Στις 23/4 η γεν. συνέλευση για την επανεκκίνηση

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΛΙΓΚΑ (DFL)

Δημοσίευση: 15 Απρ 2020 19:33

Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Λίγκα (DFL) ανέβαλε για μια εβδομάδα τη γενική συνέλευση (από τις 17 στις 23 Απριλίου), που θα αποφασίσει τις ημερομηνίες και τη διαδικασία για την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων στη χώρα.


«Στόχος της αναβολής είναι να δοθεί στους συλλόγους και στην DFL επιπλέον χρόνος για περαιτέρω εντατική προετοιμασία ενόψει των επερχόμενων αποφάσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.
Η Bundesliga και η Zweite Bundesliga (Β’ Εθνική) θα μπορούσαν να είναι τα πρώτα πρωταθλήματα στην Ευρώπη που θα ξεκινήσουν εκ νέου, με τις ομάδες να έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις από την περασμένη εβδομάδα.
Προς το παρόν τα δύο πρωταθλήματα έχουν ανασταλεί επίσημα ως τις 30 Απριλίου, λόγω των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού. Για να αποφασίσουν, πάντως, οι γερμανικές ποδοσφαιρικές αρχές, θα πρέπει να περιμένουν τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας.
Η θέση της DFL ήταν ήδη ξεκάθαρη εδώ και αρκετές εβδομάδες: η Bundesliga θα πρέπει να ξαναρχίσει όταν οι αρχές δώσουν το πράσινο φως, χωρίς θεατές εάν αυτό είναι απαραίτητο.
Ο στόχος είναι να ανακτηθούν τουλάχιστον τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης των τελευταίων 9 αγωνιστικών, αποφεύγοντας έτσι μια οικονομική καταστροφή που θα φέρει πολλούς συλλόγους σε δυσχερέστατη θέση.

 

ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΟ 2021;
Ο πρόεδρος της γερμανικής εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, Γκέραλντ Χάουγκ, άφησε ανοικτό να… γίνει πραγματικότητα, ένα από τα χειρότερα σενάρια, όταν θα επαναρχίσει η Bundesliga. Ο Γερμανός ακαδημαϊκός, εξέφρασε την άποψη ότι πιθανότατα οι φίλοι του ποδοσφαίρου και των συναυλιών, ενδέχεται να μην μπορούν να παρακολουθήσουν διά ζώσης τα αγαπημένα τους θεάματα για τον επόμενο 1,5 χρόνο!
«Η διατήρηση κλειστών σταδίων και αιθουσών για δεκαοκτώ μήνες θα ήταν σίγουρα μία σοφή απόφαση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάουγκ σχετικά με την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού και πρόσθεσε: «Όσο θα διαρκέσει αυτό, ίσως και 1,5 χρόνο, θα πρέπει να περιμένουμε. Ενδεχομένως, να υπάρχουν πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις».
Οι αίθουσες και τα στάδια έχουν κλείσει από τα μέσα Μαρτίου σε όλη τη γερμανική επικράτεια. Οι διοικούντες το γερμανικό ποδόσφαιρο, αναμένεται να συζητήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή, τις πιθανότητες και τις προϋποθέσεις μίας επανέναρξης των πρωταθλημάτων, εντός του Μαΐου. Αλλά με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και μόνο στην περίπτωση που οι υγειονομικές αρχές δίνουν το «πράσινο φως».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass