Europa League 2015/16: Η «ακτινογραφία» της κλήρωσης

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2015 18:44

 

Ικανοποιητική χαρακτηρίζεται η κλήρωση των ομίλων στο Europa League, για τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς μετά την σχετική διαδικασία που διεξήχθη στο Μονακό, προκύπτει το συμπέρασμα, πως οι δύο εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχουν σημαντικές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού. Με την υπόθεση εργασίας, ότι στον όμιλο του ΠΑΟΚ η πρώτη θέση είναι «καπαρωμένη» από την Ντόρτμουντ, ο «δικέφαλος του βορρά» αναμένεται να διεκδικήσει την δεύτερη προνομιούχο θέση από την Κράσνονταρ, καθώς υπό φυσιολογικές συνθήκες, η Καμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν θα αποτελέσει τον «κομπάρσο» του 3ου ομίλου. Οι Ρώσοι είναι μία ομάδα που «παίζεται» από τον «καλό» ΠΑΟΚ, καθώς βρίσκεται στην μέση της βαθμολογίας στο ρωσικό πρωτάθλημα, με συγκομιδή εννέα βαθμών σε έξι αγώνες και με βασικό πλεονέκτημα την καλή αμυντική λειτουργία.

Κάτι ανάλογο, ισχύει και για τον «νεοφώτιστο» στους ομίλους, Αστέρα Τρίπολης, καθώς την πρώτη θέση του 11ου ομίλου, αναμένεται να καταλάβει η Σάλκε, με τους Αρκάδες, τον ΑΠΟΕΛ και την Σπάρτα Πράγας να διεκδικούν το «χρυσό εισιτήριο». Οι Κύπριοι δείχνουν ασταθείς και προβληματικοί, κάτι που αποδείχθηκε και από τον αποκλεισμό από την Αστάνα με δύο ισοπαλίες (0-0 εκτός και 2-2 εντός), που οδήγησε στην αντικατάσταση του Ντομίνγκος Πασιέντσια από τον Τιμούρ Κετσπάγια. Οσον αφορά στην Σπάρτα Πράγας, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί την ομάδα «φόβητρο» και στηρίζεται στον κλασσικό τσέχικο τρόπο παιχνιδιού με καλή κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας.

«Σφαγή» αναμένεται να γίνει στον 1ο όμιλο, καθώς Σέλτικ, Αγιαξ και Φενερμπαχτσέ θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις δύο θέσεις, ενώ στον 2ο, Λίβερπουλ και Μπορντό έχουν προβάδισμα έναντι της Ρούμπιν Καζάν. Στον 4ο όμιλο, η Νάπολι είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση και οι Μπριζ, Λέγκια Βαρσοβίας και Μίντιλαντ θα παίξουν για την πρόκριση, ενώ στον 5ο όμιλο, η Βιγιαρεάλ δεν χάνει την πρόκριση, όπως και στον 6ο η Μαρσέιγ, αφήνοντας μοιρασμένες ελπίδες για την 2η θέση, στις Μπράγκα, Σλόβαν Λίμπερετς και Γκρόνινγκεν. Ο 7ος όμιλος έχει δύο λογικά φαβορί που είναι η Λάτσιο και η Σεντ Ετιέν, ενώ στον 8ο αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να περάσουν η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η Μπεσίκτας. Στον 9ο όμιλο η Φιορεντίνα θα προκριθεί, με τις Βασιλεία και Λεχ Πόζναν να διεκδικούν το δεύτερο «εισιτήριο», ενώ «φωτιά» είναι ο 10ο όμιλος με τις Τότεναμ, Αντερλεχτ και Μονακό να «μάχονται» για τις δύο προνομιούχες θέσεις. Τέλος, στον 12ο όμιλο, η Αθλέτικ Μπιλμπάο έχει ασφαλές προβάδισμα, ενώ Αουγκσμπουργκ, Παρτιζάν Βελιγραδίου και Αλκμααρ, θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass