Δίνουν στους παίκτες ασκήσεις για το... σπίτι λόγω κορονοϊού

ΚΑΤΣΑΡΑΣ (ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ), ΖΙΑΓΚΑΣ (ΠΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ) ΚΑΙ ΜΠΕΡΙΤΖΑΣ (ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ) ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2020 22:10

Κάθε αθλητική δραστηριότητα στην Ελλάδα έχει σταματήσει λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Για τους αθλητές οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί είναι πρωτόγνωρες και δύσκολες (άλλωστε για ποιον δεν είναι). Κάποια στιγμή η αγωνιστική δραστηριότητα θα επανεκκινήσει και κατά συνέπεια αυτό που ανησυχεί τους αθλητές είναι σε τι κατάσταση θα βρίσκονται τότε.
Το ίδιο ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές των ερασιτεχνικών σωματείων, που έχουν μπει και αυτοί στον «πάγο» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Για τον λόγο αυτό αρκετά σωματεία και προπονητές, σε συνεργασία με τους γυμναστές των επιτελείων τους, έχουν καταρτίσει πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στο σπίτι. Μέσω διαδικτύου (email, ηλεκτρονική πλατφόρμα) ή με έγγραφο υλικό (φωτοτυπίες) τους γνωστοποιούν τις ασκήσεις που πρέπει να κάνουν βάσει συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο αλλάζει ανά εβδομάδα. Σκοπός είναι να διατηρηθούν οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση μέχρι να ξεκινήσουν και πάλι οι αγωνιστικές δραστηριότητες, αλλά και να γεμίσουν τον χρόνο τους, παράλληλα με την παραμονή τους στο σπίτι με τις οικογένειές τους. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα των τριών ομάδων που πρωταγωνιστούν στο φετινό πρωτάθλημα της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ.

 

ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ
Στον Αετό Μακρυχωρίου, ο Κώστας Κατσάρας και ο συνεργάτης του Λευτέρης Τέας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους παίκτες τους μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας δίνοντας οδηγίες για ασκήσεις σε ατομικό επίπεδο.
«Έχω ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές για τις ασκήσεις που μπορούν να κάνουν μόνοι τους στο σπίτι κυρίως για συντήρηση. Κυρίως αφορούν ασκήσεις δύναμης και γενικής φυσικής κατάστασης. Έχουμε δημιουργήσει μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας δίνονται οι ασκήσεις και παράλληλα ενημερωνόμαστε για το τι κάνει ο καθένας» επισήμανε ο Κώστας Κατσάρας και πρόσθεσε: «Αλλά κακά τα ψέματα όλα αυτά τα προγράμματα γυμναστικής δεν μπορούν να καλύψουν σε ικανοποιητικό βαθμό την προπόνηση, ούτε μπορούν να βοηθήσουν τους παίκτες να επανέλθουν πλήρως.
Το σημαντικότερο όμως όλων είναι να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτός ο εφιάλτης της πανδημίας του κορονοϊού και να έχουμε τις λιγότερες απώλειες. Όλα τ’ άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα».

 

ΜΕ ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ
Στον ΠΟ Ελασσόνας ο Ζήσης Ζιάγκας μοίρασε στο ποδοσφαιρικό τμήμα φωτοτυπίες με ειδικό ασκησιολόγιο.
«Έχουμε καταρτίσει μαζί με τον γυμναστή της ομάδας ένα πρόγραμμα που αφορά σε ατομική γυμναστική στο σπίτι. Το έχουμε μοιράσει σε φωτοτυπίες στους παίκτες και κάθε εβδομάδα το ασκησιολόγιο αλλάζει. Πρόκειται για ασκήσεις χωρίς μπάλα, καθαρά για φυσική κατάσταση. Υπάρχει επικοινωνία με τους παίκτες, μας λένε τι κάνουν και ενημερωνόμαστε για το πώς εφαρμόζεται το πρόγραμμα. Στόχος είναι να πετύχουμε μία μικρή συντήρηση, για να μην είμαστε στο μηδέν και να επανέλθουμε πιο γρήγορα στα κανονικά επίπεδα όταν ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα».

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΣΩ E-MAIL
Στον Φαλανιακό ο τεχνικός Τάσος Μπεριτζάς δίνει μέσω email στους παίκτες της ομάδας του οδηγίες για ατομική προπόνηση. «Έχει αποσταλεί μέσω email σε κάθε ποδοσφαιριστή συγκεκριμένο πρόγραμμα για τρεις φορές την εβδομάδα. Πρόκειται για πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί στον διάδρομο τους σπιτιού τους σε εσωτερικό χώρο (αυλή). Κάθε εβδομάδα αλλάζουν οι ασκήσεις σε ατομικό επίπεδο. Προσπαθούμε μέσα από αυτή τη διαδικασία να κρατήσουμε τους παίκτες σε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ατομική προπόνηση. Άλλωστε είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την αγωνιστική απραξία».

 

ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Πολύ δύσκολη έως αδύνατη βλέπουν την επιστροφή στην αγωνιστική δράση ακόμα και μετά τον Απρίλιο οι τρεις προπονητές των ομάδων που πρωταγωνιστούν στη φετινή «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ. Ο Κώστας Κατσάρας δήλωσε κατηγορηματικά πως «φοβάμαι ότι δεν θα ξαναπαίξουμε μπάλα φέτος», ενώ ο Ζήσης Ζιάγκας τόνισε πως «σίγουρα θα μας πάρει αργά, αλλά κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση». Τέλος ο Τάσος Μπεριτζάς επισήμανε: «Με πολλή αισιοδοξία θα πω ότι εάν γίνει κάτι, θα γίνει μετά τις 15 Μαΐου. Σίγουρα θα μας πάρει μέσα Μαΐου, αλλά και πάλι δεν μπορούμε να πούμε κάτι μετά βεβαιότητας. Κανένας δεν ξέρει».

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass