«Λύνουμε τα χέρια των ομοσπονδιών»

*ΤΟΝΙΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ *Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2020 15:57

Στην τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα τροποποίησης των κανονισμών οργάνωσης και διεξαγωγής πρωταθλημάτων όλων των αθλημάτων, ειδικά για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης

Αυγενάκης, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Κύρωση της από 30.3.2020 ΠΝΠ «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».
«Πρόκειται για μία διάταξη, η οποία δίνει τη δυνατότητα τροποποίησης κανονισμών και προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων με άμεση ισχύ. Πλέον η κάθε ομοσπονδία, ο κάθε οργανισμός, που έχει την ευθύνη διοργάνωσης αθλητικών γεγονότων πρωταθλημάτων, θα μπορεί, παίρνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα που διαμορφώνονται σε διεθνές, ευρωπαϊκό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο ανά άθλημα, να πάρει σχετική απόφαση, πάντοτε, όμως, λαμβάνοντας υπόψη τις εντολές, τις κατευθύνσεις, τις συμβουλές των ειδικών», είπε ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε: «Μέχρι στιγμής στη χώρα μας ακούσαμε τους ειδικούς και δεν χάσαμε. Αυτό, τουλάχιστον, κάνουν και τα κορυφαία στελέχη των αθλητικών ομοσπονδιών και διοργανώσεων. Και για αυτό τον λόγο, μέσα από αυτή τη διάταξη, τους δίνουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουν, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα που εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλύτερα, έτσι ώστε είτε να διακοπούν πρωταθλήματα, είτε να μεταφερθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους».
Ο υφυπουργός ανέφερε εξάλλου ότι η διάταξη δίνει τη δυνατότητα να παρθούν αποφάσεις στα όργανα με αυξημένη πλειοψηφία κατά 3/4 επί του συνόλου των μελών. «Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό λύνει τα χέρια τους. Έχουμε κάνει αρκετά μεγάλη ζύμωση με όλους, με όλη την αθλητική οικογένεια. Μάλιστα και χθες είχα μία πολύ ενδιαφέρουσα τηλεδιάσκεψη με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και με όλα τα μέλη των Ολυμπιακών Ομοσπονδιών. Το περιμένουν, το δέχονται, το θέλουν, διότι με αυτό τον τρόπο - όπως είπα και πριν - λύνονται τα χέρια τους ώστε να πάρουν αποφάσεις και κυρίως να στηρίξουν τα αθλήματα, που, ομολογουμένως, έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά».
Απαντώντας, δε, στον βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ., Ανδρέα Λοβέρδο, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι, χωρίς σχετική νομοθετική διάταξη, οι όποιες αλλαγές αποφασίζονταν θα ήταν «ξεκρέμαστες».
Αναφερόμενος στο άλλο εδάφιο της τροπολογίας, για τη μεταβατική λειτουργία του ΕΣΚΑΝ έως ότου διαπιστωθεί η λειτουργική ετοιμότητα του διαδόχου φορέα (ΕΟΚΑΝ), ο Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι του WADA, ενώ εκτίμησε ότι θα χρειαστεί περίπου ένα εξάμηνο για να είναι έτοιμος προς λειτουργία ο νέος φορέας.
«Για να είμαστε συνεπείς, λοιπόν, απέναντι στις υποχρεώσεις μας προς τη WADA, έχω καταθέσει αυτή την τροπολογία, η οποία, βεβαίως, συνδέεται άμεσα με την πανδημία, όπως, τουλάχιστον, διατυπώθηκε στις τηλεδιασκέψεις που έχουμε με τα κορυφαία στελέχη της WADA. Πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα. Αυτό είναι κάτι το οποίο εμείς το πράττουμε. Και, βεβαίως, θέλουμε να είμαστε απολύτως συνεπείς απέναντι σε έναν Οργανισμό, ο οποίος κατά το παρελθόν μας έδειξε κίτρινη και μετέπειτα κόκκινη κάρτα», είπε ο κ. Αυγενάκης.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, δεν παρέλειψε να εξάρει τη συμβολή της αθλητικής οικογένειας της χώρας στη μάχη κατά του κορονοϊού, με την ενίσχυση του μηνύματος «μένουμε στο σπίτι», «αθλούμαστε στο σπίτι», «τρώμε υγιεινά» και συμβάλουμε στην προσπάθειa που κάνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για συγκέντρωση φιαλών αίματος. Ειδική αναφορά έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού στη δημοπράτηση αθλητικών ενθυμίων, μέσω του οποίου ενισχύεται το έργο του Υπουργείου Υγείας.
«Από το βήμα της Βουλής, μου δίνεται η ευκαιρία να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς όλα τα μέλη της αθλητικής οικογένειας της χώρας μας, προς όλους τους αθλητές, τους κορυφαίους αθλητές, τους Ολυμπιονίκες μας, όλους αυτούς που από την πρώτη μέρα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συνέβαλαν και εκείνοι, με τον δικό τους τρόπο, στην όλη προσπάθεια που είναι συγκινητική και τους αξίζει ένα μεγάλο «μπράβο», ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από όλους μας», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού και αναφέρθηκε και σε μια ακόμη διάσταση της προσφοράς της αθλητικής οικογένειας:  «Η κοινωνία δεν είναι μόνη της. Έχει την αθλητική οικογένεια, που στηρίζει και εκείνη τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει το σύνολο των Ελλήνων πολιτών».
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ
 Τις προτάσεις της για την επανεκκίνηση του ελληνικού στίβου σε προπονητικό και αγωνιστικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19, απέστειλε χθες η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.
Οι προτάσεις περιλαμβάνουν σταδιακή επάνοδο στο προπονητικό και αγωνιστικό πλαίσιο, με βάση πάντοτε τα υγειονομικά δεδομένα και τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων με στόχο τη διεξαγωγή όλων των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων το διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου και τη διεξαγωγή διασυλλογικών και περιφερειακών αγώνων από τα μέσα Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι τα μεγάλα δρομικά γεγονότα του ΣΕΓΑΣ έχουν επαναπρογραμματιστεί για την περίοδο Σεπτέμβρίου - Νοεμβρίου. Στην επιστολή επισημαίνεται ακόμη, η περαιτέρω στήριξη των αθλητικών σωματείων και των Ομοσπονδιών, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας, στα οικονομικά τους μεγέθη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass