στη Super League 2, με θέμα την ημερομηνία επανέναρξης του πρωταθλήματος.


Κρίσιμη θεωρείται η συγκεκριμένη ημέρα για το μέλλον της Super League 2, καθώς οι 12 ομάδες της κατηγορίας καλούνται να αποφασίσουν εάν και πώς θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αλλά και τι θα προτείνουν στη Super League 1.
Ουσιαστικά λοιπόν κρίνεται το μέλλον της κατηγορίας και με αγωνία περιμένουν όλες οι ομάδες ποιες αποφάσεις θα παρθούν και πότε θα ξεκινήσουν οι αγώνες, δύο για την κανονική διάρκεια και μετά θα έχουμε τη διεξαγωγή πλέι οφ κατά πρώτο λόγο και πλέι άουτ κατά δεύτερο.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Σας καλούμε σε διοικητικό συμβούλιο, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 και ώρα 14:00 στα γραφεία της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β’ Εθνικής Κατηγορίας (Θεμιστοκλέους 42, 4ος όροφος) με τα εξής θέματα:
1. Ενημέρωση για τη συνάντηση με ΠΣΑΠ
2. Ενημέρωση σχετικά με την τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιτροπής SL 2
3. Συζήτηση για ημερομηνία έναρξης Πρωταθλήματος SL 2
4. Συζήτηση σχετικά με πρόταση της FL για τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Football League
5. Συζήτηση σχετικά με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων (σχετική εισήγηση ΠΑΕ Football League)
6. Διάφορα θέματα».
*Μία μέρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί Δ.Σ. στη Football League και ένα από τα θέματα συζήτησης θα είναι η αναδιάρθρωση.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Σε τρία γκρουπ ξεκίνησαν χθες το πρωί οι προπονήσεις (φωτ.) των παικτών του Απόλλωνα Λάρισας στο γήπεδο της Φιλιππούπολης (8.30 -11.30) και τηρούνται όλα τα μέτρα που προβλέπει το ιατρικό πρωτόκολλο.
Ο τεχνικός Αριαν Μπελά με τον συνεργάτη του Κώστα Κολομητρούση και τον  γυμναστή της ομάδας Κώστα Μαργαρίτη,  δίνουν έμφαση στον τομέα της φυσικής κατάστασης και περιμένουν πότε θα δοθεί η έγκριση να ξεκινήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα και οι ομαδικές προπονήσεις.
Το ευχάριστο είναι πως από την περασμένη Δευτέρα που έγιναν και τα τεστ για τον κορονοϊό (σ.σ. όλα τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά) δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα και οι ποδοσφαιριστές παρά το μεγάλο διάστημα απουσίας που είχαν λόγω της καραντίνας, διατηρήθηκαν σε καλή κατάσταση.
Ανυπομονούν δε και πάλι να επανέλθουν σε επίσημη αγωνιστική  δράση, με στόχο να παίξουν στα πλέι οφ και να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν, μέσα από αυτήν τη διαδικασία, που θα περιλαμβάνει αγώνες Κυριακή και Τετάρτη.

ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
Τους προβληματισμούς τους και τις ιδιαιτερότητες της Super  League  2 ανέλυσαν οι γιατροί των ομάδων στην πρόσφατη πρώτη τους τηλεδιάσκεψη.
Οι 11 από τις 12 ΠΑΕ -έλειπε όπως είναι γνωστό μόνο ο Πλατανιάς- συμφώνησαν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει διαφορετική προσέγγιση στα θέματα της ασφάλειας και υπογράμμισαν την ανάγκη να εφαρμοστεί πλήρως το ίδιο πρωτόκολλο, που ισχύει και για τη Super League  1.
«Δεν υπάρχει υγεία δεύτερης κατηγορίας… Απέναντι στην υγεία όλοι είναι ίδιοι. Οι ποδοσφαιριστές στη Super League 2 δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού…», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τους γιατρούς των ομάδων της Super  League  2.
Οι γιατροί, από εκεί και πέρα, ζήτησαν να υπάρχουν οι απαιτούμενες εγγυήσεις για να κυλήσουν όλα ομαλά, καθώς ειπώθηκε ότι προβλέπονται ποινικές κυρώσεις, οπότε τα πράγματα δεν είναι απλά.
Υπήρξε και διαπιστώθηκε επίσης ένας γενικότερος προβληματισμός για το κόστος της όλης διαδικασίας, αφού επισημάνθηκε ότι τα τεστ κορονοϊού, που επιβαρύνουν τις ΠΑΕ, θα πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε 5 ή 7 ημέρες.
Τέλος, εκφράστηκαν σοβαρές επιφυλάξεις για όλο το εγχείρημα από τρεις τουλάχιστον ομάδες (μάλιστα μέσα σε αυτές δεν ήταν ο ανατρεπτικός το τελευταίο διάστημα Απόλλωνα Σμύρνης) για το κατά πόσον θα τηρηθούν όλες οι δικλίδες ασφαλείας.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, αναμένεται να υπάρξει και νέα επαφή των ομάδων υπό τον επικεφαλής γιατρό της Ένωσης, Αντώνη Λεμονή, αν και στην τηλεδιάσκεψη δεν προσδιορίστηκε κάτι συγκεκριμένο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass