Οι αθλητικοί συντάκτες θύματα του κορονοϊού

Πώς το ταξίδι ενός Ισπανού στην Ιταλία για να δει τον αγώνα Αταλάντα - Βαλένθια έγινε μαρτύριο και ο θάνατος του ρεπόρτερ της Ατλέτικο Μαδρίτης

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2020 22:18

Οι αθλητικοί συντάκτες και η επιτόπια παρουσία τους στις αθλητικές εκδηλώσεις (κυρίως στους αγώνες) εγκυμονεί τους μεγαλύτερους κινδύνους καθώς έρχονται σε επαφή και με πολύ κόσμο.  


Δυστυχώς υπήρξαν και τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού (αναφέρθηκε επίσης ο ένας ότι έχει κρούσμα και ο άλλος απεβίωσε)  στην Ισπανία με βάση τα όσα  γνωρίζουμε για ανθρώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ισπανού δημοσιογράφου από το Intereconomía Radio  Κίκε Ματέου που ταξίδεψε  στο Μιλάνο για να καλύψει τη σύγκρουση του Champions League της Βαλένθια με την Αταλάντα.  Ο αγώνας ήταν βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών της Αταλάντα (4-1, τέλειο σκορ και θριαμβευτική νίκη).  Ταξίδεψε στο Μιλάνο από την Πίζα με αυτοκίνητο και όχι με τα οργανωμένα ταξίδια του μεγαλύτερου μέρους των οπαδών και συνοδεύτηκε από τον σύντροφό του.
Όταν επέστρεψε, μετά από μια σειρά δοκιμών στις οποίες υποβλήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Βαλένθια, επιβεβαίωσαν ότι έχει δοκιμαστεί θετικά και συνεπώς θα πρέπει να παραμείνει νοσηλευόμενος.
Από την πρώτη στιγμή το πήρε με φιλοσοφία και κάποιο χιούμορ, αλλά μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες, άρχισε να παρατηρεί ότι η δύναμή του είναι αδύναμη. Τόσο η οικογένειά του, όσο και οι φίλοι του και τα μέλη του Τύπου και οι αθλητικοί σύλλογοι της Βαλένθια, του έστειλαν μηνύματα υποστήριξης, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, τα οποία τον βοήθησαν να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Θεωρείται ότι είναι το δεύτερο άτομο στην περιοχή της Βαλένθια στη νοτιοανατολική Ισπανία και παραμένει στο νοσοκομείο Clínico de Valencia.
Ο Ιταλός ανοσολόγος Φραντσέσκο Λε Φόκε, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Umberto I της Ρώμης, τόνισε πως πιθανότατα για τη δραματική κατάσταση στο Μπέργκαμο που μετρά 550 θανάτους λόγω του κορονοϊού φταίει ο πρώτος αγώνας στο «San Siro».
Να προσθέσουμε ότι το Μιλάνο είναι στο κέντρο του τυφώνα, κι ότι πιθανόν εκεί έφτασε αρχικά ο ιός στην Ευρώπη από την Κίνα, μέσω των μετακινήσεων για τα fashion-weeks του «λαμπερού» κόσμου της Μόδας; Να θυμίσουμε ότι η Βαλένθια έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων στην Ισπανία.

 

ΑΠΕΒΙΩΣΕ
Επίσης ο αθλητικός συντάκτης Chema Candela πέθανε από τον κορονοϊό, όπως ανέφερε ο εθνικός ραδιοφωνικός σταθμός της Ισπανίας (RNE), το μέσο όπου πραγματοποίησε το έργο του.
«Ο συνάδελφός μας Chema Candela έχει περάσει στην αιωνιότητα, θα μας λείψει πάρα πολύ», ανέφερε ο RNE στο Twitter.
Ο Candela, 59 ετών, εργάστηκε στο πρόγραμμα «Radiogaceta de los Deportes» και πέρασε μεγάλο μέρος της σταδιοδρομίας του αφιερωμένο στις πληροφορίες για την Ατλέτικο Μαδρίτης.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass