Ετοιμάζονται για επανέναρξη της Super League 2

ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝA ΛΑΡΙΣΑΣ, ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση: 07 Απρ 2020 22:03

Σε μια ακόμα εβδομάδα αγωνιστικής απραξίας θα βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Λάρισας, καθώς όλες οι αθλητικές δραστηριότητες έχουν «παγώσει» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που είναι ένας πραγματικός εφιάλτης.

Και όπως όλα τα αθλήματα, έτσι και το ποδόσφαιρο δέχθηκε μεγάλο πλήγμα, αλλά όταν ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη κατάσταση, οι άνθρωποι που ασχολούνται ευελπιστούν πως θα επιστρέψουν πιο δυνατοί στην καθημερινότητα.
Στον Απόλλωνα Λάρισας προετοιμάζονται για την επανέναρξη, καθώς οι περισσότερες ομάδες της Super League 2, θέλουν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια και να διεξαχθούν οι αγώνες των play off και των play out.
Θυμίζουμε πως η Super League 2 διακόπηκε, μαζί με οποιαδήποτε άλλη αθλητική δραστηριότητα στη χώρα, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου (σ.σ. ο Απόλλων Λάρισας ηττήθηκε από τον Απόλλωνα Σμύρνης με 3-0), ενώ λίγες ημέρες αργότερα σταμάτησαν και οι προπονήσεις, αφού απαγορεύτηκαν όλες οι μαζικές αθλητικές δραστηριότητες, προς αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.
Μένουν δύο αγωνιστικές ακόμα για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειάς του και φυσικά οι αγώνες των play off και των play out.
Ο Απόλλων Λάρισας που βρίσκεται στην 6η θέση έχει ακόμη να αντιμετωπίσει τον Πλατανιά στη Φιλιππούπολη και να αγωνιστεί στα Γιάννενα την 22η και τελευταία αγωνιστική. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα παραμένει άγνωστο το τι θα γίνει με τα play off, όμως βάσει προκήρυξης, οι 6 πρώτες ομάδες θα δώσουν 10 αγώνες κατάταξης.
Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στα play off ανεβαίνει απευθείας στη Super League 1, ενώ αυτή που θα τερματίσει δεύτερη, σύμφωνα με το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ που αποφάνθηκε σχετικώς, θα δώσει αγώνα μπαράζ με την ομάδα που θα τερματίσει στην προτελευταία θέση της Super League 1. Τη στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος της Super League 2, τις έξι πρώτες θέσεις της βαθμολογίας που οδηγούν στα play off ανόδου καταλαμβάνουν ως γνωστόν ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Απόλλων Σμύρνης, τα Χανιά, ο Λεβαδειακός, ο Καραϊσκάκης Άρτας και ο Απόλλων Λάρισας.
Πολλά είναι τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το μέλλον και την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η αλήθεια είναι ότι η αναβολή του Euro για το καλοκαίρι του 2021 δίνει ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο, όμως πολλά θα εξαρτηθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από την εξέλιξη της πανδημίας.
Όσον αφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η Super League 2 τηρεί σε όλα τα θέματα στάση αναμονής, το Δ.Σ. της δεν έχει καν συνεδριάσει και οι κινήσεις του προέδρου της, Λεωνίδα Λεουτσάκου, επικεντρώθηκαν στο να δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ στους ποδοσφαιριστές της Super League 2 και της Football League. Γενικά, η δεύτερη τη τάξει κατηγορία αναμένει τις εξελίξεις και είναι δεδομένο ότι θα προσαρμόσει τις κινήσεις της ανάλογα με το τι θα πράξει και η Super League 1, μετά τις 24 Απριλίου, όπου θα αποφασίσει οριστικά.

 

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ
Πάντως στον Απόλλωνα Λάρισας σχεδιάζουν και την επόμενη ημέρα, διότι δεν θέλουν να τους βρει απροετοίμαστους μια πιθανή οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, πράγμα που απεύχονται καθώς θα αλλάξουν πολλά σε αυτήν την περίπτωση.
Κανένας δεν θέλει να σκέφτεται στους «κυανόλευκους» πως θα βρεθούν χωρίς επίσημους αγώνες, τόσο νωρίς χρονικά, που δεν έχει ξανασυμβεί.

 

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
Οι συζητήσεις των τελευταίων ημερών για το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής της Super League 1 και αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, απασχολούν τους πάντες. Έτσι όπως στα Χανιά εξέφρασαν επισήμως τις απόψεις τους μέσω δηλώσεων του Ροκάκη και στον Απόλλωνα Σμύρνης παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις όποιες εξελίξεις, οι Βοιωτοί από την πλευρά τους έχουν και εκείνοι τις δικές τους θέσεις.
Οι «πράσινοι» θεωρούν ότι υπάρχουν μόνο δύο σενάρια, που μπορούν να έχουν βάση στην προκειμένη περίπτωση: Είτε -αν σταματήσουν τα πρωταθλήματα- λόγω της πανδημίας τη νέα περίοδο η Super League 1 να έχει 18 ομάδες (κοινώς να μην πέσει κανείς και να ανέβουν οι τέσσερις πρώτοι της δεύτερης κατηγορίας) είτε σε ό,τι αφορά τη Super League 2 να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν όσο μακριά κι αν πάει ημερολογιακά αυτό.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass