ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Ο ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΠΛΟΥΣ

«Φιλοκτήτης» και φέτος

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2015 7:55

Οι Φίλοι της Μαραθώνιας Κολύμβησης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Δήμος Αγιάς συνδιοργανώνουν τον 10ο Πανελλήνιο Κολυμβητικό Αγώνα Μεγάλης Απόστασης «Φιλοκτήτης». Φέτος με αφορμή τα 10 χρόνια του «Φιλοκτήτης» θα διεξαχθεί και μαραθώνιος αγώνας 10 χλμ! Θα πραγματοποιηθεί βέβαια και ένας μαραθώνιος 5 χλμ για αυτούς που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε μικρότερη απόσταση.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 στις 11:00 (τα 10 χμ) και 13:00 (5 χμ). Tην ίδια μέρα θα διεξαχθεί και αγώνας 500μ. για μικρά παιδιά έως 14 ετών. Για το συγκεκριμένο αγώνα ενυπόγραφη δήλωση συναίνεσης κηδεμόνα είναι απαραίτητη, εκτός από το πιστοποιητικό υγείας ή το δελτίο αθλητή, ενεργό και θεωρημένο για το 2015!

Ο κολυμβητικός παράπλους «Φιλοκτήτης» διεξάγεται χωρίς διακοπή και με μεγάλη επιτυχία από το 2006 στα παράλια του Νομού Λάρισας. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς κολυμβητικούς αγώνες μεγάλων αποστάσεων ανοικτής θαλάσσης ανάμεσα στους περίπου 35-40 αγώνες που διεξάγονται κάθε χρόνο σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σε αντίθεση με τον σύγχρονο τρόπο προβολής του αθλητισμού που είναι ο αμειβόμενος πρωταθλητισμός, η μαραθώνια κολύμβηση αποτελεί ένα σημαντικό τρόπο ανάδειξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Κυρίαρχο στοιχείο είναι η ανιδιοτελής αγάπη για την κολύμβηση και ειδικότερα για την μαραθώνια κολύμβηση, ένα άθλημα που απαιτεί προσωπική υπέρβαση και που συναποτελεί μαζί με τους μαραθώνιους δρόμους την εποποιία της ανθρώπινης υπερπροσπάθειας. Στον μοναδικό στο είδος του, κολυμβητικό αγώνα του νομού Λάρισας έχουν συμμετάσχει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μαραθώνιας κολύμβησης στην Ελλάδα, όπως ο Άρης Πολύζος ένας από τους τέσσερις Έλληνες που πέρασαν κολυμπώντας τη Μάγχη, ο Μαθάς Γιώργος που είναι ο πιο παλιός μαραθώνιος κολυμβητής και ο πρώτος Έλληνας που πέρασε τη Μάγχη καθώς και ο Στεφανάτος Γιώργος, ο οποίος είναι από τους πιο γνωστούς αθλητές με ειδικές ανάγκες στην Ελλάδα, Ολυμπιονίκης στους αγώνες της Σεούλ και ο πρώτος αθλητής με κινητική αναπηρία που συμμετέχει συνεχώς από το 1993 σε αγώνες μαραθώνιας κολύμβησης στην Ελλάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass