Προπονήσεις τέλος και στην ΑΕΛ

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ κ. ΜΠΑΣΔΕΚΗ, ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2020 22:03

Το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Super League αποφάσισε προχθές την αναβολή της διεξαγωγής των play off του πρωταθλήματος, ενώ μετά τη λήξη της συνεδρίασης έγινε λόγος για την απόφαση της αναστολής και ξεκαθαρίστηκε ότι θα ελέγχεται καθημερινά το ενδεχόμενο επανέναρξης, κάτι που προς το παρόν φαίνεται πολύ δύσκολο και πολλοί είναι εκείνοι που μιλάνε και για χειρότερα σενάρια λόγω της πανδημίας από τον κορονοϊό.


Αναστολή των προπονήσεων είχαμε χθες και στην ομάδα της ΑΕΛ που αναμένουν τα play out, καθώς το πρωί ενώ ήταν προγραμματισμένη να γίνει προπόνηση και οικογενειακό διπλό στο AEL FC ARENA, κάτι τέτοιο δεν έγινε μετά από απόφαση της διοίκησης και τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή.
Αντί της προπόνησης έγινε λεπτομερέστατη ενημέρωση από τον ιατρό κ. Μπασδέκη και τον φυσικοθεραπευτή κ. Ζαχαρή στους ποδοσφαιριστές και στο προπονητικό τιμ, για τα μέτρα πρόληψης και τη σημασία που έχουν, για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού, ειδικά αυτό το διάστημα που ο ιός βρίσκεται σε έξαρση.
Μετά την ενημέρωση δόθηκε άδεια στους ποδοσφαιριστές μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη 19 Μαρτίου, μη γνωρίζοντας φυσικά κανείς εάν και τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα δημιουργηθούν όλες εκείνες οι συνθήκες για την πραγματοποίηση προπονήσεων, έστω σε ανοικτούς χώρους.
Σε σχετική ενημέρωση της ΠΑΕ ΑΕΛ, επισημαίνονται τα εξής: «Ανακοινώνεται ότι το αγωνιστικό τμήμα των ανδρών αποφάσισε τη διακοπή των προπονήσεων από χθες το πρωί και θα ακολουθήσουν νέες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και την πολιτική και αθλητική ηγεσία.
Έπειτα από επικοινωνία με τον πρόεδρο κ. Κούγια και με τη σύμφωνη γνώμη αυτού και του προπονητή κ. Γρηγορίου δεν πραγματοποιήθηκε η προπόνηση που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο AEL FC ARENA και ο λόγος είναι η προστασία των ίδιων των παικτών και των οικογενειών τους, καθώς και το συλλογικό συμφέρον.
Παρακολουθώντας τις ταχείες εξελίξεις στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο, το ιατρικό επιτελείο της ομάδος και ο επικεφαλής ιατρός ορθοπεδικός χειρουργός κ. Γεώργιος Μπασδέκης σε συνεργασία με τον φυσικοθεραπευτή κ. Γεώργιο Ζαχαρή, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να ενημερώσουν τους ποδοσφαιριστές, προπονητές, φροντιστές και το υπόλοιπο επιτελείο για την εξέλιξη της κατάστασης σε όλον τον κόσμο και την Ελλάδα και να ευαισθητοποιήσουν τους παίκτες γι’ αυτό το σοβαρό θέμα.
Ο κ. Μπασδέκης σε ομιλία του που έλαβε χώρα στην αίθουσα Τύπου του AEL FC ARENA χθες το πρωί προέταξε το ζητούμενο, που είναι η υγεία των γύρω μας και εξήγησε ότι αυτή περνάει από τα χέρια όλων μας, τονίζοντας με έμφαση ότι η ευθύνη είναι συλλογική και ατομική.  Οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη του αγωνιστικού τμήματος ενημερώθηκαν για τους γνωστούς τρόπους προφύλαξης, τα συμπτώματα και πώς μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους μετάδοσης.
Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα επαφής και από τη φύση του αποτελεί τρόπο μετάδοσης, γι’ αυτό και απαιτείται προσοχή. Στις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε και θα ακολουθήσουν, καλό είναι να υπακούμε στους κανόνες και στις οδηγίες που μας δίνουν καθημερινά οι επίσημοι φορείς, το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ, αποφεύγοντας άσκοπες μετακινήσεις και κυρίως ταξίδια. Ο κ. Μπασδέκης έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι σε αυτούς τους απόλυτους κανόνες με ευσυνειδησία πρέπει να πειθαρχήσουμε, αν θέλουμε να είναι μια ιστορία που θα τελειώσει γρήγορα, ασφάλεια για όλους μας και να ξαναπαίξουμε ποδόσφαιρο, όταν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες.
«Με γνώση, υπομονή και αίσθημα ευθύνης θα τον κερδίσουμε και αυτόν τον ιό...» ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια, που έκλεισαν την ομιλία του.

*Οι προπονήσεις των τμημάτων νέων Κ-19, Κ-17 και Κ-15 έχουν διακοπεί μέχρι νεωτέρας ήδη από την περασμένη Πέμπτη 12/3, όταν και με έγγραφό της η διοργανώτρια αρχή ενημέρωσε για την αναστολή των πρωταθλημάτων».

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass