ΑΕΛ: Προετοιμασία που θυμίζει… καλοκαίρι

ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΙ ΕΝΩ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2020 22:05

Με αμείωτη ένταση και χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της ΑΕΛ στις γηπεδικές εγκαταστάσεις των Δένδρων, όπου οι «βυσσινί» δίνουν τον καλυτερό τους εαυτό ώστε να βρεθούν στον ανώτερο βαθμό ετοιμότητας όταν ξαναρχίσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους.

Το κύριο βάρος από τον τεχνικό Μιχάλη Γρηγορίου και τους συνεργάτες του επικεντρώνεται στη φυσική κατάσταση και υπάρχει μεγάλη διάθεση αλλά και συνέπεια, στα τρία διαφορετικά γκρουπ που γυμνάζονται, κάτω από νέες συνθήκες, στις οποίες όλοι αναγκαστικά προσπαθούν να προσαρμοστούν μετά την αποχή από τα μέσα Μαρτίου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Κι ενώ η θερμοκρασία συνεχώς ανεβαίνει και αναμένεται να φτάσει ακόμη και τους 35 βαθμούς Κελσίου, η τεχνική ηγεσία έχει καταρτίσει ένα ειδικό πρόγραμμα, με σκοπό να τους φέρει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας.
Ο προπονητής της λαρισινής ομάδας Μιχάλης Γρηγορίου θα χρειαστεί τουλάχιστον τρεις εβδομάδες ακόμη για να έχει έτοιμους τους ποδοσφαιριστές του για τη σέντρα, αναμένοντας νέα για την ημερομηνία επανέναρξης, που πιθανολογείται πως θα είναι το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου.
Κατά τα άλλα, δύναμη, φυσική κατάσταση, τεχνική και τελειώματα περιελάμβανε το χθεσινό μενού, ενώ και σήμερα Κυριακή θα τηρηθεί κανονικά το πρόγραμμα.

 

ΕΛΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ… ΕΥΡΩΠΗ
Η ΑΕΛ εκτός του ότι θέλει να είναι έτοιμη για τη διαδικασία των πλέι άουτ, έχει και κάποιες κρυφές ελπίδες πως μπορεί να παίξει στην Ευρώπη αν πάρει τελικά την 7η θέση της βαθμολογίας.
Και αυτό γιατί το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της FIFA επέβαλε στον Άρη την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για δύο μεταγραφικές περιόδους, ουσιαστικά μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.
Ο λόγος της τιμωρίας είναι το δελτίο που εκδόθηκε στον Φιορίν Ντουρμισάι, τον οποίο ο Άρης απέκτησε τον Ιανουάριο. Η FIFA έκρινε ότι ο Άρης δεν είχε δικαίωμα να κάνει αυτή την προσθήκη, αφού εις βάρος του εκκρεμούσαν υποθέσεις με παίκτες που ζητούσαν χρήματα ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία οφείλονταν σε αυτούς από την ΠΑΕ με το προηγούμενο ΑΦΜ και ως εκ τούτου τον τιμώρησε με απαγόρευση μεταγραφών ουσιαστικά μέχρι το καλοκαίρι του 2021.
Οι «κιτρινόμαυροι» λογικά θα προσφύγουν στο CAS για να μειώσουν ή να εξαφανίσουν την ποινή και αν δεν δικαιωθούν το πρόβλημα θα είναι τεράστιο, αφού οι Θεσσαλονικείς έχουν αυτό το καλοκαίρι διψήφιο αριθμό συμβολαίων που λήγουν (τα οποία δεν θα μπορούν να ανανεώσουν).

 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE
Η Super League έστειλε το μήνυμά της με ανάρτηση στα social media για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Κρατάμε αποστάσεις, μένουμε ασφαλείς» η αναφορά της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, τη στιγμή που οι περισσότερες ομάδες έχουν ξεκινήσει και πάλι τις προπονήσεις, με σκοπό να αγωνιστούν στη διαδικασία των πλέι οφ και πλέι άουτ.

 

ΤΡΕΙΣ ΞΕΝΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ;
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι αγώνες των πλέι οφ της Super League 1 θα διεξαχθούν με Ελληνες διαιτητές λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού.
Όμως, δημοσίευμα της «Forza» υποστηρίζει ότι από την ΕΠΟ αναζητούν τρόπο να έρθουν εντός Μαΐου τρεις ξένοι διαιτητές στην Ελλάδα και να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών, ώστε να είναι έτοιμοι να σφυρίξουν στους αγώνες, που πιθανόν να διεξαχθούν στα μέσα Ιουνίου.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass