ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Επιτέλους μπάσκετ Α1

*Φιλικό ΓΣΛ- Άρη(19/8) με στόχο να μην πεινάσει κανένα παιδί φέτος *Θα τιμηθούν Μιχάλης Σπηλιώτης και Δημήτρης Τσούμας

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2015 8:00

 

 

 

Του Σωτ. Κέλλα

Μπάσκετ επιπέδου Α1 εθνικής κατηγορίας στη Λάρισα… Μάλλον μοιάζει σαν ψέμα ότι μετά από πέντε χρόνια και κάτι μήνες(όταν υποβιβάστηκε η τελευταία λαρισινή ομάδα από την κατηγορία αυτή, ο ΓΣ Ολύμπια το 2010) θα δούμε στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης μια ομάδα υψηλού επιπέδου και όχι τυχαία. Αυτή θα είναι ο πάλαι ποτέ «αυτοκράτορας» του ελληνικού μπάσκετ Άρης Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης των δέκα πρωταθλημάτων (1930, 1979, 1983, 1985, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991), των οκτώ κυπέλλου Ελλάδας (1985, 1987, 1988, 1989, 1990, 1992, 1998, 2004), του κυπελλούχου Ευρώπης (1993), του κυπελλούχου Κόρατς (1997) και του EuroCup Challenge(2003) έρχεται στη Λάρισα με όλα του τα αστέρια και με τον πρόεδρο του Νίκο Λάσκαρη ενός από τους ανερχόμενους οικονομικούς παράγοντες του αθλητισμού.

Το φιλικό θα διεξαχθεί μεταξύ του Άρη και του ΓΣΛ που αναγεννήθηκε από τις στάχτες τού… Φοίνικα στις 19 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλων των Λαρισαίων καθώς ίσως αυτό το παιχνίδι θα σημάνει και την ελπίδα της αναγέννησης του μπάσκετ στη Λάρισα καθώς πολλά παιδιά μπορούν να ασχολούνται με το άθλημα οι παραστάσεις την τελευταία πενταετία από τη Α1 είναι μόνο σε τηλεοπτικό επίπεδο.

Ο αγώνας αυτός δεν θα είναι μόνο αθλητικός αλλά θα έχει και κοινωνικό χαρακτήρα καθώς μετά από συμφωνία της διοίκησης του λαρισινού συλλόγου και του δημάρχου Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη όλα τα έσοδα της αναμέτρησης θα δοθούν στους αναξιοπαθούντες Λαρισαίους μαθητές και το σύνθημα της αναμέτρησης θα είναι: «Κανένα παιδί δεν θα πεινάσει φέτος το χειμώνα στο σχολείο»

Το συγκεκριμένο φιλικό λοιπόν σηματοδοτεί μια ξεχωριστή αθλητική εκδήλωση για το μπάσκετ της πόλης που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στη Β΄ και Γ΄ εθνική κατηγορία(και μένει εκεί χάρη στις προσπάθειες ορισμένων ανθρώπων που δεν πρέπει να υποτιμηθούν) αλλά παράλληλα και ότι το συγκεκριμένο άθλημα πάντα έδινε κοινωνική διάσταση.

ΘΑ ΤΙΜΗΘΟΥΝ

Δυο παλαίμαχοι παίκτες του ΓΣΛ που φόρεσαν τη φανέλα του ΓΣΛ αλλά και του Άρη θα τιμηθούν πριν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και αυτοί είναι ο Μιχάλης Σπηλιώτης και ο Δημήτρης Τσούμας. Ο πρώτος πρόσφερε υπηρεσίες στο ΓΣΛ και τον Άρη σαν παίκτης ενώ στο Γυμναστικό πρόσφερε και στην τεχνική ηγεσία ενώ ο Τσούμας εκτός από παίκτης των δυο ομάδων ήταν διοικητικός επί σειρά ετών του ΓΣΛ (με την τότε τρόικα των κ. Νταλαγιώργου-Μπίζιου).

 .

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass