Ρόδα είναι και ...γυρίζει

Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑ-ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΕΠΟΧΗ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2020 22:24

«Ρόδα είναι και γυρίζει… απλά μπορεί να γυρίζει και αργά». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας Αποστόλη Τσοπούρογλου που τον βρήκαμε να προσπαθεί να συντηρήσει προπονητικά τους αθλητές του, κάτι που γίνεται συχνά για όσο χρόνο επιτρέπεται  η σωματική άσκηση σύμφωνα με τον νόμο, λόγω της καραντίνας που έχει επιβληθεί στη χώρα μας μετά την πανδημία που προκάλεσε ο κορονοϊός.    


Και συνεχίζει: «Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να είμαστε ανάμεσα από την τρίτη και την τέταρτη θέση στην Ελλάδα. Έχουμε πρωταθλητές μόνιμους αλλά και αθλητές στην εθνική ομάδα. Έχουμε αθλητές με ευρωπαϊκή διάκριση όπως ο Καρατσιβής. Δεν είναι δυνατόν να μείνουν αδρανείς. Γι’ αυτό λοιπόν κρατώντας αποστάσεις γυμνάζονται οι αθλητές με ένα πρόγραμμα διαδοχικών ωρών ανά δύο άτομα ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα. Πιστεύω ότι όταν σταματήσει η καραντίνα θα είμαστε έτοιμοι να αγωνισθούμε. Αυτό που ζούμε είναι κάτι πρωτόγνωρο…».
*Οι αθλητές πώς το έχουν δεχθεί…
«Πηγαίνουμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα… Ανακοινώθηκε ότι φέτος δεν θα έχουμε πανελλήνια πρωταθλήματα ούτε διεθνείς διοργανώσεις. Όμως προέχει η υγεία των ανθρώπων και αυτό είναι το σωστό. Δεν διαμαρτύρεται κανένας αλλά  από την άλλη οφείλουμε και εμείς να είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά όταν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα όποτε και να γίνει αυτό. Και πιθανό να έχουμε την πρώτη διοργάνωση, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 21-27 Σεπτεμβρίου στην Ελβετία».
*Ο ΠΓΣ Λάρισας είναι στην κορυφή, μπορεί να διατηρηθεί;
«Στη Λάρισα και στον σύλλογό μας αυτό που θα θεωρηθεί επίτευγμα θα είναι ένας αθλητής μας να μετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή να γίνει επαγγελματίας ποδηλασίας.
Η επαγγελματική ποδηλασία έχει τεράστιο ενδιαφέρον σε όλες τις χώρες. Ας δούμε τον γύρο της Γαλλίας που έχει συμπληρώσει 107 χρόνια.
Στις 23 ημέρες της διάρκειάς του, εκατομμύρια φίλοι του αθλήματος βρίσκονται σε όλα τα σημεία της διαδρομής για να χειροκροτήσουν από κοντά τους κορυφαίους ποδηλάτες του κόσμου, ενώ πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο  παρακολουθούν από τις οθόνες τους τα 21 ετάπ που θα αναδείξουν τον μεγάλο νικητή στα Ηλύσια Πεδία της γαλλικής πρωτεύουσας.
Οι νικητές του ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας ήταν «λαϊκοί ήρωες» που γύρω τους μπλέκονταν μύθοι για απίστευτα αθλητικά κατορθώματα. Ποδηλάτες όπως ο Ζακ Ανκετίλ, ο Μπερνάρ Ινό, ο Εντι Μερξ, ο Τζίνο Μπαρτάλι και ο Φάουστο Κόπι μετέτρεψαν τον Γύρο της Γαλλίας σε ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα που ξεπεράστηκαν ακόμα και τα προβλήματα με το ντόπινγκ που τον είχαν κλυδωνίσει. Μαζί με τον Γύρο της Ιταλίας και τον Γύρο της Ισπανίας, είναι οι τρεις βασικές διοργανώσεις της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας (Union Cycliste Internationale) και γεγονός γνωστό ακόμα και σε αυτούς που δεν ασχολούνται συστηματικά με την ποδηλασία.
Η Λάρισα προσπαθεί να γίνει πόλη του ποδηλάτου αλλά για να δημιουργηθεί κουλτούρα στο ποδήλατο θα πρέπει να υπάρχει και το αγωνιστικό. Η Λάρισα θεωρείται ποδοσφαιρομάνα, αλλά αν δεν έπαιρνε η ΑΕΛ το πρωτάθλημα πόσοι θα το είχαν καλλιεργήσει αυτό; Ήρθε η ώρα η Λάρισα να συνεχίσει την ανοδική της πορεία στο άθλημα…».

 

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ
Καρατσιβής Παναγιώτης
2η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας 2019 - εφήβων
Δύο 2ες θέσεις και μια 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας 2018  – εφήβων
Κάτοχος Πανελληνίου Ρεκόρ στο αγώνισμα του ατομικού πουρσουϊτ
Δύο 2ες  θέσεις στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Δρόμου 2019 – εφήβων
Δύο 1ες και δύο 3ες θέσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας 2019 – εφήβων
1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας Όμνιουμ 2019 – εφήβων
1η θέση και 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου 2019
Μέλος Εθνικής ομάδας εφήβων και από το 2020 μέλος της εθνικής ομάδας ανδρών
Τσοπούρογλου Βασίλειος
3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας Όμνιουμ 2018 – ανδρών
2η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Πίστας 2016 – ανδρών
Μέλος Εθνικής ομάδας ανδρών
Μπαρμπαγιάννης Αλέξανδρος
1η θέση στο αγώνισμα πόντων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας 2019 – παίδων
3η θέση στο αγώνισμα πόντων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας Όμνιουμ 2019 – παίδων
Μέλος Εθνικής ομάδας δρόμου παίδων με συμμετοχή στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Δρόμου
Γούτας Αντώνιος
3η θέση στο ομαδικό σπριντ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας 2019 – εφήβων
Σεκλειζιώτης Ευάγγελος
2η θέση στο ομαδικό σπριντ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας 2018 – εφήβων
Μπρέτας Σωτήριος
1η θέση στο ομαδικό πουρσουϊτ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας 2019 – εφήβων  
3η θέση στο σκρατς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας 2019 – εφήβων
Μάντζιαρης Ζήσης
Πολλά υποσχόμενος αθλητής.

 

Παν. Καρατσιβής: Αδικο το σύστημα για το Τόκιο 2021

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατέθηκαν από το 2020 για το 2021 στο Τόκιο αλλά πλέον αρχίζουν να υπάρχουν ενστάσεις όχι για την τέλεσή τους αλλά για το αγωνιστικό επίπεδο. Ο Παναγιώτης Καρατσιβής πρωταθλητής Ευρώπης στην ποδηλασία στους εφήβους, από φέτος μετέχει στην εθνική ανδρών και μας λέει: «Νομίζω ότι είναι άδικο να παίρνουν την πρόκριση αυτοί που την κατοχύρωσαν το 2020 και να μην υπάρχουν περιθώρια για πρόκριση σε άλλους αθλητές. Η ερώτηση είναι απλή, ένας το 2020 ήταν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, ποιος εγγυάται ότι θα βρίσκεται στην ίδια για το 2021. Θέλουμε υψηλού επιπέδου αγώνες ή όχι; Παράδειγμα, αν ένας αθλητής του στίβου των 100 μέτρων κάνει  9.90 φέτος και την επόμενη χρονιά κάνει 10.20 δεν θα είναι άδικο να μετέχει αυτός και όχι κάποιος άλλος που είναι σε καλύτερη φόρμα;».

 

Φανέλα του Ινό «έπιασε» 12.050 ευρώ

ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ο Μπερνάρ Ινό είναι ένας από τους κορυφαίους ποδηλάτες όλων των εποχών και η απήχηση που έχει στους συμπατριώτες του είναι σημαντική. Τόση, που κάποιος απ’ αυτούς, έδωσε 12.050 ευρώ για να αποκτήσει μία από τις φανέλες του διάσημου Γάλλου, σε δημοπρασία που έγινε προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα στη μάχη με τον κορονοϊό.
Η κίτρινη φανέλα του πεντάκις νικητή του «Tour de France» ανήκε στον σύλλογο «Souffle d’Espoir», οι υπεύθυνοι του οποίου διοργάνωσαν μια δημοπρασία με σκοπό τα έσοδα που θα προκύψουν να δοθούν στο νοσοκομειακό «Dinan-Cancale-Saint Malo»
«Στην αρχή της διαδικασίας, η τιμή της φανέλας έφθασε μέχρι τις 3.000 ευρώ. Όμως στα τελευταία λεπτά κυμάνθηκε κοντά στις 8.000 ευρώ και τελικά εκτοξεύθηκε στις 12.000 ευρώ. Υπήρχαν 20 υποψήφιοι πλειοδότες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο πρόεδρος του συλλόγου, Κριστόφ Λεφόρ.

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Αλεξ. Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass