Γιάννης Κουτσιώρας:

Να κρατήσουμε όρθιο τον κλασικό αθλητισμό

*Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΕΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΪΟΥ *«ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΜΑΪΟΥ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ» *ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2020 17:22

Με τη συμμετοχή του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου, του μέλους του Δ.Σ. Σπύρου Κέλλη και του Λαρισαίου Εθνικού προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα πραγματοποιήθηκε το τρίτο κατά σειρά διαδικτυακό σεμινάριο της ομοσπονδίας, η θεματολογία του οποίου βασίστηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19.

Από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν και τα οποία έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού ήταν το άνοιγμα των σταδίων και η πιθανότητα διεξαγωγής αγώνων τον Αύγουστο.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Όπως επισήμανε στην «Ε» ο Γιάννης Κουτσιώρας «στόχος μας είναι να κρατήσουμε όρθιο το οικοδόμημα του κλασικού αθλητισμού στη χώρα μας». Ο εθνικός προπονητής του ΣΕΓΑΣ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον ρόλο που μπορούν να παίξουν οι διεθνείς αγώνες, όπως τα Βαλκανικά πρωταθλήματα και το Ευρωπαϊκό, η διεξαγωγή των οποίων θα τονώσει τη δράση και θα κρατήσει το κίνητρο των αθλητών και αθλητριών.
«Είναι πλέον κοινή διαπίστωση ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Πρέπει μέχρι τις 15 Μαΐου το αργότερο να επιστρέψουν στα στάδια οι αθλητές, γιατί η παρατεταμένη προπονητική απραξία (αποπροπόνηση) έχει σημαντικές επιπτώσεις στους αθλητές, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την απόδοσή τους και ως κατά συνέπεια απαιτείται ένας συγκεκριμένος χρόνος προετοιμασίας, προκειμένου να επανέλθουν στα επίπεδα προ της κρίσης του κορονοϊού.
Επιπλέον δε έχουμε μπροστά μας, στα τέλη Αυγούστου, το Πανευρωπαϊκό στο Παρίσι, μία μεγάλη διοργάνωση και οι αθλητές θα πρέπει να είναι πανέτοιμοι. Φυσικά οι διεθνείς διοργανώσεις, όπως το Πανευρωπαϊκό, τα Βαλκανικά πρωταθλήματα που και αυτά προγραμματίζονται για τον Αύγουστο τονώνουν τη δράση και διατηρούν το κίνητρο των αθλητών, ωστόσο χρειάζεται να βρεθεί ο χρόνος για να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία. Όσο λείπει η ειδική προπόνηση τόσο πιο πολύ επηρεάζεται η φάση της αποπροπόνησης. Επομένως είναι σημαντικό να δούμε πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια.
Συγκεκριμένα, σχετικά με το τελευταίο βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το υπουργείο και η πρότασή μας είναι από την 1η Μαΐου να μπει στα στάδια ένας περιορισμένος αριθμός αθλητών και μέχρι τέλος Μαΐου σταδιακά να έχουν πρόσβαση όλοι οι αθλητές. Ελπίζουμε να το επιτρέψουν οι συνθήκες και να πάνε όλα καλά προς αυτήν την κατεύθυνση».
ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ο Γιάννης Κουτσιώρας μίλησε και για τις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και τους αθλητές της περιφέρειας λέγοντας: «Στόχος μας εκτός από τους αθλητές υψηλού επιπέδου είναι να στηρίξουμε τα σωματεία, τους αθλητές της περιφέρειας, τα Πανελλήνια πρωταθλήματα, για τα οποία η IAF έχει δώσει ημερομηνίες διεξαγωγής στις 8-9 Αυγούστου και τέλος τους περιφερειακούς τοπικούς αγώνες. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τους μαθητές που είναι στην 3η Λυκείου, που προετοιμάζονται για τις Στρατιωτικές Σχολές και τα ΤΕΦΑΑ και οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν. Παράλληλα υπάρχουν τα μικρότερα ηλικιακά Πανελλήνια πρωταθλήματα που δίνουν μπόνους στους νικητές. Δεν μπορούμε λοιπόν να τα παραβλέψουμε όλα αυτά. Όλα αυτά μας προβληματίζουν πάρα πολύ και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, προκειμένου να κρατήσουμε όπως προείπα όρθιο το οικοδόμημα του στίβου στη χώρα μας» κατέληξε ο Λαρισαίος εθνικός προπονητής του ΣΕΓΑΣ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το διαδικτυακό σεμινάριο που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες παρακολούθησαν περισσότερα από 650 άτομα, αριθμός ιδιαίτερα εντυπωσιακός, που αντανακλά τη συστηματική δουλειά που κάνει η ομοσπονδία στο συγκεκριμένο κομμάτι, μέσω της Επιτροπής Επιμόρφωσης.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass