Χωρίς πρωταθλητή μετά από 75 χρόνια!

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ EREDIVISIE ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2019/20 -ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2020 16:18

Οριστικά χωρίς πρωταθλητή θα παραμείνει η ολλανδική Eredivisie για τη σεζόν 2019/20, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έπειτα από την απόφαση που πήρε η ολλανδική ομοσπονδία με τις ομάδες της κατηγορίας, στη… μαραθώνια τηλεδιάσκεψη που

πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι. Μέχρι την 25η αγωνιστική -την τελευταία δηλαδή που διεξήχθη κανονικά μέχρι το «lockdown» στο ολλανδικό πρωτάθλημα εξαιτίας της έξαρση του ιού Covid-19- στην πρώτη θέση της βαθμολογίας συγκατοικούσαν ο ‘Αγιαξ και η Αλκμάαρ με 56 βαθμούς, έχοντας 6 περισσότερους από την 3η Φέγενορτ. Ο «Αίας» είχε ένα μικρό προβάδισμα λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων, όμως αυτό δεν έπαιξε κανέναν απολύτως ρόλο στην ψηφοφορία των συλλόγων της πρώτης κατηγορίας του ολλανδικού ποδοσφαίρου, καθώς αποφασίστηκε να μην απονεμηθεί τίτλος τη φετινή σεζόν και να μπει «παύλα» στο κεφάλαιο «πρωταθλητής». Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μετά από 75 χρόνια η Eredivisie δεν βγάζει πρωταθλητή. Σε ό,τι αφορά τώρα στα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα τεθεί σε ισχύ η κατάταξη την ημέρα της διακοπής, κάτι που είχε ζητήσει να ισχύσει και η UEFA κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τις 55 ομοσπονδίες-μέλη, σε όσες χώρες δεν καταστεί δυνατό να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα λόγω του κορονοϊού. Με απλά λόγια, ο Αγιαξ θα μπει απευθείας στους ομίλους του επόμενου Champions League, η Αλκμάαρ θα συμμετάσχει στον γ’ προκριματικό γύρο, ενώ οι Φέγενορτ, Αϊντχόφεν και Βίλεμ θα πάρουν τα «εισιτήρια» για το Europa League. Στο ζήτημα των υποβιβασμών και προβιβασμών, η ομοσπονδία δεν συζήτησε καν την πρόταση για αύξηση των ομάδων (από 18 σε 20), προκειμένου να διατηρηθούν στην Eredivisie οι Βααλβάικ, Ντεν Χάαγκ και να προαχθούν παράλληλα και οι Καμπούρ και Ντε Γκράαφσαπ που κατείχαν τις δύο πρώτες θέσεις της Β’ Κατηγορίας. Μετά από ψηφοφορία που έγινε από τους συλλόγους και της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας, αποφασίστηκε -με 16 ψήφους υπέρ, 9 κατά και 9 «λευκά»- να παραμείνουν στην Eredivisie οι Βααλβάικ και Ντεν Χάαγκ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass