Διαψεύδει η UEFA

*«Ο πρόεδρος δεν είπε ποτέ ότι το Champions League θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 3 Αυγούστου»

Δημοσίευση: 06 Απρ 2020 20:08

Η UEFA αρνήθηκε ότι υπάρχει προθεσμία έως τις 3 Αυγούστου για την ολοκλήρωση του Champions League της φετινής σεζόν, μετά από αναφορά του γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου, ZDF, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής

συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσεφερίν, δήλωσε πως η διοργάνωση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία.
«Αναφέρθηκε ότι ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, δήλωσε στο γερμανικό ZDF ότι το Champions League πρέπει να τελειώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου, κάτι που δεν είναι σωστό» υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η UEFA. «Ο πρόεδρος ήταν πολύ σαφής και δεν όρισε ακριβείς ημερομηνίες για το τέλος της σεζόν».
Τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα σε όλη τη Ευρώπη και πέρα από αυτή έχουν ανασταλεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ειδικότερα, το Champions League έχει σταματήσει στη φάση των «16».
«Η UEFA αναλύει επί του παρόντος όλες τις επιλογές για την ολοκλήρωση των εγχώριων και ευρωπαϊκών σεζόν με την Ευρωπαϊκή Ένωση των συλλόγων και τις Ευρωπαϊκές Λίγκες με την ομάδα εργασίας που δημιουργήθηκε στις 17 Μαρτίου», προσθέτει η ανακοίνωση της UEFA και καταλήγει: «Η πρωταρχική προτεραιότητα όλων των μελών της ομάδας εργασίας είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Μετά από αυτό, θα βρούμε τις ημερολογιακές λύσεις για να ολοκληρωθούν όλες οι διοργανώσεις. Επί του παρόντος μελετάμε τις επιλογές για να γίνουν αγώνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αν χρειαστεί, ανάλογα με τις ημερομηνίες επανεκκίνησης και την άδεια των κυβερνήσεων των χωρών».
ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ FIFA
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν εμφανίστηκε αντίθετος με τη FIFA, επικρίνοντας την παγκόσμια ομοσπονδία για την προσέγγισή της στη σχεδιαζόμενη οικονομική βοήθεια για τις ομοσπονδίες, τους συλλόγους και τους παίκτες, εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού.
«Η εξήγηση της FIFA ήταν ότι θέλει να τη χρησιμοποιήσει για εκείνους που τη χρειάζονται επειγόντως.
Πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτό, ώστε η FIFA να μπορέσει στη συνέχεια να αποφασίσει ποιος θα πάρει και πόσα χρήματα. Κατά τη γνώμη μου βέβαια αυτό είναι λίγο περίεργο. Η FIFA είχε ανακοινώσει τη βοήθεια χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα ποσά. Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει πού πηγαίνουν τα ποσά. Χρειάζονται αυστηροί κανονισμοί, δεν μπορείς απλά να αφήνεις τη FIFA να γνωρίζει πού πηγαίνουν τα ποσά», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Τσεφερίν χαρακτήρισε σωστό το σχέδιο της Bundesliga να γίνουν τα παιχνίδια χωρίς θεατές και πάλι από τον Μάιο: «Κάθε επιλογή είναι σωστή εάν η υγεία των παικτών αποτελεί προτεραιότητα», τόνισε, ενώ σχετικά με τη χαλάρωση των κανόνων του οικονομικού fair play, είπε: «Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι, πολλοί σύλλογοι αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass