Ο πρόεδρος Τραμπ αναμένει από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Αμπε να λάβει τη «σωστή απόφαση»

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2020 19:06

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα καθοδηγηθούν» από την απόφαση της Ιαπωνίας, όσον αφορά στο εάν θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, εν μέσω του παγκόσμιου ξεσπάσματος του κορονοϊού και καθώς Καναδάς και Αυστραλία παραιτούνται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


«Θα καθοδηγηθούμε από τις επιθυμίες του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ενός μεγάλου φίλου των Ηνωμένων Πολιτειών και ενός άνδρα που έχει κάνει καταπληκτική δουλειά για τους ολυμπιακούς χώρους, όσον αφορά στη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ιαπωνία. Θα λάβει τη σωστή απόφαση!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

 

Νορβηγία: Πρόταση του προέδρου της ΟΕ να μην στείλουν αθλητές στο Τόκιο

Το παράδειγμα του Καναδά ακολούθησε και η Νορβηγία. Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της σκανδιναβικής χώρας, Μπέριτ Κγιόελ, δήλωσε χθες ότι η χώρα του δεν πρόκειται να στείλει αθλητές εφόσον γίνουν οι Ολυμπιακποί Αγώνες στις προγραμματισμένες ημερομηνίες (24/-7-9/08), εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.
«Η ξεκάθαρη συμβουλή μου προς τα μέλη (σ.σ. της Ολυμπιακής Επιτροπής της Νορβηγίας) είναι να μην στείλουμε αθλητές στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, λόγω της εξαιρετικά σοβαρής κατάστασης που επικρατεί», τόνισε ο Κγιόελ στους εκπροσώπους του Τύπου.

 

Ο Καρλ Λιούις προτείνει διετή αναβολή

Ο Καρλ Λιούις πρόσθεσε τη φωνή του σε όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα πρέπει να αναβληθούν. Μάλιστα ο εννέα φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, προτείνει τη διετή αναβολή της κορυφαίας διοργάνωσης, που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου.
«Νομίζω ότι θα ήταν όλα πιό άνετα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα συμπεριληφθούν στην Ολυμπιακή χρονιά με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (σ.σ. έχουν ανατεθεί στο Πεκίνο). Θα ήταν ένα είδος εορταστικού Ολυμπιακού έτους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ζωντανός θρύλος του κλασικού αθλητισμού και πρόσθεσε: «Υπάρχουν αθλητές που πρόκειται να αποσυρθούν, πράγμα που μπορεί να βλάψει τη διοργάνωση. Αλλά στην πραγματικότητα, πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό που είναι καλύτερο για την πλειονότητα των ανθρώπων. Δύο χρόνια δεν είναι πολλά. Και μετά, δύο χρόνια αργότερα, έχουμε και πάλι τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (σ.σ. στο Παρίσι το 2024). Νομίζω ότι αυτό, θα δώσει στους αθλητές χρόνο να προετοιμαστούν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass