Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Β. ΜΕ 4-0 ΩΣΤΟΣΟ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ

Έκλεψε τις εντυπώσεις ο νεαρός Κόκκορας

* Μ. Ζιάκας: «Είδαμε κάποιες αδυναμίες αλλά είδαμε και τις πολλές δυνατότητες που έχει αυτή η ομάδα»

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2015 8:16

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Σ’ ένα ακόμα δυνατό αγωνιστικό τεστ στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ο Τύρναβος ηττήθηκε χθες από τον κατά μία κατηγορία μεγαλύτερο Ολυμπιακό Βόλου με 4-0. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο, όπως επισήμανε ο τεχνικός του Τυρνάβου Μίλτος Ζιάκας, η ομάδα του παρουσίασε κάποια αρνητικά αλλά και κάποια θετικά στοιχεία. Ένα από τα θετικά, λοιπόν, στοιχεία του Τυρνάβου ήταν η πολύ καλή εικόνα του νεαρού επιθετικού από το Αργυροπούλι, Δημήτρη Κόκκορα που στην κυριολεξία έκλεψε τις εντυπώσεις και κέρδισε επάξια το χειροκρότημα τόσο των γηπεδούχων όσο και των φιλοξενουμένων. Οι «κυανέρυθροι» έχασε ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, ωστόσο κέρδισαν έναν πολλά υποσχόμενο επιθετικό που πέρσι είχε μπει στο «στόχαστρο» μεγάλων ελληνικών ομάδων. Και δίπλα σ’ αυτόν μια πλειάδα νεαρών παικτών με μεγάλες ικανότητες που στελεχώνουν τον φετινό Τύρναβο και δείχνουν ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον.

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό μέρος η ουσία είναι ότι ο Τύρναβος δέχθηκε πολύ μεγάλη πίεση από μία ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας όπως ο Ολυμπιακός Βόλου κι αυτό ήταν το ζητούμενο για τον τεχνικό Μίλτο Ζιάκα. Αφενός να τσεκάρει τις αντοχές των παικτών του και αφετέρου να δει πώς μπορούν να αντιδράσουν σε κατάσταση διαρκούς πίεσης.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 9ο λεπτό όταν ο Χιντζίδης εκτέλεσε φάουλ, όμως ο τερματοφύλακας Παπαγιάννης αιφνιδιάστηκε (αν και το σουτ δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο) και δεν μπόρεσε να αποκρούσει την μπάλα.

Στο 25’ ο Κόκκορας στην πρώτη ολοκληρωμένη επιθετική ενέργεια του Τυρνάβου, επιχείρησε δυνατό σουτ για να μπλοκάρει ο Δασκαλάκης, ενώ στο 30’ οι «κυανέρυθροι» έφτασαν κοντά στο γκολ όταν μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Μπαρούτα από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στον Παπαχρήστο, αυτός «έσπασε» την μπάλα δεξιά στον Τσιρλίδη ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να σουτάρει δυνατά (φάνηκε ότι αιφνιδιάστηκε) και να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δόθηκε.

Στο 45’ ο Τύρναβος βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο όταν ο Παπαχρήστος έκλεψε την μπάλα από τα δεξιά, έβγαλε την παράλληλη σέντρα αλλά ο Τσιρλίδης δεν πρόλαβε την μπάλα.

Κάτι ανάλογο έγινε και στο 47’ όταν ο Μπαρούτας σέντραρε από αριστερά αλλά ο Νούσιος στο δεύτερο δοκάρι δεν πρόλαβε με προβολή να παραβιάσει την αντίπαλη εστία.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, με την είσοδο στην επανάληψη των Φερνάντες, Ντιέγκο Λεόν, Μοράν, ανέβασε στροφές και έγινε πιο απειλητικός. Την ίδια στιγμή ο Μίλτος Ζιάκας άρχισε να ρίχνει στο παιχνίδι αρκετούς νεαρούς παίκτες με αποτέλεσμα οι ισορροπίες να διαφοροποιηθούν.

Στο 50’ ο Μοράν με ψηλοκρεμαστό πλασέ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 56’ η άμυνα του Τυρνάβου έσωσε μια επικίνδυνη κατάσταση που δημιούργησαν οι Γκουγκούδης και Μοράν.

Στο 65’ ο Τύρναβος έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση όταν ο Κόκκορας εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας, «τσίμπησε» την μπάλα από τον τερματοφύλακα Στρατηλάτη και πλάσαρε σε κενή εστία από πλάγια θέση για να διώξει πάνω στη γραμμή ο Νικολακόπουλος.

Στο 67’ οι φιλοξενούμενοι είχαν και δεύτερο δοκάρι με τον Μοράν σε κοντινό πλασέ, ενώ στο 69’ ο Γκουγκούδης έκανε το 0-2.

Στο 71’ ένα δυνατό σουτ του Νούσιου πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 76’ μετά από ωραία ενέργεια του Τασιούλη, ο Νούσιος με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Το 0-3 έγινε στο 79’ από τον Μοράν στο 79’, ενώ το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο 86’ ο Γκουγκούδης.

«Ήταν ένα πολύ δυνατό φιλικό από το οποίο εγώ βγάζω χρήσιμα συμπεράσματα. Είδαμε κάποιες αδυναμίες αλλά είδαμε και τις πολλές δυνατότητες που έχει η ομάδα. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, συνεχίζουμε και πιστεύω ότι μέρα με τη μέρα και στον κατάλληλο χρόνο θα είμαστε όσο έτοιμοι χρειάζεται για να είναι ο Τύρναβος αυτός που ζητάμε» δήλωσε μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του Τυρνάβου Μίλτος Ζιάκας και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι μέσα από τέτοια παιχνίδι στα οποία ξέρουμε ότι θα δεχθούμε πολύ μεγάλη πίεση τα παιδιά δείχνουν ότι ανταποκρίνονται σιγά-σιγά, αρχίζουν να συνειδητοποιούν κάποια πράγματα και νομίζω ότι με λίγη τύχη το σκορ θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό. Θα μπορούσα να πω ότι ήταν πλασματικό σε σχέση με την εικόνα που είχε η ομάδα».

*Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Τσιτσανούδης με βοηθούς τους κ. Γκαρέλη και Ακρίβο.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Ζιάκας): Παπαγιάννης, Αϊβάζης, Μπαρούτας, Μητσογιάννης, Καρλιάμπας, Μπαξεβάνος, Λούγκος, Κόκκορας, Τσιρλίδης, Λίταινας, Παπαχρήστος (Κούτσικος, Παπαϊωάννου, Μανιώτης, Τσιάγκος, Δάσσιος, Παναγιωτίδης, Τασιούλης, Κρίτσας, Νασιάκος, Σβερκούλης, Νούσιος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Χαραλαμπίδης): Δασκαλάκης, Αλαμάνης, Αρβανίτης, Ζέρης, Καραμανλής, Καρράς, Νικολιάς, Παναγιώτου, Σκοπελίτης, Τσιάρας, Χιντζίδης (Φερνάντεζ, Ντιέγκο Λεόν, Μοράν, Γιαλαμίδης, Γκουγκούδης, Κεσίδης, Μπουτζίκος, Νικολακόπουλος, Στρατηλάτης).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass