Επανεκκινεί η ανδρική ομάδα πόλο του ΝΟΛ

Η ΚΟΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α2 ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΟ FINAL-4 - ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΛ ΚΑΘΩΣ Η ΚΟΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2020 22:11

Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΕ κατέληξε στο οριστικό πρόγραμμα των αθλημάτων του υγρού στίβου για το υπόλοιπο της χρονιάς, βάσει του οποίου το λαρισινό ενδιαφέρον στο πόλο επικεντρώνεται στην ανδρική ομάδα του ΝΟΛ, που αγωνίζεται στην Α2 Εθνική και διεκδικεί την είσοδό της στο final-4.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΚΟΕ, εντός του Ιουλίου θα ολοκληρωθεί και το πρωτάθλημα της Α2 ανδρών με τη διεξαγωγή των υπόλοιπων αγώνων της Α’ φάσης και στη συνέχεια, οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο θα παίξουν σε final-4, διεκδικώντας τα δύο εισιτήρια ανόδου. Δεν θα υπάρξουν υποβιβασμοί. Αυτό σημαίνει ότι επειδή ο ΝΟΛ βρίσκεται στο γκρουπ 1-4 θα δώσει τα παιχνίδια που υπολείπονται για την ολοκλήρωση της Α’ φάσης και εάν τερματίσει στη δυάδα στον όμιλό του, τότε θα συνεχίσει στο final-4 (όπου θα αναδειχθούν οι δύο ομάδες που θα κερδίσουν την άνοδο στην Α1 Ανδρών).
«Βασική παράμετρος για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος είναι το άνοιγμα των κολυμβητηρίων. Φυσικά η κατάσταση δεν θα είναι η ίδια, αφού θα πρέπει να τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής που θα αποφασίσουν οι ειδικοί. Από κει και πέρα με μεγάλη μας χαρά θα επιστρέψουμε στην πισίνα και στην αγωνιστική δράση. Απομένουν πέντε παιχνίδια για να ολοκληρωθεί η Α’ φάση και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πετύχουμε την είσοδό μας στο final-4» σχολίασε ο υπεύθυνος της ομάδας πόλο των ανδρών Γιώργος Καντώνιας, ενώ από την πλευρά του ο προπονητής Γιάννης Παπαγιαννάκης επισήμανε:
«Πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί ξανά η ομάδα γιατί βρισκόμαστε σε απραξία πάνω από 2,5 μήνες. Ειδικά στο πόλο το πρόβλημα είναι πιο μεγάλο, γιατί δεν μπορούμε να προπονηθούμε μέσα στην πισίνα.
Επομένως θα πρέπει να μας δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μίνιμουμ 3 εβδομάδες, ώστε να επανέλθουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Σκεφτείτε ότι η τελευταία προπόνηση έγινε στις 12 Μαρτίου» είπε ο Γιάννης Παπαγιαννάκης, ο οποίος αναφερόμενος στους στόχους της ομάδας, όταν αρχίσει ξανά η αγωνιστική δράση είπε:
«Βαθμολογικά είμαστε αρκετά καλά μετά τα τελευταία επιτυχή αποτελέσματα. Πριν τη διακοπή είχαμε ένα πολύ καλό μομέντουμ και ελπίζω να το συνεχίσουμε. Το πρόγραμμα από εκεί που σταμάτησε είναι αρκετά καλό και πιστεύω ότι είμαστε μέσα στον στόχο του final-4».

 

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Σε αντίθεση με την ανδρική ομάδα πόλο του ΝΟΛ, η χρονιά για τη γυναικεία ομάδα στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής έχει τελειώσει οριστικά. Ο λαρισινός σύλλογος μετείχε στον όμιλο 6-9, δηλαδή στο γκρουπ της παραμονής και μετά την απόφαση σύμφωνα με την οποία καμία ομάδα δεν θα υποβιβαστεί, οι αγώνες σ’ αυτό το γκρουπ δεν θα διεξαχθούν. Στην αγωνιστική δράση θα επιστρέψουν μόνο οι ομάδες του ομίλου 1-5 που σχετίζεται με την ανάδειξη του πρωταθλητή.
Τη νέα σεζόν οι ομάδες της Α1 Εθνικής του πόλο γυναικών θα αυξηθούν κατά μία, δηλαδή από 9 σε 10, καθώς θα προστεθεί η ομάδα που θα κερδίσει την άνοδο από την Α2.

 

Η ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Η ΚΟΕ ξεκαθάρισε ότι θα ολοκληρώσει τα εθνικά πρωταθλήματα κολύμβησης μέχρι το τέλος Αυγούστου, εφόσον καταστεί δυνατή η επιστροφή όλων των αθλητών στα κολυμβητήρια ως τις 30 Ιουνίου. Σε μία τέτοια περίπτωση, τα ηλικιακά πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σε επίπεδο περιφερειών. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θα μετέχουν τα σωματεία Θεσσαλίας, Καρπενησίου, Λαμίας και Κατερίνης και οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ανοικτό κολυμβητήριο του Βόλου.

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Θα διεξαχθεί ενιαίο πρωτάθλημα για όλες τις κατηγορίες (και την ΟΠΕΝ), σε τέσσερις περιφέρειες, ήτοι Νότια Ελλάδα στην Αθήνα, Βόρεια Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη, Κρήτη στα Χανιά και Νησιά Αιγαίου στη Χίο. Οι αγώνες θα γίνουν εντός του πρώτου 15νθημέρου του Αυγούστου, με την προϋπόθεση ότι θα έχει μεσολαβήσει χρονικό διάστημα 45 ημερών από την έναρξη της λειτουργίας των κολυμβητηρίων.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass