Εκδικάστηκε η έφεση της Ξάνθης

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2020 16:22

Ολοκληρώθηκε ύστερα από περίπου 3,5 ώρες η διαδικασία εξέτασης της έφεσης που είχε υποβάλει η ΠΑΕ Ξάνθη για την τιμωρία με -5 βαθμούς από τον αθλητικό δικαστή της Super League, λόγω παραβάσεων στο μετοχολόγιό της.

Η υπόθεση εκδικάστηκε με τηλεδιάσκεψη, λόγω των γνωστών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Στην εκδίκαση δεν παρέστη ο Πανιώνιος, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό.

Το νομικό επιτελείο της ακριτικής ομάδας υποστήριξε ότι «η υπόθεση του μετοχολογίου είναι μια απλή υπόθεση. Αν αποδειχθεί, υπάρχει μια απλή παράβαση που λέει ότι έγινε μία παράβαση με τη μεταβίβαση της ΠΑΕ σε άλλη εταιρεία, χωρίς άδεια. Θα δείξουμε ότι αυτό είναι ψευδές, πρώτα πήραμε την άδεια και μετά έγινε η μεταβίβαση».

Η Ξάνθη υπέβαλε εκ νέου αίτημα για παραγραφή, ενώ οι δικηγόροι της ισχυρίστηκαν ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν ζήτησε εξηγήσεις, ούτε έκανε επισημάνσεις για παρατυπία και παραχώρησε την άδεια συμμετοχής.

Όπως ειπώθηκε, από το 2012 έχει καταργηθεί η δυνατότητα της ΕΕΑ να ανακαλεί πιστοποιητικά. Η Ξάνθη ζήτησε από την έδρα να μπει στην ουσία της υπόθεση και να δικάσει την υπόθεση από την αρχή, υποστήριξε ότι η ΕΕΑ ενημερώθηκε τηλεφωνικά και ισχυρίστηκε ότι στην υπόθεση δεν υπάρχει εμπλοκή του ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά του επιτελείου της ΠΑΕ Ολυμπιακός υπογραμμίστηκε πως ο νομοθέτης δεν λέει πως δεν μπορεί η Ε.Ε. να ανακαλέσει την άδεια συμμετοχής.

«Παίρνει μία ομάδα πιστοποιητικό και διαπιστώνεται πως έχει πλαστά έγγραφα. Είναι αμετάκλητη αυτή η άδεια; Μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα δηλαδή; Δηλαδή να κοροϊδεύω τον άλλον στο θέμα της χορήγησης του πιστοποιητικού;», αναρωτήθηκαν οι δικηγόροι του πειραϊκού συλλόγου.

«Η ΕΕΑ εξέδωσε μια έκθεση με τον χαρακτήρα πρότασης, άρα έχει τη δεσμευτικότητα της σύμφωνης πρότασης. Το όργανο του αθλητικού δικαστή ή πρέπει να βγάλει απόφαση με βάση το πόρισμα ή να μην βγάλει απόφαση καθόλου. Δεν μπορεί να ελέγξει στην ουσία τους τα περιστατικά, αφού δεν έχει τα στοιχεία, την εξουσία για να το κάνει», υποστηρίχθηκε.

Ακόμη, κατά την άποψή τους η ουσία της υπόθεσης κρίνεται μόνο μία φορά κι αυτό συνέβη στην εκδίκαση και το συνακόλουθο πόρισμα της ΕΕΑ, ενώ δεν συντρέχουν όροι παραγραφής.

Το προεδρείο έδωσε προθεσμία σε Ξάνθη και Ολυμπιακό έως την επόμενη Τρίτη (24/3) για την κατάθεση υπομνημάτων, που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα η απόφαση θα ανακοινωθεί τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

*Εν τω μεταξύ, προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα (23/3) στις 15:00 πήραν από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη για να καταθέσουν τα υπομνήματά τους σχετικά με τις καταγγελίες περί πολυϊδιοκτησίας. Η υπόθεση μετά τις καταγγελίες της ΠΑΕ Ολυμπιακός περί πολυϊδιοκτησίας εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό πριν από λίγες ημέρες από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία έδωσε εξαήμερη προθεσμία στις δύο ελεγχόμενες ομάδες.

Στον Μ. Μπούση το πλειοψηφικό

πακέτο των μετοχών του ΟΦΗ

Στον Μιχάλη Μπούση πέρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΟΦΗ, καθώς κάλυψε αποκλειστικά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800.000 ευρώ και πλέον κατέχει ποσοστό πάνω από 50%.

Στο ποσό των 800 χιλιάδων ευρώ περιλαμβάνονται οι 341.000 ευρώ που είχε βάλει ο Μπούσης στις αρχές του έτους για να καλύψει το ποσό που δεν είχαν βάλει οι υπόλοιποι μέτοχοι (αυτό το ποσό θα μετοχοποιηθεί). Στις 341.000 ευρώ προστέθηκαν τώρα έξτρα 459.000 ευρώ. Η επαναληπτική Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΟΦΗ πραγματοποιήθηκε με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης.

Στη Γ.Σ. έλαβαν μέρος με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης οι μέτοχοι: κ. Μιχαήλ Μπούσης, Βασιλική Τυροβόλη - Παλυβού, Ευάγγελος Παλυβός, Γρηγόριος Παλυβός, Ερασιτέχνης ΟΦΗ διά του προέδρου του Ιωάννη Δανδάλη, Μιχαήλ Μυλωνάκης, "Καραντινός Κ. - Μυλωνάκης Μ. Ο.Ε", "Μυλωνάκης Α.Ε".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass